Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Anda 18:26, 20 maj 2018

To ze siedem listkow to nie znaczy ze to dzikie pedy. Hybrydy tak maja, bo to sa juz tak mocno pokrzyzowane odmiany, ze moga miec i po 5 i po 7 listkow.
Listki ladne, blyszczace, nie wygladaja na dzikie. Jedynie odmiana moze sie nie zgadzac, a to sie okaze przy kwitnieniu.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
tulucy 18:38, 20 maj 2018

Też tak myślę, że może odmiana inna. Mój krzak ma chyba bardziej okrągłe listki...
A pamiętasz może, rok temu zamawiałam aspirin do szpaleru, chciałam mieć rządek 5, no i te dwie dosłane to były odmianowe, ale nie te...
BKosimkArt 20:00, 20 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)
Na dobranoc gwiazdki czyli Krzyśki

magiczne są w tej wersji

Uwielbiam je!!!
nawigatorka 20:58, 20 maj 2018

Artemis to ona kobieta
Moja tez ma drobne liscie choc i paki już są. Zazwyczaj kwitła u mnie na 12 czerwca. Choc w tym roku różnie może być bo jakas słabsza po kilku latach jest
Kasia_CS 21:54, 20 maj 2018

effka napisał(a)

Bezpieczne połączenia są najlepsze bo zawsze dobre wyglądają. Nie jesteśmy architektami krajobrazu

To prawda Choć czasem żałuję, że nie pomyślałam o takim kierunku studiów Z drugiej strony patrząc na pomysłowość naszych ogrodowiczanek, które mają to coś i bez wykształcenia w tym kierunku z palcem w ... potrafią wyczarować magiczne ogrody, to wiem, że studia to nie wszystko. Jeszcze trzeba mieć ten 6 zmysł, którego mi brak.
Kasia_CS 21:55, 20 maj 2018

mrokasia napisał(a)
Róże to mogę pooglądać a dysktować nie będę bo się nie znam zupełnie.
W każdym razie po raz kolejny stwierdzam, że połączenie róż i szałwi czy lawendy jest świetne.

Czas pomyśleć nad wprowadzeniem róż Lawendę i szałwię już masz, czyż nie ?
Kasia_CS 22:00, 20 maj 2018

natka098 napisał(a)
Boskie peonie.

Jeszcze na kwitnienie jednych czekam - chyba najbardziej nawet, bo to jedyne moje jasne peonie, które posadzilam w zeszłym roku już po sezonie "kwiatowym". Czy będzie to moje spełnienie marzeń o pudrowym różu? Okaże się
Kasia_CS 22:04, 20 maj 2018

Anda napisał(a)
To ze siedem listkow to nie znaczy ze to dzikie pedy. Hybrydy tak maja, bo to sa juz tak mocno pokrzyzowane odmiany, ze moga miec i po 5 i po 7 listkow.
Listki ladne, blyszczace, nie wygladaja na dzikie. Jedynie odmiana moze sie nie zgadzac, a to sie okaze przy kwitnieniu.

Bo tak liczyłam na Łucji zdjęciu i były też mieszane. Ale fakt faktem miałam wrażenie, że listki na jej krzaczku są jednak krąglejsze. Artemis to jedna z 3 róż (na kilkanaście posadzonych jesienią), na które liczyłam najbardziej i będzie mi zwyczajnie smutno, jak się okaże, że to nie ona
Kasia_CS 22:06, 20 maj 2018

tulucy napisał(a)
Też tak myślę, że może odmiana inna. Mój ma chyba bardziej okrągłe listki...
A pamiętasz może, rok temu zamawiałam aspirin do szpaleru, chciałam mieć rządek 5, no i te dwie dosłane to były odmianowe, ale nie te...

można się wkurzyć, wrrr... człowiek kombinuje, planuje, a tu zonk.
Kasia_CS 22:08, 20 maj 2018

BKosimkArt napisał(a)

Uwielbiam je!!!

Wiesz co Basiu, a ja w zeszłym roku, jak oglądałam je u innych to sobie myślałam - ale dziwaki! i niespecjalnie mnie kręciły. W końcu jednak kupiłam je pamiętając, że mają nieco późniejszy termin kwitnienia i będą się dobrze zazębiać z wcześniejszymi cebulowymi. A jak już je mam, to okazało się, że są pełne uroku - zwłaszcza z bliska