Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Anitka 21:18, 02 cze 2018

Kasia_CS napisał(a)

Anitko, pewnie zleci ten czas niespodziewanie! Ja jestem przerażona trochę, jakie emocje mną targają od wczoraj - np już odczuwam mega smutek, że za rok wrócę do pracy i zostawię tego Okruszka mojego.. a przeciez to za rok, a nawet ponad! Albo wczoraj robiłam fotkę eMowi z Kają na rękach i ten widok mnie tak rozkleił, że nie mogłam powstrzymać łez.. Ech, te hormony!

Taka huśtawka hormonów to teraz normalne. Korzystaj z każdej chwili. Nie myśl na razie o pracy. Piękne różyczki ci kwitną. Usiądź na tarasie z malutką na rękach i patrz się na nie. Korzystaj z każdego dnia.
Kasia_CS 22:22, 02 cze 2018

Toszka napisał(a)
Wbrew mojej woli synowi w szpitalu zakneblowali paszczękę smoczkiem. To był horror uzależniający Odstawienie potem było większym horrorem. Dziś wiem, że smoczek to pierwszy krok do próchnicy i złego zgryzu...oraz często do obgryzania (później) paznokci.

Ooo, to nawet nie wiedziałam, że takie praktyki mogą być. Ja przy Kubie nawet jak próbowałam dać, zresztą wypróbowałam ileśtam rodzajów smoczków różnych firm, to nie było opcji.. Bo czasem nie sposób było wyjść na spacer bez ryku, a nie miałam możliwości go akurat nakarmić (choć były spacery, że karmiłam go idąc przez jakieś bezdroża, bo akurat sobie skrót zrobiłam) i pchałam brzuchem/ręką wózek jednocześnie). Dodatkowo jak chciałam go z kimś zostawić to też by bywał pomocny, ale trzeba było sobie dać radę inaczej. A jak był ryk, to taki, że czasem się bałam, że się udusi tym swoim krzykiem.

Kaja i tak na długo się smoczkiem nie zadowala, więc się pewnie nie przywiąże do niego na szczęscie dziś nie używałam np. Oczywiście wolę opcję bez niego, ale czasem może dobrze byloby mieć go w zanadrzu na skrajne sytuacje.
Kasia_CS 22:25, 02 cze 2018

_Martini_ napisał(a)
Dzięki za odp
Zastanawiam się między Ascot i Falstaffem. William zaczyna u mnie sztywnieć. Tak jakby usłyszał, że czeka go przeprowadzka i od razu się poprawił
Zostawiam całuski dla najmłodszej Ogrodowiczanki Kajusi

Kiedyś też rozważałam Falstaffa Może kiedyś nawet nabędę, bo nigdy nie spadł z listy róż potencjalnych Podobnie zresztą jak Darcey Bussel. Nie pamiętam. Kształt kwiatu zupełnie inny, więc to też zależy z czym chcesz połączyć. Zaraz Ascot zresztą będę wstawiać, bo zrobiłam nowe foteczki

Brawo dla Willa

Kajusia ukontentowana i przesyła pozdrowienia
Kasia_CS 22:28, 02 cze 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Przez tę Twoją aktywność do końca, sądziłam, że jakieś przedłużenie w oczekiwaniu nastąpiło. Nawet sobie myslałam, że ciężko Ci znosić ostatnie upały. A tu już po wszystkim.
Kasiu, najlepsze życzenia dla Was, obyście obie dawały sobie jak najwięcej radości.
Przepięknie wyglądają te woalki przy tarasie. Bardzo klimatycznie się zrobiło.

Haha, a tu niespodziewanka taka Powiem Ci, że w ciąży upały nie były mi straszne, zresztą naeet obrączkę nosiłam do samego końca, do porodu nawet zapomniałam zdjąć, bo mi nie wadziła. Pod tym względem ciąża idealna.

Dziękuję!! Podwójne macierzyństwo urosło mi do rangi kolejnego cudu Nie mogę uwierzyć, że Kuba już taaaki duży, a Kaja taaaaka mała Chciałoby się to zatrzymać na zawsze.

Cieszę się, że firany podobają się nie tylko mnie Mój eM jak tylko wrócił do domu, a tu firany zawieszone to naprawdę pochwalił i teraz za każdym razem jak przysiądzie wieczorem na tarasie to zadowolony z klimatu jaki się pojawił
Kasia_CS 22:34, 02 cze 2018

Anitka napisał(a)

Taka huśtawka hormonów to teraz normalne. Korzystaj z każdej chwili. Nie myśl na razie o pracy. Piękne różyczki ci kwitną. Usiądź na tarasie z malutką na rękach i patrz się na nie. Korzystaj z każdego dnia.

Oj celebruję każdą chwilę z nią - mogłabym, patrzeć godzinami na tą słodką śpiącą buzię... dzisiaj pojeździłam z nią po ogródku w wózeczku, ale wolała karmionko, więc trzeba było wrócić do domciu, bo wiało
Kasia_CS 22:38, 02 cze 2018

Najbardziej zaawansowana hortensja "od teściowej"

Przetaczniki Pink Marshalla

Jeżówki pokazują kolor - tu pink double delight

Kubowy przysmak

I pierwsze koktajlowe
ag_zie 23:02, 02 cze 2018

Ale masz piękny Kwiat - gratulacje! Zaległości nadrabiam
Kasia_CS 23:03, 02 cze 2018

I różyczki
Na pierwszy ogień Pashmina - na razie drobniutka

Fuksjowa NN kolejny rok zwiesza kwiatki.. może chciałaby do mniej nasłonecznionego miejsca...?

Druga NN - w realu mniej ma w sobie czerwieni

Queen of sweden jak na królową przystało pięknie się trzyma

Kasia_CS 23:06, 02 cze 2018

Anabelki już całkiem całkiem do przodu

Tawułki

Bodziszek Rozanne otwiera pierwsze kwiaty - chyba go częściowo zamordowałam podziałem na jesieni, na szczęście tylko połowa padła

Rutewka

Berberys Aurea

Lawenda z niską szałwią w tle
Kasia_CS 23:09, 02 cze 2018

I znów trochę różeczek dla urozmaicenia

Munstead wood

Mariatheresia

Jeszcze raz NN