Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 15:07, 29 kwi 2018

I już ostatnie ujęcia Doll's minuet (+Claudia )

Miriam w kiepskiej kondycji, ale pinivit do dolistnego zasilenia kupiony, może odżyje - ale głównie chciałam pokazać moją szaloną kocimiętkę

A teraz dziecko woła na zabawę, to poodpisuje później
_Martini_ 15:17, 29 kwi 2018

To jeszcze raz napiszę, brawo brawo, śliczne duety tulipanowe
Pinivit stosujemy kilka razy w sezonie, tujki są zieloniutkie i zdrowe.
Kasia_CS 15:53, 29 kwi 2018

mrokasia napisał(a)
Ale zieloniutko

Kasiula, złapałam jeszcze niezbyt słoneczne miejsca, wtedy ta zieloność duuużo lepiej na fotkach wychodzi Coś u nas zaczyna grzmieć, może popada, bo miały być burze po południu
Kasia_CS 15:54, 29 kwi 2018

tulucy napisał(a)
A wiesz Kasiu, żeby piwonia pięknie kwitła dużym kwiatem, to boczne mniejsze pączki powinno się urwać... Taka zasada: jeden pęd - jeden pąk. Obrywam u siebie, choć szkoda trochę. Ale wtedy ten jeden kwiat jest większy...

O to nie wiedziałam - może zrobię eksperyment - na części oberwę, na części nie A duża ta różnica w wielkości kwiatów - aż tak zauważalna?
Kasia_CS 16:06, 29 kwi 2018

patrycja napisał(a)
Witaj Kasiu
Po cichu podczytuję Twój wątek.Moją danicę podsiusiał piesek i jak na razie nie odbija.Chciałam to napisać wcześniej ale jakoś zeszło

Co do piwonii też zauważyłam że mają tyle pąków co Twoje.

Czy w zeszłym roku wszystkie Ci kwitły?
Czy może miałaś zaschnięte i nierozwinięte pąki?

Pozdrawiam

Ps.
Jako mama popieram Basię

Ech niechcacy skasowałam odpowiedź, muszę napisać jeszcze raz

Cześć Patrycja! Zapraszam do dalszego odwiedzania - wiem, że nie zawsze jest czas na pisanie u każdego, tym bardziej z dziecięciem na karku

Trzymam kciuki za nasze tujki, może odżyją -szkoda mi bardzo by było, bo były śliczne soczyste w zeszłym roku i fajnie się już wyróżniały na rabacie.

Piwonie raczej wszystkie pąki miały kwieciste... albo jesli nie, to pomijalna ilość była tych nierozwiniętych. Ciężko mi się w pamięci doszukać Być może nierozwinięte to miałam, ale w pierwszym sezonie - wtedy było mi cholernie przykro, bo jako, że to rośliny, które darzę szczególnym sentymentem a nie dały mi ani jednego kwiatka - ale to częste po posadzeniu samym kłączy (dostałam je od mamy eMa). Te sadzone z doniczek kwitły mi bez problemu. Kupiona w zeszłym roku w donicy już po kwitnieniu Sarah Bernhard - nieduża sadzonka - pokazała mi ze 3-4 pąki - dobre i to na początek

Później zajrzę do Twojego wątku, bo chyba nie miałam okazji poznać jeszcze

Kasia_CS 16:07, 29 kwi 2018

jolanka napisał(a)
Pracusiu
Czyściutko, że mnie robi się wstyd kiedy patrzę na swoją
O usuwaniu pąków piwonii nie wiedziałam, spróbuję

oj Jola, okulary zakładamy ! chwastów jest co niemiara Ale się zanadto nie przejmuję - czasem coś skubnę jak ewidentnie widzę, że chwast, ale część celowo zostawiam - a nuż jakaś siewka się trafi
Kasia_CS 16:11, 29 kwi 2018

_Martini_ napisał(a)
Piękne zdjęcia z pięknego ogrodu. Podoba mi się tem szerszy kadr z tulipanami. Wszystko takie zieloniutkie, soczyste. Wiosna jest najpiękniejsza.
Edit: Ale masz tych ksiąząt

Dzięki Martynko! Do nazwania mojego ogródka ogrodem jeszcze daleko - pokazuję tylko w miarę akceptowalne miejsca - szerszych kadrów widzisz, że mało mam No jakby nie patrzeć, zabieg celowy Ale cieszy każdy kącik - nawwt te pusrw, bo w końcu się wypełnią

Zawsze mówiłam, że najbardziej lubię lato, ale odkąd mam ogródek, to zmieniam zdanie, że jednak wiosna jest super

Lubię otaczać się arystokracją widać, haha!

_Martini_ napisał(a)
To jeszcze raz napiszę, brawo brawo, śliczne duety tulipanowe
Pinivit stosujemy kilka razy w sezonie, tujki są zieloniutkie i zdrowe.

Chyba ten z białą Casablancą najbardziej lubię

Kurcze, grzmi coraz częściej, idę siać łubin Wrócił tata i Kuba zajęty

edit: wsadziłam parę ziarenek i zaczęło lać
Magleska 19:31, 29 kwi 2018

pięknie Kasiu szerokie kadry najbardziej lubię ogladać ....wtedy widać jak całośc wyglada a u Ciebie tak ładnie dopasowane wszystko do siebie

ps. co do bajek ,to czasem pozwalałam ,w szczególności jak chciałam w ogrodzie podziałać wyrodna matka ze mnie
tulucy 19:38, 29 kwi 2018

U nas pokropiło tylko. Wrażenie groźne zrobiła chmura, a potem poszła bokiem.
inka74 19:56, 29 kwi 2018

ale cudo!!! Pamiętasz może odmianę?

Tak ogólnie to Kasiu masz już ogród ) Może młody i jeszcze kilka rzeczy masz do zrobienia ale jest bardzo fajna baza. Wiesz w jakim kierunku idziesz i robisz to z ogromnym wyczuciem. Nie masz czego się obawiać pokazując szersze kadry. Widziałam całość i czuję lekki niedosyt na zdjęciach. Za rok może dwa będzie fajnie porównać widoki.