Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

iwka 22:15, 29 kwi 2018

Też mam takie babcine piwonie, bardzo je lubię mimo że po przesadzeniu ze dwa lata nie kwitly. Teraz obsypane pąkami, jeszcze chwilka
mrokasia 22:30, 29 kwi 2018

No dobra, oprócz magnolii nie mam też piwonii...
Śliczna jest ta fuksjowa.
One wszystkie wymagają podpór prawda?
Kasia_CS 22:47, 29 kwi 2018

anbu napisał(a)
Śliczne

Jak już masz róże, to teraz czas a peonie

Zana napisał(a)
Moje Miriam też zaczęły brzydko wyglądać. Niektóre pędy zasychają. Grzyb? Nie wiem co im zapodać.

Wiesz co.. Mnie się wydaje, ze je ciełaś wczesną wiosną czy mi się wydaje? Bo ja tak.. i moze coś w tym jest, ze jak przyszły te chłody, to zwyczajnie podmarzly? Ja kupilam pinivit do dolistnego zasilania, ale dopiero może jutro zapodam..
Zana 22:53, 29 kwi 2018

Cięłam jakoś chyba miesiąc temu, na pewno już po tych mrozach. Raczej chyba nie podmarzły. Zakupię jutro ten pinivit. A nie mógłby być florovit dolistnie? Czy do iglaków się nie nadaje?
Kasia_CS 07:24, 30 kwi 2018

Johanka77 napisał(a)
Dziękuję za porady

Do usług

iwka napisał(a)
Też mam takie babcine piwonie, bardzo je lubię mimo że po przesadzeniu ze dwa lata nie kwitly. Teraz obsypane pąkami, jeszcze chwilka

No już ładnie napęczniały pączki jak nie zapomnę, to pójdę dzis te drobne oberwać, jak radziła babcia Łucji
Kasia_CS 07:31, 30 kwi 2018

mrokasia napisał(a)
No dobra, oprócz magnolii nie mam też piwonii...
Śliczna jest ta fuksjowa.
One wszystkie wymagają podpór prawda?

Myślę, że warto podeprzeć, bo jednak te kwiaty bardzo ciężkie są, a po deszczu to juz w ogóle ta fuksjowa należy chyba do tych niższych odmian, więc może się nie będzie tak wiotko trzymać, ale to przetestuję w tym sezonie. Tylko z peoniami, to wiesz jak jest-po przekwitnięciu (a kwitnie przecież niezbyt dlugo) potem jest kępa liści i nie każdy to lubi. Ja akurat lubię ją w wersji liściastej, więc luzik, ładnie wypełnia rabatę
Kasia_CS 07:34, 30 kwi 2018

Zana napisał(a)
Cięłam jakoś chyba miesiąc temu, na pewno już po tych mrozach. Raczej chyba nie podmarzły. Zakupię jutro ten pinivit. A nie mógłby być florovit dolistnie? Czy do iglaków się nie nadaje?

Kochana, ja się nie znam kojarzę tylko, ze pinivit dolistny do zasilania jest i tyle, stąd mój wybór
inka74 08:58, 30 kwi 2018

Florovit ma inny skład. Pinivit jest specjalnie dobrany do iglaków. Nie dałabym go jako zamiennika.
Kasia_CS 10:52, 30 kwi 2018

Kurcze, żadnego spektaklu na Cinderelli nie będzie w tym roku, a już myślałam, że ładnie się popisze - oberwałam właśnie chyba połowę zaatakownych przez bruzdownicę pąków kwiatowych... ale żal wrrr... skąd to dziadostwo w takiej ilości?!
Catalinasdiary 13:28, 30 kwi 2018

Współczuję robactwa na róży, coś sama chyba mam, dziś idę posprawdzać. Wiem, że znowu pełno tych czerwonych robali kopuluje na moich liliach Jak nie urok to...