Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

ewsyg 21:45, 20 sie 2018

Witaj Małgosiu.

Ależ u Ciebie jest cudnie. Pięknie komponujesz rośliny. Pokazałaś różę Munstead Wood, ale moja ma inny kolor, nie czerwony.

Bardzo podoba mi się jeżówka Vintage Wine i poluje na nią.
Mam teraz bardzo podobny problem z trawnikiem, ale ja go zakładam w tym roku. Dzieje się dokładnie to samo co u Ciebie. Też się zastanawiam co zrobić i chyba wzmocnie go Rosahumusem, który jest też dobrym ukorzeniaczem. Myślę, ze to wina pogody, mocnego słońca.

Pokazuj więcej zdjęć bo sprawiasz tym ogromną przyjemność.

Pozdrawiam
malgol 22:39, 20 sie 2018

Witam Cię Ewo I cieszę się, że zajrzalas moja Munsted Wood w rzeczywistości też nie jest czerwona tylko w kolorze burgunda
Jezowki to mój ostatni nabytek I jutro zaczynam je pedzic owczym nawozem bo stoją w miejscu
Trawnik to moja ostatnia zmora
Zapraszam czesciej
malgol 11:15, 21 sie 2018

Dziewczyny,no takie szczere checi miałam ,żeby tym owczym obornikiem podpędzić roślinki a tu klapa Nie ma go już w Casto i pomniejszych ogrodniczych w mojej okolicy Owiec tez u mnie nie wypasaja więc pozostaje mi tylko krówkowy.Nada się ?
Toszka 11:17, 21 sie 2018

to na razie lepiej niczym nie podsypuj, a przez zimę upoluj nawet przez neta i zrób zapasy na wiosnę
malgol 11:38, 21 sie 2018

Toszka napisał(a)
to na razie lepiej niczym nie podsypuj, a przez zimę upoluj nawet przez neta i zrób zapasy na wiosnę

Dobra Toszko będę polować
A już myślałam, ze wykorzystam przekompostowany bydlęcy ,który okazyjnie dziś zdobędę pod nowa rabate na przedpłocie.
Chęe zmieszać ten obornik z kompostem i piachem na przedpłociu i we wrześniu posadzić tam berberysy. Nie zaszkodzę im taka dawka nawozu na początek?
Toszka 12:21, 21 sie 2018

Myslę, że nie - berberys także lubi dobroci i wodę

Na bydlęcym i konskim takiego efektu nie miałam z jeżówkami jak na tym owczym. Prawie żadnego efektu nie było. A na owczym -omyłkowo przez eMa kupionym - efekt był tak piorunujący, że nie sposób było niezauważyć
malgol 12:29, 21 sie 2018

Toszka napisał(a)
Myslę, że nie - berberys także lubi dobroci i wodę

Na bydlęcym i konskim takiego efektu nie miałam z jeżówkami jak na tym owczym. Prawie żadnego efektu nie było. A na owczym -omyłkowo przez eMa kupionym - efekt był tak piorunujący, że nie sposób było niezauważyć

No to dobra wiadomość szczególnie, że udało mi się zdobyć ten owczy!
Weekend zapowiada się pod znakiem qpy
UrsaMaior 15:03, 21 sie 2018

Czyli gówniany weekend będziesz miała;D
sylwia_slomc... 15:13, 21 sie 2018

Ale będą perfumy po okolicy Ale banan na twarzy przy tym musi być
malgol 11:05, 22 sie 2018

No wiec obornik przywieziony Piekny, spróchniały, widoczne trochę słomki...czyli tak jak Toszka opowiadałaNie smierdzi
Co prawda eM nie chciał po niego jechać autem bo bal się co będzie w przypadku dachowania, ale udało się ...6 wielkich worów mam pod domem a dziś kolejne tyle
No i owieczkowy w drodze