Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

UrsaMaior 13:00, 19 cze 2017

Co Ty chcesz od Kobolda, bardzo ładny! Zadroszczę Ci, ja mam 4 sztuki, z czego dwie mi koty zasikały i zostały z nich resztki Brakiem przebarwienia się nie stresuj, wcale nie jest ładne. Jakieś takie bez jaj. Coronita, ta to co innego.
malgol 13:08, 19 cze 2017

No właśnie ten kobold taki cały bez jaj Zielony i nic dalej.Zeby chociaż dał się w ładne kulki przyciąć to udawałby buksy a stale się rozłazi i jest taki rozlany na boki Jakiegos koloru bym tu chciała wiosną stad pomysł ,żeby tu szałwię dać ze stipą bo wczesnie kwitnie.
A ja mam dwa koty i mi na nic nie sikaja
Kawa 13:19, 19 cze 2017

Gosia mi się bardzo podoba ta Twoja bylinowa
a może berberys admiration czerwony?
wiesz że piękną bylinową ma Bacowa albo Agatka
może u niech coś podpatrzysz
malgol 13:25, 19 cze 2017

Admiration mam , ładny ,ale spobowałabym cos innego bo stroi fochy i nie chce się przebarwiać jak cień na niego padnie...Bagatell może?
Ide do bacowej ..a Agatka to jaki watek?
kasja83 13:27, 19 cze 2017

malgol napisał(a)
Admiration mam , ładny ,ale spobowałabym cos innego bo stroi fochy i nie chce się przebarwiać jak cień na niego padnie...Bagatell może?
Ide do bacowej ..a Agatka to jaki watek?

A tu...
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6453-z-pszenicznej
Pszczelarnia 14:06, 19 cze 2017

Szałwia dobrze będzie wyglądać przy Koboldach (nie wyrzucaj, to cenne rośliny i pasują jako wykończenie rabaty na dole). A miedzy Annabelle i Koboldy, lekko z tułu, można wcisnąć wyższą roślinę - bylinę kwitnącą bardzo długo (kocimiętka kubańska).
malgol 14:12, 19 cze 2017

Dzięki Kasja, zaraz pooglądam
Ewa, dzięki za rady Bardzo cenne i podobają mi się A ta kocimiętka kubańska to co to? Nie znam kolezanki

Już podejrzałam Wygląda super tylko czy fioletowa szałwia i ta kocimiętka to nie będzie za dużo fioletu? Pod trawami rosna jeszcze fioletowe astry( widoczne póznym latem dopiero)
UrsaMaior 14:25, 19 cze 2017

Mnie się te kocimiętki jakoś nie widzą...blade przy szałwiach.
malgol 14:32, 19 cze 2017

No mi jakos tez ,ale widziałaś Iza ta kubańską? Wygląda inaczej niz te wszystkie. Trochę mnie kusi spróbować, choć szałwi i tak nie odpuszczę
Pszczelarnia 14:52, 19 cze 2017

Ta plama różnych odcieni fioletu może zrównoważyć plamę wszechzieleni. Kocimiętka potem ładnie zgra się z liatrą i annabelle.

Jak dasz inne kolory to będzie jakby na rabacie bylinowej (wesoło i kolorowo) ale to nie jest rabata bylinowa, tylko z elementami bylinowymi i wg. mnie nie ma co szaleć.

I te astry też dobrze się wpisują w kolory rabaty fiolety, zielenie i plamy żółtego.