Zana
11:27, 25 mar 2019
Zoja wiem, że można dawać gazety, ja mam jakiś wewnętrzny (może niesłuszny) opór związany z farbą drukarską.
Paula dzięki! Mam nadzieję, że się przyda
Agnieszka, Łucja jak najbardziej w workach też można kompostować. Co roku jesienią zbieram do worków liście (osobno dębowe, osobno brzozowe). Worki są z dziurami, napełniam liśćmi, zlewam wodą, zawijam i odstawiam. Dębowe kompostują się bardzo długo, można zlewać 5%-owym roztworem mocznika (rada Toszki). Brzozowe w następnym roku są prawie przerobione. O przerabianiu darni w ten sposób nie pomyślałam, wypróbuję w tym roku, dzięki Łucja za podpowiedź
Kasiu kretowiska zakopane, zrobiło się porządnie, tylko trawę trzeba dosiać
.
Basiu no widzisz, no widzisz!
A Ty z taką niewiarą do swojego eMa podchodzisz, a on się nawróci szybciej niż Ci się wydawało
. Ty powinnaś teraz wybuchnąć entuzjazmem dla jego inicjatywy, ochać i achać

.
Agata wiosna to objawia się u mnie tym, że kupa roboty
. Kwiatków nie ma, to znaczy są krokuski, ale sfocić nie zdążyłam
.
Paula dzięki! Mam nadzieję, że się przyda

Agnieszka, Łucja jak najbardziej w workach też można kompostować. Co roku jesienią zbieram do worków liście (osobno dębowe, osobno brzozowe). Worki są z dziurami, napełniam liśćmi, zlewam wodą, zawijam i odstawiam. Dębowe kompostują się bardzo długo, można zlewać 5%-owym roztworem mocznika (rada Toszki). Brzozowe w następnym roku są prawie przerobione. O przerabianiu darni w ten sposób nie pomyślałam, wypróbuję w tym roku, dzięki Łucja za podpowiedź

Kasiu kretowiska zakopane, zrobiło się porządnie, tylko trawę trzeba dosiać

Basiu no widzisz, no widzisz!

Agata wiosna to objawia się u mnie tym, że kupa roboty