Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 12:06, 19 sie 2016

jazzy napisał(a)
Kurcze, niewesoło
Ja kiedyś spadłam ze schodów i też tylko raz zwymiotowałam...a miałam wstrząśnienie mózgu. Efekty widać do dzisiaj

No nie mów, że narzekasz, chyba wręcz przeciwnie
Anda 12:20, 19 sie 2016

Rany, współczuję, co za przeżycie. Nastawienie tego lekarza jest niepokojące. U nas lekarze zawsze powtarzają, że lepiej przyjechać raz za dużo niż raz za mało.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Rojodziejowa 12:25, 19 sie 2016

Anda napisał(a)
Rany, współczuję, co za przeżycie. Nastawienie tego lekarza jest niepokojące. U nas lekarze zawsze powtarzają, że lepiej przyjechać raz za dużo niż raz za mało.

Szpital dziecięcy, więc spodziewałam się czego innego, ale z drugiej strony, tam co drugie dziecko z urazem głowy... Na szczęście Hanka całkiem doszła do siebie, poza siniakiem nie widać po niej nic. Nawet ten siniak wygląda duuuużo lepiej niż wczoraj.
Anda 12:32, 19 sie 2016

Cale szczescie, ze Hance juz lepiej, bo gdyby bylo jednak gorzej, to nawet nie moglabys lekarza pociagnac do odpowiedzialnosci. Z polskimi lekarzami nie mam dobrych doswiadczen, wiec nie bede lepiej juz nic pisac.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
nawigatorka 12:39, 19 sie 2016

I takim lekarzom ochrzan się należy.
Mam nadzieje że będzie dobrze.
Rojodziejowa 13:28, 19 sie 2016

Wiecie, co dzień to inne emocje! Normalnie ręce opadają. Właśnie miałam kontrolę z gminy, bo mieli ANONIMOWY donos, że się coś buduje i żeby sprawdzili, czy wszystko jest w porządku. Akurat jeśli o to chodzi, to wszystko zgodnie z prawem robimy (odległość od drogi na papierze mamy i odprowadzenie deszczówki do rowu przez drogę), tylko donoszą Ci, którzy prosto do rowu z szamba rurą odprowadzają... Od samego początku takie "przyjemności" ze strony sąsiadów z wioski. A wszyscy mowili, że tu tacy ludzie :/
Nerw mnie tłucze, bo to się to telewizji nadaje, że klocki rowami pływają, a tu skurczybyki się czepiają, że ogrodzenie buduję!
margaretka3 13:38, 19 sie 2016

O raju, podczytuję i współczuję tych przeżyć.
Z dzieckiem, to wiadomo - wypadek. Ale ta ludzka "troskliwość"...
Ja z dwa miesiące temu też byłam z urazem głowy dziecka w Prokocimiu, ale nam lekarka powiedziała na odchodnym, że w razie niepokojących objawów (właśnie m.in. wymioty) zgłosić się znowu. Ale dobrze, że wszystko OK
A po której stronie Krk mieszkasz?
Rojodziejowa 13:40, 19 sie 2016

Margaretko ja mieszkam 60km do Prokocimia. Na trasie Krk-Nowy Sącz Wczoraj wyjechaliśmy do domu i w drodze, pół godziny od wyjścia z SORu nam zwymiotowała. Przestraszyliśmy się, bo ona nigdy żadnej lokomocyjnej nie miała, ani nic i nawróciliśmy się. I dostaliśmy lekcję czytania ze zrozumieniem od naburmuszonego lekarza, bo tam było coś o tym, że te wymioty mają być uciążliwe, żeby się zgłosić. No ale dla mnie to było ściśle powiązane z urazem i w koncu pół godziny wcześniej zrzygałaby im się na podłogę przychodni i to by już dla nich pewnie było co innego
margaretka3 13:43, 19 sie 2016

A to kawał drogi od Prokocimia, myślałam, że bliżej, skoro karetka Was tam zawiozła.
Rojodziejowa 13:47, 19 sie 2016

W szpitalu w Brzesku stwierdzili, że jak uraz głowy i miał być jakiś rezonans robiony, to lepiej, żeby od razu tam robili.