Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

Poppy 20:46, 26 cze 2019

April napisał(a)

Ależ ja nie ukrywam, goście byli, widzieli, brama była otwarta Zwiedzali chwasty i pozostały rozgardiasz, który skrzętnie ukryli na zdjęciach
Zapraszam

April, ja bym przybyla, ale za daleko i w ogole. Moge tylko podziwiac na zdjeciach, i Asia sie zlitowala nad takimi biedakami jak ja Kawal niezlej roboty odwalilas na tych Twoich piaskach
inka74 21:15, 26 cze 2019

mrokasia napisał(a)

Aprilku, nie musi się grupa zbierać, właśnie dlatego napisałam - gdyby jakieś pojedynki miały chęć to żeby się nie krępowały .

Od Izy do mnie jedzie się ok. 30 minut.
Kochana, jak dziecko nie odmówi współpracy to ja chętnie.
mrokasia 22:47, 26 cze 2019

inka74 napisał(a)
Kochana, jak dziecko nie odmówi współpracy to ja chętnie.

Proszę bardzo .
makadamia 12:09, 27 cze 2019

Poppy napisał(a)

No i bedziesz miala. Na razie masz zajebista rabate z mniej porzadna

Jak to mówi Toszka: plusy w minusach

UrsaMaior napisał(a)

A co a co, będziesz???

Ooo, ja też uchem zastrzygłam
makadamia 13:23, 27 cze 2019

April mi przypomniała, że przecież nie wrzuciłam zdjęć z zakupów w ZP.

Przede wszystkim nie oparłam się śmiałkowie goldschleier. Mam nadzieję, że w przyszłym roku też będzie tak ładnie wyglądał

na ostatnim zdjęciu, na dole, jest - chociaż go nie widać - zatrwian szerokolistny.
On taki ązurowy jak ten czosnek Schuberta u April i też ciężko go sfotografować. Tutaj zbliżenie:

Kupowałam go w zeszłym roku i pierwszy raz będzie mi kwitł. Jestem bardzo ciekawa. Na razie wygląda na dość sztywnego, co ma swoje wady (brak zwiewności) i zalety (nie będzie się pokładał po deszczach?)
April 13:29, 27 cze 2019

makadamia napisał(a)

Fantastycznie
makadamia 13:35, 27 cze 2019

Żurawki glitter nie miałam w planach zakupowych, ale jak ją zobaczyłam, to od razu kurcgalopkiem pół szkółki przebiegłam w te i we wte, żeby się zapytać o pozwolenie (bo była w strefie niepsrzedażowej, a uroczyście obiecałyśmy właścicielce, że "my tylko popatrzeć")

Kwitnie jak żurawka krwista, którą z tego powodu bardzo lubię, ale jest od niej większa i ma bordowe liście - dobrze wygląda przed kępą zawilców.

W dziurę po liliowcach wepchnęłam trzy molinie, których chciałam spróbować już od jakiegoś czasu. Zwykle polecane są odmiany edith dudszus, moorhexe, transparent, ale albo miały brzydkie, szerokie kłosy, albo ciemne kwiaty. odmiana heidebraut ma śliczne, wąskie liście (na razie stoją sztywno do góry, zobaczymy jak będzie potem) i ma kwitnąć na jasnozielono.

podsadziłam jakąś brązową turzycą, na którą Iwonka nas wszystkie namówiła w szkółce i liliowcem stella d'oro, którego też jej zawdzięczam
sarenka 13:45, 27 cze 2019

Asiu, przypomnij mi- ciemne żurawki lubią słońce, tak? Bo te moje takie nie wiem jakie nie były ciemne, ale w słońcu w ogóle kolor mają taki bliżej dla mnie nieokreślony
TAR 14:00, 27 cze 2019

śmiałki robia świetna robote, bardzo je lubie takie przeswietliste. i dębowa jest w deche. tez musze miec.
UrsaMaior 14:22, 27 cze 2019

Kupiłam u nich w zeszłym roku te molinie, kwitnienia nie kojarzę, ale za to jesienią się przebarwiły i wyglądały na rabacie jak płomienie buchające w niebo. Ekstra efekt!