Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

Zana 23:47, 08 kwi 2018

U nas było dzisiaj cudownie, normalnie lato.
A ile masz miejsca między tymi Rh? Pamiętaj, że z nich urosną kiedyś spore krzaki, jeśli nie na wysokość, to z pewnością na szerokość.
_Martini_ 22:11, 09 kwi 2018

asiak napisał(a)
Martynko, u mnie nie wiało Była cudowna wręcz letnia pogoda

To takie lato u nas było dzisiaj. Wreszcie bez wiatru. Dzieciaki się porozbierały i skakały na trampolinie. A ja już mam gula w gardle, bo nie lubię takich "atrakcji".
_Martini_ 22:14, 09 kwi 2018

Zana napisał(a)
U nas było dzisiaj cudownie, normalnie lato.
A ile masz miejsca między tymi Rh? Pamiętaj, że z nich urosną kiedyś spore krzaki, jeśli nie na wysokość, to z pewnością na szerokość.

Ania, te róże chciałam dać za rh. Widzisz, ten środkowy jest lekko wysunięty do przodu, to za nim jest trochę miejsca. Myślę, jaki by tam kolor pasował do Pashminy. Nie wiem czy na zasadzie kontrastu, czy raczej coś w tej samej tonacji.
Zana 22:19, 09 kwi 2018

_Martini_ napisał(a)

Ania, te róże chciałam dać za rh. Widzisz, ten środkowy jest lekko wysunięty do przodu, to za nim jest trochę miejsca. Myślę, jaki by tam kolor pasował do Pashminy. Nie wiem czy na zasadzie kontrastu, czy raczej coś w tej samej tonacji.

Hmmm, no szczerze to ja nie jestem przekonana do róży za tym rh. Z tyłu masz tuje a rh i tuje wolą kwaśne podłoże, róże raczej nie bardzo. Jaka to odmiana rh, jak duże rosną?
_Martini_ 22:32, 09 kwi 2018

O podłożu wcale nie pomyślałam. Racja! To raczej odpada róża. Nazwy rh nie pamiętam, kupowałam białe w biedrze. Chciałam coś w tej dziurze posadzić, bo jakoś mało koloru latem. Myślałam o trawach, ale znowu to problem z ich wysiewaniem. I tym sposobem utknęłam w martwym punkcie.
kasja83 07:49, 11 kwi 2018

_Martini_ napisał(a)

To takie lato u nas było dzisiaj. Wreszcie bez wiatru. Dzieciaki się porozbierały i skakały na trampolinie. A ja już mam gula w gardle, bo nie lubię takich "atrakcji".

Ja też...w tym roku więcej nas jest-bo jeszcze dzieciaki siostry-4 sztuki to już za duża grupa na trampolinę-zarządziłam, że nie rozkładamy.
paulina_ns 07:53, 11 kwi 2018

U nas trampolina już też stoi, ale jakoś nie szczególnie jestem do niej przekonana, zwłaszcza jak więcej dzieci w niej szaleje. U nas wczoraj chłodno było, mam nadzieję,że dzisiaj coś lepiej będzie, póki co słonko się pokazało
_Martini_ 18:31, 11 kwi 2018

kasja83 napisał(a)

Ja też...w tym roku więcej nas jest-bo jeszcze dzieciaki siostry-4 sztuki to już za duża grupa na trampolinę-zarządziłam, że nie rozkładamy.

Gdybym tak zarządziła, to by mnie chyba dzieciaki zjadły. Wprowadziłam jednak zasadę, max.3 osoby. No i widzę, że starszy syn już w tym roku średnio jest zainteresowany.
_Martini_ 18:36, 11 kwi 2018

paulina_ns napisał(a)
U nas trampolina już też stoi, ale jakoś nie szczególnie jestem do niej przekonana, zwłaszcza jak więcej dzieci w niej szaleje. U nas wczoraj chłodno było, mam nadzieję,że dzisiaj coś lepiej będzie, póki co słonko się pokazało

To ten wasz chłód do nas dzisiaj dotarł. I znowu wiatr. Ale prognozy na resztę tyg obiecujące. Ja niestety jutro siedzę do wieczora w pracy.
_Martini_ 18:38, 11 kwi 2018

Zana napisał(a)

Hmmm, no szczerze to ja nie jestem przekonana do róży za tym rh. Z tyłu masz tuje a rh i tuje wolą kwaśne podłoże, róże raczej nie bardzo. Jaka to odmiana rh, jak duże rosną?

Jeszcze raz spojrzałam dzisiaj na to miejsce, ale jednak tam będzie za chwilę za mało miejsca na taką większą różę. Nie ma co na siłę. Szkoda, bo chciałam tam dodać jakiś kolor.