Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

UlaB 21:34, 10 cze 2018

Ventilo - cudna
Minerwa - moja ma jeszcze mniej kwiatów takze nie narzekaj

Co do żółknących pąków to na Larissie mam ich z roku na rok mniej. JesliHeidi mocno zapączkowana a sadzona w ubieglym roku to mysle ze to jest wlasnie przyczyna.

pozdrawiam
asiak 22:27, 10 cze 2018

No co mam napisać? Po prostu cudownie
mrokasia 22:38, 10 cze 2018

UrsaMaior napisał(a)
Anula, co tam, że rozgrzebane, widoki cudne Poza tym każdy ma gdzieś rozgrzebane, nie stresuj się

Dokładnie tak
Np. ja mam świetnie rozgrzebane , na bonsajowej doły po wykopanych tawułach, że nogę można złamać

BKosimkArt 07:01, 11 cze 2018

U Ciebie jak by nie było to zdjęcia zrobisz takie że miód dla oczu normalnie...
Muszę sobie jeszcze raz na spokojnie przy kompie objerzeć..
Ściski
dominika_ 07:08, 11 cze 2018

Anulka jak zwylkle uczta dla oczu
Mary 07:42, 11 cze 2018

Zana napisał(a)
No a patrząc na prawo to już w ogóle porażka, zbieranina wszystkiego bez ładu i składu, wory z ziemią i obornikiem, przekopany kawałek elegancko zarasta chwastami. Tydzień temu zapełniłam wyplewionym zielskiem pół kompostownika, dwa dni poświęciłam na oczyszczenie z chwastów, a to dziadostwo odrasta w tempie kosmicznym. Na dodatek eM dosiewając trawę sypał sobie beztrosko jak popadło i teraz trawa mi wszędzie wyrasta. No normalnie..... wrrrr.

Cześć Anula. Fajnie, że wróciłaś z fotkami.
U mnie dużo chwastów rośnie niestety z winy obornika. Kupowałaś chyba z tego samego źródła co ja. Z tego co widzę u mnie po jego użyciu pojawia się komosa i chyba pokrzywa.
malgol 08:47, 11 cze 2018

Zana napisał(a)
Asiu/Asiak och te zdjęcia, wiem, że je lubicie. Żeby jeszcze rzeczywistość była tak ładna jak te zdjęcia

Gosia/Malgol uwielbiam Jordana, ale trochę mnie zaniepokoił. Mój ma bardzo małe liście, od nasady ogonka do czubeczka najdłuższego liścia to od 4 do 5 cm. Czy Twój też ma takie małe listeczki? na dodatek zaczęły mu się przebarwiać brzegi na pomarańczowo, nie wiem czy to normalne. W ubiegłym roku też mi się tak przebarwiał.

Ujęcie rabatki Jordanowej sprzed tygodnia:

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/166/1662920/original.JPG[/img]

Anula, mój Jordan ma dokładnie tak samo . Listki najmłodsze sa malutkie i lekko przebarwione na pomarańczowo.Skoro w tak różnych miejscach rosna a zachowują się tak samo to chyba taka ich uroda
malgol 08:53, 11 cze 2018

Róże masz piękne.Jak się u Ciebie naoglądam to od razu chcę też,ale mnie chyba nie lubią i jakos nie najlepiej rosną więc sobie już kolejne odpuszczam.Larisa u mnie też co roku zrzuca żółte nie rozwinięte pączki, więcej ich niż tych co kwitna...zastanawiam się czy nie przenieść jej do donicy bo na rabacie wcale nie zdobi
malgol 08:54, 11 cze 2018

UlaB napisał(a)
Ventilo - cudna
Minerwa - moja ma jeszcze mniej kwiatów takze nie narzekaj

Co do żółknących pąków to na Larissie mam ich z roku na rok mniej. JesliHeidi mocno zapączkowana a sadzona w ubieglym roku to mysle ze to jest wlasnie przyczyna.

pozdrawiam

A co robisz tej Larisie ,że coraz mniej tych pączków zrzuca?
Makusia 09:11, 11 cze 2018

Jordanowa i podokienna, to moje wybranki
Zdjęcia jak zwykle bajeczne!