Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

mrokasia 23:01, 04 lip 2017

No kochana, kawał niezłej roboty odwaliłaś. Pięknie wyszło, tak spokojnie .
Foty jak zwykle świetne.
A jak film?
Zana 23:07, 04 lip 2017

Angelika cudności Kochana to ja się u Ciebie w weekend naoglądałam, ale że na telefonie to nic nie napisałam (bo nie znoszę pisać z telefonu). Ale wrócę sobie jeszcze raz na te foteczki

Ania T lubię kolor, on musi być jak dla mnie, ale... No właśnie, kolor musi być odpowiednio zadozowany a nie przeładowany. I to jest sztuka, żeby to osiągnąć. I powiem Ci, że właśnie aktualnie na tym wycinku kolor daje tylko buk, bo reszta cała zielona, to odetchnęłam. Trzeba będzie jeszcze co nieco poprawić, przesadzić, ale generalnie będą kwitły teraz tylko liatry i zielonawe jeżówki (jeszcze małe, bo to ubiegłoroczne świeże sadzonki, ja mam jakąś słabość do tych Green Jewel.

Ania/AnkaK dziękuję. Carexy kupowałam stacjonarnie w centrum ogrodniczym. Jeżeli chcesz to podam Ci dokładny namiar na priv

Ola mam nadzieję, że carexy przetrwają zimę, obrzucę je liścmi dębowymi, których mam jesienią zdecydowanie w nadmiarze. Myślisz, że to wystarczy?

Zana 23:18, 04 lip 2017

Kasiu właśnie o osiągnięcie spokoju w tym miejscu mi chodziło, bo pstrokacizna była. Trochę się urobiłam, bo znowu musiałam trochę piachu wywalić. Film taki sobie.
Zana 23:20, 04 lip 2017

Kwitnie jedyny ocalały śmiałek darniowy, dwa musiałam eksmitować, bo mi zdechły na piachu. Dokupię jednak w przyszłym roku, bo te kwiatostany mnie urzekają.

babka 23:28, 04 lip 2017

Tawułka śliczna, też się do nich przymierzam
Z ta pstrokacizną pewnie przesadzasz ale rozumiem bo ja też lubię spokojniejsze zestawy roślin, nie wypoczywam w kolorowym natłoku.
Trawki lekko obsypane napewno przezimują bez problemu. U mnie stały w totalnym przeciągu
Zana 23:29, 04 lip 2017

Dieter Muller jeszcze zapączkowany

Ventilo leży, ale nadrabia ilością kwiatków:

Lavender Flower Circus też będzie kwitła

Zana 23:36, 04 lip 2017

Moja testowana tegoroczna nowość hortensja Lime Rickey po deszczu:

I dosadziłam pomiędzy różami jarzmiankę Roma:

Tu od lewej przy tarasie Schoene Maid i obok dwie Herzogin Christiany zbierające się po obgryzieniu przez kota i po niefortunnym trochę wyciąganiu z donicy.

Zana 23:41, 04 lip 2017

I obrazki z różanki z niekwitnącymi różami. Ale wiecie to twór tegoroczny więc zdjęć ma mnóstwo, cieszę się jak gooopia. Żółte hakone znalazła się tam przez przypadek, musiałam gdzieś wsadzić wykopane przy okazji sadzenia klona Jordana.

I Pashmina też ma pączek

Kasya 23:47, 04 lip 2017

Zana napisał(a)
Kwitnie jedyny ocalały śmiałek darniowy, dwa musiałam eksmitować, bo mi zdechły na piachu. Dokupię jednak w przyszłym roku, bo te kwiatostany mnie urzekają.

a u mnie kwiatostany juz suche

a bardzo ci sie rozsiewa ?
Zana 23:53, 04 lip 2017

I troszkę szersze kadry

Novalis prawie nie widać, trzeba wytężyć wzrok, żeby je dostrzec.