Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

_Martini_ 14:03, 03 kwi 2018

Dzisiaj miało być już ciepło. Termometr pokazuje +13, ale odczuwalna temp na pewno jest o wiele niższa. Wiatr mnie wkurza. Chodzę jak ten lew w klatce. Chyba z nudów pomaluję stare trejaże, przynajmniej zajmę czymś ręce.
Zastanawiam się czy zdjąć już na stałe osłony z magnolii i czy skrócić już róże. Niby zapowiadają już tylko dwucyfrową temp.
MirellaB 17:54, 03 kwi 2018

Ja dzisiaj nadgoniłam prace ogrodowe. Dwie różne ścięłam, kolejne może uda się jutro
paulina_ns 18:39, 03 kwi 2018

Ja już wszystkie róże ściełam, co ma być to będzie
Zana 18:44, 03 kwi 2018

Czy lew wydostał się z klatki i pomalował trejaże?. Magnolie już odkryj. Róże będę chyba cięła w sobotę.
anna_t 23:10, 03 kwi 2018

Hej pokażesz swoje trzcinniki krotkowlose?
Kasia_CS 08:54, 04 kwi 2018

_Martini_ napisał(a)

Z Baroneski będziesz zadowolona. Twarda z niej sztuka i piękna
Lavender sadziłam jesienią. Czekam w tym sezonie co pokaże.

jeszcze tylko nie zdecydowałam gdzie ją posadzę, bo nad dwoma miejscami rozmyślam. Swoją drogą ciekawa jestem kiedy róże mi przyślą.

_Martini_ 19:42, 04 kwi 2018

MirellaB napisał(a)
Ja dzisiaj nadgoniłam prace ogrodowe. Dwie różne ścięłam, kolejne może uda się jutro

My dzisiaj tak samo. Wystarczyły dwa dni ciepełka i robota w ogrodzie prawie ogarnięta. Też mi zostały róże do ścięcia, ale przy niektórych zastanawiam się w którym miejscu ciąć.
_Martini_ 19:44, 04 kwi 2018

paulina_ns napisał(a)
Ja już wszystkie róże ściełam, co ma być to będzie

Myślę, że już nic złego w pogodzie się nie wydarzy i cięcie róż jest już bezpieczne. Jednak ja nie wiem jak krótko niektóre przyciąć. Zresztą co roku zastanawiam się na ile mam być drastyczna
Zana 19:48, 04 kwi 2018

Ha, ja też mam zawsze (czyli w tym roku trzeci raz!) problem jak te róże nieszczęsne przyciąć.
_Martini_ 19:49, 04 kwi 2018

Zana napisał(a)
Czy lew wydostał się z klatki i pomalował trejaże?. Magnolie już odkryj. Róże będę chyba cięła w sobotę.

O tak! Lew poszalał dzisiaj i wczoraj Ale zamiast malowania, wpadłam w rabaty i cięłam, czyściłam, rozgarniałam. Nawóz sypnęłam pod cebulowe, a eM zajął się promanalem.
Z magnolii miałam ubaw. Kilka ostatnich dni notorycznie sama zrzucała osłonkę. Chyba taka dumna ze swoich pierwszych pąków