Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

antracyt 15:42, 26 cze 2023

A może pomyśl o trochę innym kształcie rabaty. Wtedy moznaby wkomponować drzewo/drzewa. No chyba, że tam masz jakiś ważny ciąg komunikacyjny.

Joann 15:58, 26 cze 2023

A ja bym dala tam graby
Roocika 16:24, 26 cze 2023

Asia też mi się wydaje, że powtykaj tego rdesta pomiędzy, będzie fajny efekt wiosna Tylko nie wiem co na to kwiaty bergeni
Magleska 16:31, 26 cze 2023

A ja bym po całości zrobiła rabatę zamiast trawnika
Roocika 22:24, 26 cze 2023

A jeszcze.monprzyszed do głowy czyściec, kwitł by kiedy indziej ale też woli bardziej mokro.
Makao 08:20, 27 cze 2023

O majgot, planowanie.
Mi rdest nie chce rosnąć. Gleba mu nie pasuje. A myślałam że to taka roślina jak chwast będzie. I urośnie wszędzie. A tu dooopa.
bialydomek 09:02, 27 cze 2023

PISTA
dziękuje Wam za info,
a czy jest szansa, że jeszcze urosną?, jak np. przestawie do cienia, bo u mnie faktycznie tak jak teraz to od 7 do 16 południowe słońce, podobno lubią ciepło- więc na logikę wstawiłam do najbardziej słonecznego kątka aby się woda grzała,

czy jak już takie "zabiedzone przez kilka tygodni" to nic z nich więcej nie bedzie,
skarłowaciałe na zawsze,
i najlepiej postarać się o nowe?
te z parku- to jakieś giganty, no marzenie,! ale do mojej misy to nawet byłyby za wielkie...,

antracyt 09:24, 27 cze 2023

Dziewczyny, a czy w tych Waszych zbiornikach pistie mają co jeść, czy to tylko czysta woda?
Wiolka5_7 09:31, 27 cze 2023

bialydomek napisał(a)
PISTA
dziękuje Wam za info,
a czy jest szansa, że jeszcze urosną?, jak np. przestawie do cienia, bo u mnie faktycznie tak jak teraz to od 7 do 16 południowe słońce, podobno lubią ciepło- więc na logikę wstawiłam do najbardziej słonecznego kątka aby się woda grzała,

czy jak już takie "zabiedzone przez kilka tygodni" to nic z nich więcej nie bedzie,
skarłowaciałe na zawsze,
i najlepiej postarać się o nowe?
te z parku- to jakieś giganty, no marzenie,! ale do mojej misy to nawet byłyby za wielkie...,

Nie wiem te moje mikrusy to jakby nie rosły mimo ciepła ,dlatego kupiłam nowe. Za rok będę mądrzejsza i będę kupować nie wcześniej niż w czerwcu
Rojodziejowa 09:33, 27 cze 2023

Zuza pomyśle o kształcie rabat jeszcze raz. Zapytam małżonka jakimi ścieżkami chodzi może ciut odczekam, aż zrobimy ten mini plac zabaw dla dzieci. Wtedy może coś się rozjaśni.

Za podpowiedzi dziękuję. Ten zestaw, który wklejałaś u siebie jest bardzo fajny.
A co do wilgotności, to cały pas przy tych thujach ma mech w trawie… co pewnie oznacza, że sucho tam nie jest. Pewnie jeszcze oznacza kilka innych rzeczy, ale sobie pomyślałam, że jeśli ciut poprawię strukturę, to powinno być dla roślin ok.