Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

Kasya 09:53, 27 kwi 2020

Te twoje drzewa skojarzyły mi się klimatem z ogrodem Irenki, miłkowo
Anda 09:57, 27 kwi 2020

Podpisuję się pod Hanią
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
makadamia 11:58, 27 kwi 2020

HannaR napisał(a)
Objęłabym drzewo podwyższoną rabatą parterową.
Nie wiem, czy w ogóle robiłabym pierwsze piętro.

Myślisz?
To jest najtrudniejsze miejsce, dlatego chciałam tam mieć grubszą warstwę dobrej ziemi. I w sumie wizualnie też mi pasuje
makadamia 12:01, 27 kwi 2020

Kasya napisał(a)
Te twoje drzewa skojarzyły mi się klimatem z ogrodem Irenki, miłkowo

Irenka ma ładniejsze

Kasya napisał(a)

Nowe za chwile będą stare

Ale jak kupuję przez neta nowe, to wiem, co przyjdzie.
A jak kupuję stare, to może przyjść rozpadające się próchno

Z drugiej strony - to stare jest już zaimpregnowane
makadamia 12:03, 27 kwi 2020

Anda napisał(a)
Podpisuję się pod Hanią

Nie pasuje mi Wasz tok myślenia

To jeszcze taki argument: w tym wyższym piętrze posadziłabym cisy i swobodnie bym im odkwaszała ziemię. A w tym niższym byłaby kwaśna rabata z różanecznikami i innymi kwasolubami, które już mam.
kwartet 12:39, 27 kwi 2020

Asia mi wizualnie pasuje bardziej pierwszy schemat. Dawałby też większe możliwości usunięci pustostanu od strony szubienicy(jak ktoś nie wtajemniczony to czyta to się może trochę przestraszyć co my tu proponujemy).
Film obejrzałam przewijając fragmenty sklepowe.Dla mnie był ciekawy , sposób projektowania bardzo mi bliski, oczywiście o samych roślinach mało ale to już jakiś cykl musiał by być . Oudolf znormalniał mi, człowiek z wadami i zaletami.
wiklasia 12:43, 27 kwi 2020

Ja bym chyba tak cyrklowała, by świerkowy pień znalazł się w środku jakiegoś kwadratu, prostokąta ....

przepraszam za rozmazany rysunek ale pod ręka miałam tylko b. miękką kredkę.
jolanka 13:24, 27 kwi 2020

Mnie się widzi to, co napisałaś sama, najpierw 1 a później „się zobaczy”
makadamia 13:26, 27 kwi 2020

kwartet napisał(a)
Asia mi wizualnie pasuje bardziej pierwszy schemat. Dawałby też większe możliwości usunięci pustostanu od strony szubienicy(jak ktoś nie wtajemniczony to czyta to się może trochę przestraszyć co my tu proponujemy).
Film obejrzałam przewijając fragmenty sklepowe.Dla mnie był ciekawy , sposób projektowania bardzo mi bliski, oczywiście o samych roślinach mało ale to już jakiś cykl musiał by być . Oudolf znormalniał mi, człowiek z wadami i zaletami.

Mojaś Ty!

No właśnie mnie też przeszkadza ten bałagan przy krawężniku i stąd ta pierwotna wersja. Drugą wersję wymyśliłam dopiero dzisiaj rano

Dobrze że zdążyłaś
makadamia 13:28, 27 kwi 2020

wiklasia napisał(a)
Ja bym chyba tak cyrklowała, by świerkowy pień znalazł się w środku jakiegoś kwadratu, prostokąta ....

przepraszam za rozmazany rysunek ale pod ręka miałam tylko b. miękką kredkę.

bardzo dobry rysunek! i bardzo interesujący pomysł
muszę "przestawić zwrotnicę", obmierzyć, jak by to wyszło w realu i pomyśleć o obsadzeniu roślinami.

bardzo dziękuję!