Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

malgol 08:11, 13 maj 2019

AnnaMS napisał(a)
Bardzo pięknie wygląda Twój ogród, dużo kwiatów kwitnie a wszelkie szarości ja uwielbia we wnętrzach i ogrodach

Aniu, dziękuje Fajnie ,ze cieniste ogrody też się mogą podobać
malgol 08:13, 13 maj 2019

Dziewczyny, powiedzcie mi co robię żle ,że nie mogę ukulkować tawuł jakońskich?Co roku wiosną ciacham nisko wszystkie gałązki w kulke a one wypuszczają takie długie odrosty jak widać na niektórych zdjęciach. Mogłabym tak ciachać co tydzień i kulki nie uzyskam a na dodaek nie uświadczę tych pieknych kolorowych przyrostów
malgol 08:14, 13 maj 2019

tulucy napisał(a)
Ja bym chyba nic nie poprawiała, tylko już podziwiała

Nie wierze
mrokasia 08:24, 13 maj 2019

malgol napisał(a)
Dziewczyny, powiedzcie mi co robię żle ,że nie mogę ukulkować tawuł jakońskich?Co roku wiosną ciacham nisko wszystkie gałązki w kulke a one wypuszczają takie długie odrosty jak widać na niektórych zdjęciach. Mogłabym tak ciachać co tydzień i kulki nie uzyskam a na dodaek nie uświadczę tych pieknych kolorowych przyrostów

Gosiu, mam to samo. W tym roku cięłam je dopiero niedawno, były ładnymi kulkami przez 2 tygodnie i już wypuszczają pojedyncze dłuższe gałązki wystające z kuli. One mają raczej kulisty pokrój ale pozostają takie trochę potargane po wierzchu. Ja te niesforne końcówki przycinam jak akurat mam sekator w ręce.
Zobacz potem usunę zdjęcie:
eVka 11:15, 13 maj 2019

Pięknie cieniste zakątki masz u siebie w ogrodzie. Zazdroszczę dużych drzew, stwarzają niepowtarzalny klimat Szare drzwi ładnie się komponuję z ceglanymi ścianami.

Co do tawuł, ja je mam i tnę kilka razy w sezonie, żeby była kulami. Teraz akurat poatrmoszone są, mimo wczesnowiosennego cięcia ale już niedługo znów będę cięła i po tym cięciu już w dalszej części roku sa ładne.
Jak chcesz mogę Ci kolejne fazy kulkowania tawuł u siebie wkleić.
Makusia 15:52, 13 maj 2019

Ale pięknie! Stanowczo za rzadko wrzucasz fotosy!
Element architektury pomalowany na szaro, to drzwi? Czy o coś innego chodzi?
Klonik jest taki piękny...jak to klonik
AnnaMS 18:33, 13 maj 2019

malgol napisał(a)

Aniu, dziękuje Fajnie ,ze cieniste ogrody też się mogą podobać

Mają swój niepowtarzalny charakter no i stworzenie pięknego wnętrza w takich warunkach nie jest takie proste, większość bylin kwitnących nie nadaje się do naszych cienistych ogrodów więc wysiłek z naszej strony jest podwójny a jak się uda to radość jest ogromna
malgol 13:40, 14 maj 2019

mrokasia napisał(a)

Gosiu, mam to samo. W tym roku cięłam je dopiero niedawno, były ładnymi kulkami przez 2 tygodnie i już wypuszczają pojedyncze dłuższe gałązki wystające z kuli. One mają raczej kulisty pokrój ale pozostają takie trochę potargane po wierzchu. Ja te niesforne końcówki przycinam jak akurat mam sekator w ręce.
Zobacz potem usunę zdjęcie:

Kąska! To sa piękne kule! jakie one potargane? Moje to dopiero maja fryzury jakbym ich wiosną nie cięła.Strzelaja pędami w górę jak wilki u drzew owocowych
malgol 13:41, 14 maj 2019

effka napisał(a)
Pięknie cieniste zakątki masz u siebie w ogrodzie. Zazdroszczę dużych drzew, stwarzają niepowtarzalny klimat Szare drzwi ładnie się komponuję z ceglanymi ścianami.

Co do tawuł, ja je mam i tnę kilka razy w sezonie, żeby była kulami. Teraz akurat poatrmoszone są, mimo wczesnowiosennego cięcia ale już niedługo znów będę cięła i po tym cięciu już w dalszej części roku sa ładne.
Jak chcesz mogę Ci kolejne fazy kulkowania tawuł u siebie wkleić.

Wklejaj
malgol 13:42, 14 maj 2019

Makusia napisał(a)
Ale pięknie! Stanowczo za rzadko wrzucasz fotosy!
Element architektury pomalowany na szaro, to drzwi? Czy o coś innego chodzi?
Klonik jest taki piękny...jak to klonik

Element architektury to drzwi i pergola , która się nie załapała na fotke bo czeka w kolejce do malowania oraz skrzynki na warzywa
U mnie ubogo z archtektura ogrodową