Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

frezja 20:39, 07 kwi 2018

Czytam, że z seslerii nie jesteś zadowolona. Ja mam Seslerię Sadlerianę i bardzo ładna trawka.
_Martini_ 20:45, 07 kwi 2018

Zana napisał(a)
U mnie tak startuje Pashmina, rwie się do życia panna, że hej.
Podziwiam Cię za to malowanie, mnie by chyba szlag trafił na taką robotę. Stokroteczki urocze, oj muszę sobie zakupić koniecznie na balkon.

No właśnie mnie trafiał! No, ale nie mogłam zostawić połowy białej eM widząc moje znoje zaofiarował swoją pomoc jutro przy drugiej pergoli. Najgorsze są te cienkie szczebelki, bo reszta idzie szybko.
_Martini_ 20:47, 07 kwi 2018

Kasya napisał(a)
Twoje stokrotki tez ładne
Ja muszę pomalować 2 pergole na brązowo

Proponuję nastawić się psychicznie, zrelaksować najpierw, może jakaś meliska, tudzież coś mocniejszego
Kasia_CS 20:49, 07 kwi 2018

Nasze pergole identyczne też sami na biało malowalismy, ale niestety trochę się już farba łuszczy, buuu.. chyba eM cos słabego do malowania kupił
_Martini_ 21:00, 07 kwi 2018

frezja napisał(a)
Czytam, że z seslerii nie jesteś zadowolona. Ja mam Seslerię Sadlerianę i bardzo ładna trawka.

Moja sesleria ma 3 lata. Najładniejsza była w pierwszym sezonie, taka świeża. W zeszłym roku jak szczotka, a w dodatku chyba ze trzy razy musiałam ją ciąć. Kolorem mnie też nie zachwycała. Mam jeszcze inną seslerię, ale nie mogę sobie teraz przypomnieć jaka odmiana.
_Martini_ 21:03, 07 kwi 2018

Kasia_CS napisał(a)
Nasze pergole identyczne też sami na biało malowalismy, ale niestety trochę się już farba łuszczy, buuu.. chyba eM cos słabego do malowania kupił

Dobra się przyznam, skoro mnie wywołałaś do tablicy. Nosiłam się z zamiarem malowania bo mi moja biała huśtawka przypadla do gustu. Twoje pergole utwierdziły mnie w przekonaniu
Kasia_CS 21:15, 07 kwi 2018

_Martini_ napisał(a)

Dobra się przyznam, skoro mnie wywołałaś do tablicy. Nosiłam się z zamiarem malowania bo mi moja biała huśtawka przypadla do gustu. Twoje pergole utwierdziły mnie w przekonaniu

Hihi, niezmiernie mnie to cieszy lubię je bardzo! A co sadzisz na,tej drugiej?
_Martini_ 08:42, 08 kwi 2018

Tam też miałam powojniki, ale jednak chcę coś zimozielonego. Czyli posadzę bluszcz. To jest strona wschodnia, ale prawie wcale nie ma słońca. Oczywiście, że chciałabym róże, ale nie mają tam żadnych szans.
_Martini_ 22:02, 08 kwi 2018

U Was też tak wiało dzisiaj? W zasadzie ciepło, ale cały weekend straszny wiatr.

Dzisiaj eureka!! Pomyślałam sobie, że w plecach tej bramki postawię panel ogrodowy, na którym będę mogłam rozpiąć różę pnącą. Wreszcie! A zatem zaczynam szukać tej odpowiedniej. Laguna, Gardina, Jasmina, jeszcze inna? Przyjmuję propozycje
Myślę też o różach na frontową rabatę. Są tam już Pashminy i rh. Te róże dałabym między rh na tle tuj. Chciałabym wyższe ok.150cm. W sumie zastanawiałam się też nad miskantami. Sama nie wiem jeszcze. Co by lepiej pasowało?
To jest to miejsce, ale już bez seslerii, w jej miejscu mam carexa.

asiak 22:06, 08 kwi 2018

Martynko, u mnie nie wiało Była cudowna wręcz letnia pogoda