Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

mrokasia 11:18, 13 mar 2021

No kiedyś się zrosną .
Zastanów się tylko czy chcesz mieć w tym miejscu tyle bordowego koloru. Inaczej wyglądają trzy kolumny posadzone oddzielnie, nawet blisko siebie, jako szpaler a inaczej trzy które się dotykają i zrastają w ścianę. Żebyś nie miała zbyt wielkiej, ciemnej plamy.
UrsaMaior 18:11, 13 mar 2021

Gośka, wrzucam rzeczony płot, pokaż ślubnemu na zachętę i daj znać czy już mogę skasować fotę.

malgol 22:13, 13 mar 2021

Iza,nie kasuj prośze Cie,będę udawać że to moje
Ogrodzenie pokaże,może uda mi się przeforsować.
A ty na całej długości płotu masz to drewno? Obawiam sie że na fragmencie będzie głupio wyglądało. A całości mam 52 m...więc słabo to widzę

Mrokasia,dobra uwaga...
Agatorek 23:00, 13 mar 2021

malgol napisał(a)
A widzisz Kasia! Zrosną się! czyli byłby zywoplot

Póki co czeka mnie usunięcie jasminowvow .jak pogoda się poprawi zobaczę co jest w szkółkach i może nawet o ten płot z mężem zagadam.
No muszę mieć te buki. Reszta niewazna

Jak mus, to mus .

A płotek Izy wygląda super. Świetny kolor
UrsaMaior 08:45, 14 mar 2021

malgol napisał(a)
Iza,nie kasuj prośze Cie,będę udawać że to moje
Ogrodzenie pokaże,może uda mi się przeforsować.
A ty na całej długości płotu masz to drewno? Obawiam sie że na fragmencie będzie głupio wyglądało. A całości mam 52 m...więc słabo to widzę

Hahahah no owszem, będzie U mnie najpierw miało być na 10 m za domem, potem Piotrek stwierdził, że głupio, więc dorobił kolejne metry. No to już było widać koniec z tarasu, więc lipa. Znów dorobił kawał, aż do ścieżki cisowo-hakonowej. No ale tam też jednak też było widać, że kończy się bez sensu I tym sposobem dojechał do końca działki - czyli 75 metrów płotu Ty masz mniej, więc luz hahah
malgol 10:07, 14 mar 2021

Luz?? Nie wiesz co mówisz.rozpoczęłam rozmowy i mam kilka pytań. Co ile metrów masz słupek i jak szerokie deski
UrsaMaior 10:32, 14 mar 2021

Ciśnij, ciśnij, bo widzisz jaki efekt. Jest lekko, ale jednak syf u bordowych warzyw za płotem niewidoczny.
Deski to modrzew syberyjski, niczym go nie traktowaliśmy, bo ładnie się srebrzy na starość - szerokość 10 cm, długość 2 m, grubość 2 cm.
Słupki 8x8 cm, długość 2 m. Kotwy chyba metrowe, ale w naszym piachu spokojnie mogą być krótsze.
Zrobienie 75 m zajęło jakieś 2 tygodnie. Samo przykręcanie desek idzie migiem, trochę uważniej trzeba wbijać kotwy/słupki, żeby poziom trzymały.
malgol 11:31, 14 mar 2021

Już prawie przekonany jeszcze jeden wieczór i pojefzie po deski a kotwy betonowaliscie w podłożu?
malgol 11:33, 14 mar 2021

Agatorek napisał(a)

Jak mus, to mus .

A płotek Izy wygląda super. Świetny kolor

No już się napaliłam i zaczynam ptsce nad mężem
UrsaMaior 12:07, 14 mar 2021

malgol napisał(a)
Już prawie przekonany jeszcze jeden wieczór i pojefzie po deski a kotwy betonowaliscie w podłożu?

Haha Way to go, girl! Nie, nie, bez betonu.