Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

Nowa12 09:51, 20 mar 2019

U mnie jeżówki wychodzą powoli ale nie wszystkie.
mikina34 09:57, 20 mar 2019

Moje pokazują już kolorki (w sensie widać które będą różowe, a które białe), ale naprawdę tycie są.
inka74 10:10, 20 mar 2019

Jeżówki u mnie jeszcze śpią. Duża większość.
makadamia 10:13, 20 mar 2019

Anda napisał(a)
Moje też ledwo wychodzą i co roku mnóstwo siewek znajduję. Twoje pewnie też się wysiały

Tak patrząc na fotkę, to te jeżówki przed kłosowcem przytuliłabym do floksa. Miałby z dwóch stron jeżówki i wyglądałoby to dobrze. Na zdjęciach masz jakby dziurę pośrodku rabaty i jeżówka by ją wypełniła.

No właśnie rozmiarowo by to grało, tylko kolorystycznie nie mam pewności.
Ale Lucy mi sugeruje, że kłosowiec jeszcze bujnie w górę (co by się zgadzało z opisem), więc się chyba wstrzymam z zamianą przez ten rok.

Tak po prawdzie, to wypadałoby albo zlikwidować tą wielką jeżówkę i dać więcej floksa, albo zlikwidować floksa i dać więcej jeżówki.
Ale czyż można zrezygnować z takich piękności?

No więc czekam, co będzie pierwsze: czy floks dostanie takiego mączniaka, że nie zdzierżę i go wywalę, czy też jeżówka wypadnie i zapomni się wysiać
makadamia 10:14, 20 mar 2019

mikina34 napisał(a)
Moje pokazują już kolorki (w sensie widać które będą różowe, a które białe), ale naprawdę tycie są.

inka74 napisał(a)
Jeżówki u mnie jeszcze śpią. Duża większość.

A mnie już łopatka świerzbi w ręce
tulucy 10:15, 20 mar 2019

Sprawdziłam, wyszłam na obchód, bo i tak do kuriera musiałam wyjść. Tam,gdzie słońce nagrzewa, są większe, gdzie bardziej w cieniu, mniejsze, ale wyłażą.
Tylko Cherry Fluff wylazła razem z korzeniami, nic z niej nie będzie niestety. To moje drugie nieudane podejście do tej odmiany.
mrokasia 10:23, 20 mar 2019

O, to muszę zrobić przegląd w swoich jeżówkach, choć jak oglądałam kilka dni temu to siedziały cicho.

Asia, nie umiem doradzić co do tej rabaty poza tym, że nie jestem fanką floksów .
tulucy 10:25, 20 mar 2019

Kasia no fieszzzz floksy są cudne
makadamia 10:26, 20 mar 2019

Wyjdę i ja na obchód po pracy
Akurat na tej rabacie wszystko powinno wcześnie wychodzić, bo jest ciepła i słoneczna.

Głupio mi zaczynać kolejną dyskusję o tej rabatce - w zeszłym roku dostałam mnóstwo propozycji, jak z nią zrobić porządek, i nic ostatecznie z tego nie wyszło, bo po prostu nie jestem mentalnie gotowa pożegnać się z roślinami. Gdybym miała miejsce na przesadzanie, to by to szybciej szło
tulucy 10:35, 20 mar 2019

Może daj jej okrzepnąć trochę? Niech pokaże, na co ją stać... A czemu nie dałaś tam tej Kaliny? Coś w plecach na nodze by dało fajne tło... Tak mi się wydaje...