Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

Zana 21:58, 18 mar 2019

makadamia napisał(a)

Ta cegła w dołku mnie niepokoi

Przyszłe narzędzie zbrodni?
Kasia_CS 22:01, 18 mar 2019

Zana napisał(a)

o nieee
mikina34 22:44, 18 mar 2019

Aśka, nie fisiuj, dziecię kreatywne po mamie, szuka inspiracji, może stworzy jakieś dzieło, a Ty zaraz czarne myśli Może to jakieś nowatorskie z płytkami wyklejanymi mokrym papierem, potem kwiaty w tymże kibelku no i mamy Nobla
Kawa 10:30, 19 mar 2019

Dragonka napisał(a)

Asia, jak Tobie się każe do dołka przymierzyć, to wtedy się zacznij bać Fajny chłopak, humor ma po Mamie

hahahah
padłam!!
makadamia 08:09, 20 mar 2019

mikina34 napisał(a)
Aśka, nie fisiuj, dziecię kreatywne po mamie, szuka inspiracji, może stworzy jakieś dzieło, a Ty zaraz czarne myśli Może to jakieś nowatorskie z płytkami wyklejanymi mokrym papierem, potem kwiaty w tymże kibelku no i mamy Nobla

Zana napisał(a)

Helen napisał(a)
Ruby giant super, iryski cudne Syn zdecydowanie najlepszy

Hehe.

No niestety dobrze go wyczułam
Jak wczoraj go podpytałam o ten dołek, to powiedział że dla kotki.
Tyle dobrego, że chyba nie zamierza jej pomagać w przejściu na tamten świat. Ta cegła jest dla sprawdzenia, czy wielkość dołka odpowiednia. Inżynier skubany

Żeby było jeszcze śmieszniej, to wczoraj chyba w przedszkolu jakąś pogadankę mieli, bo od kiedy go odebrałam, tak wszystkim po kolei z wielką powagą i namaszczeniem mówił: "Niech Cię Bóg błogosławi" (zamiast "Dzień dobry"). Niejaką konsternację w szkole starszego wywołał
makadamia 08:11, 20 mar 2019

Dragonka napisał(a)

Asia, jak Tobie się każe do dołka przymierzyć, to wtedy się zacznij bać Fajny chłopak, humor ma po Mamie

Kawa napisał(a)

hahahah
padłam!!

Ja też
Ale tylko patrzeć, kiedy dorośnie do większej łopatki
makadamia 08:16, 20 mar 2019

jolanka napisał(a)
Fajne masz dziecko, z fantazją

Magleska napisał(a)
Asiu kreatywny ten Twój maluch a fotki kwiatuchów urocze

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Oj tam, oj tam, chłopak gdzieś usłyszał o kamieniu węgielnym pod przyszłe budowle.

Czuję się pokrzepiona. Już myślałam, że nie ma dzieci z nieograniczoną wyobraźnią. Podbudowałam się.

HannaR napisał(a)

Też padłam.

Obydwa chłopaki trafiły mi się w typie "słodkie łobuziaki".

Dwa lata temu byliśmy na takim obozie rodzinnym. Po zakończeniu turnusu któremuś ojcu wyrwało się szczerze, że fajne chłopaki ale nam nie zazdrości
tulucy 08:18, 20 mar 2019

A oni się tak kochają bardzo z tą kotką?
makadamia 08:23, 20 mar 2019

Pszczelarnia napisał(a)
I najgorsze w tych iryskach jest to, że trzeba ich dużo, krótko kwitną - jeszcze zanikają po 3 sezonach nie dzielone.

Nieee, nie taki był plan! Przecież ja je wybrałam właśnie dlatego, że bez wykopywania dają radę i jeszcze się mnożą! Podobno

Anda napisał(a)

Mam Anemone blanda 'White Splendour' (na słoneczne miejsca) i muszę mieć ich więcej. Są takie delikatne. Razem z cebulicą tworzą zgrany duet, polecam. Na dniach zrobię jakieś fotki to pokażę.

Chcę mieć jeszcze Anemone nemorosa i Anemone nemorosa 'Vestal' do cienia oraz Anemone sylvestris 'Flore Pleno Elise Fellmann' na słońce.

Bardzo ładne. Zapisałam sobie, choć z tego co widzę, to w Polsce ciężko będzie je dostać: wyświetlają się głównie angielskie strony.

Za ten podstawowy nemorosa zdaje się że sam z siebie się pojawił u mnie w ogrodzie. W zeszłym roku jedna kępka mi pod bukszpanem zakwitła
makadamia 08:27, 20 mar 2019

tulucy napisał(a)
A oni się tak kochają bardzo z tą kotką?

Bez wzajemności
Kotka ich unika, pojawia się jak oni idą spać

Dziewczyny, czy jeżówki Wam już kiełkują? Bo u mnie jeszcze cisza i nie wiem, czy to normalne, czy - jako krótkowieczne rośliny - mi zanikły?