Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogródek frontowy

Ogródek frontowy

wrobelki 21:50, 06 lip 2016

Roma dziękuję

Dziś myślałam, że dokończę sadzenie, a tu młody się rozchorował i doopa tylko mi się udało tawułki dosadzić. Lawenda czeka na swoją kolej Za to kamień dotarł i zobaczymy co z tego wyniknie. Ja wiem, że nie wszyscy są jego zwolennikami, ale ja lubię i w pierwotnym zamyśle miał być zamiast kory wszędzie. Teraz tylko mały pasek dla rozjaśnienia jak będzie źle wyglądał to zmienię
roma2 21:57, 06 lip 2016

He, tu nie będę obiektywna, bo ja żwiru i kamienia na rabatach nie lubię. Podobaja mi się ogrody żwirowe Brooksa, ale to insza inszość. Ale przecież to Twój ogród i Tobie ma się najbardziej podobać . Poza tym ja się nie znam
wrobelki 22:13, 06 lip 2016

Ja lubię, ale nie w nadmiarze
ziele 22:56, 06 lip 2016

Ja lubię ale nie mam. Po pierwsze u mnie nie pasuje a po drugie - mam wrażenie, że posiadanie takich powierzchni wiąże się z dodatkową pracą...
Toszka 23:08, 06 lip 2016

Ziele, dokładnie tak - po 6 latach ze żwirem (na szczęście na małej powierzchni) klnę na czym świat stoi. Zwłaszcza jak walczę z zakleszczonymi w ziemi kamieniami by wydłubać kolejnego chwasta... albo nie chwasta
Z założenia miało być czyściutko i elegancko, a w praktyce po kilku latach to moje przekleństwo ogrodnika
Toszka 23:08, 06 lip 2016

poniewaz się zdublowało, to dopiszę, że przez 4 pierwsze lata była mata pod kamieniem. Było jeszcze tragiczniej z pieleniem
wrobelki 23:27, 06 lip 2016

Oj zniechęcacie, a tu pół tony kamienia czeka na zagospodarowanie. Ja mam kamień przy ogrodzeniu od 3 lat pod winoroślą jak na razie to lesze rozwiązanie niż wcześniej kiedy to pieliłam cały pasek bo inaczej zarastało strasznie. Skosić się nie dało, kora nie wchodzi tam w grę bo to winorośl. Padło na kamień tu też nie będzie dużo
elka_ 07:47, 07 lip 2016

Witaj wrobelki (czy Ty masz jakieś imię )

Zaglądam do Ciebie, bo stoję przed decyzją reorganizacji mojego frontowego
Twój frontowy już świetnie wygląda- gratuluję

Co do kamienia, to mam tylko na obwódce wokół domu, w ogrodzie tylko kamień polny (bo lubię ) dekoracyjnie. Moja córka ma rabaty z kamieniem, ale tak jak mówi Toszka, trochę to przeszkadza rozrastaniu się roślin, a chwasty i tak wyrastają.

Pozdrawiam serdecznie, będę zaglądać
wrobelki 08:51, 07 lip 2016

Mam na imię Justyna
Dziękuję Elu bardzo się cieszę że Ci się u mnie podoba
elka_ 09:43, 07 lip 2016

Miło mi Justyno