Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

roma2 20:02, 26 mar 2019

Wszystko widzę. No takiego kreta trudno nie zauważyć . Super, że macie nawadnianie. Znam ten dojazdowy ból i piaszczystą ziemię aż za dobrze. Kiedyś sobie sprawię. Teraz ważniejsze urządzenie domu i zamieszkanie.
April 04:36, 27 mar 2019

Pan Kret faktycznie się postarał, wyrównując teren po robocie. Szkoda że moje kreciki na rabacie tak nie robią. Pełno kopców mam. Oby rośliny przeżyły. Chcę podejść do tematu ekologicznie i się nie denerwować bo przecież kret żywi się tym dziadostwem którego nie lubimy ale szlag mnie trafia jak widzę świeżutko jesienią posadzone rośliny, teraz na czubkach kretowisk.

Super świdośliwy. Absolutnie zazdraszczam.Też chciałam nabyć. Waham się między nimi a klonami strzępiastokorymi. Podrzucisz namiary na pw? Co prawda ja mam jeszcze do posadzenia 6 brzóz i dwa buki Tricolor ale dobrze znać źródło fajnego materiału szkółkarskiego
Brzozowadzie... 13:01, 27 mar 2019

No i pięknie. Najgorsze roboty zakończone, widzę Teraz będzie tylko ładniej. Tylko rachunki za wodę wzrosną
Podsumowanko o kompostowaniu zacne, z uwagą poczytałam. Uściski zostawiam. A kamienną damę ucałuj w nos ode mnie
Monia81 20:18, 27 mar 2019

Anulka wiesz, że uwielbiam Twoje zdjęcia, jak i sposób pisania, oj powiem ci buźka mi się śmiała, jak czytałam krótkie podsumowanko kompostowe oj Kochana, ten Twój krecik to ładniutko posprzątał po sobie, za chwilkę to nie będzie znać, że wogóle coś kopał buziaczki zostawiam i lecę dalej
Zana 20:30, 27 mar 2019

Iwonka no Ty to się uparłaś, że one za mało słońca mają (bo mi to już będąc u mnie w ubiegłym roku wpajałaś). A ja nadal swoje: one w piachu posadzone to raz, moim zdaniem jakioś wadliwie zaszczepione to dwa. Jedna, wokół której ziemia najwcześniej została obrobiona ładnie zaczęła odbijać, druga już się zaczęła zbierać no a trzecia (środkowa) taka se nadal (i to ta pójdzie gdzieś, nie wiadomo jeszcze gdzie.

Reniu dziewczyny tak zachwalają owoce świdośliwy, że może warto wyłuskać dla niej jakieś miejsce.

Kamciu Twoja urośnie zanim się obejrzysz. Porządeczek może być. Żeby te prawdziwe krety tak po sobie sprzątały, to człowiek tak na nie nie narzekał.

Gosia pełne zrozumienie. Pomocnicy nie zawsze mile widziani.
Zana 20:40, 27 mar 2019

Roma no cieszę się, że doglądasz. W przeciwieństwie do mnie masz już coraz bliższą perspektywą zamieszkania przy swoim ogrodzie, a wiesz pańskie oko.... Wiadomo, że urządzenie domu to priorytet, na takie fanaberie przyjdzie czas.

Aprilku priv wysłałam. Do kreta mam takie samo ustosunkowanie jak Ty. Ty masz tyle terenu, że chyba wystarczy Ci i na świdośliwy, i na klona. O brzozach i bukach już nie wspomnę.

Agatko wcale nie jestem przekonana czy te rachunki tak bardzo wzrosną, chociaż trochę to pewnie tak. Poprzednie zraszacze lały wodę silnymi strumieniami i musiały długo pracować. Teraz co prawda jest ich więcej, ale nawadniają trawnik takimi rozproszonymi strumieniami tworząc coś na kształt mgiełki wodnej. Linie to linie, wiadomo. Ale summa summarum nie powinno być wiele gorzej. Dopiero jak rabat przybędzie i więcej linii rozłożymy, to odczujemy różnicę. No cóż, hobby kosztuje.

Monia o nie, nie. Co do sposobu pisania to tu są dziewczyny, których kwiecisty język pisany podziwiam i czytać uwielbiam. Ani ciut im nie dorównuję. To ja chyba też polecę dalej.
Katarzyna13 20:42, 27 mar 2019

Oj, a ja wzdycham do ślidośliw, piękne są o każdej porze roku. Będę podziwiać twoje
inka74 20:43, 27 mar 2019

oj masz rację, już się nie upieram
Zana 20:46, 27 mar 2019

Kasiu zawsze zapraszam. Mam nadzieję, że nie zawiodą i będziemy je naprawdę podziwiać.

Iwonka
Gruszka_na_w... 21:00, 27 mar 2019

Piękne okazy świdośliw nabyłaś.
Pozytywnie zaskoczył mnie stan ogrodu po tych ziemnych pracach. Panowie bardzo się postarali.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies