Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 20:47, 31 maj 2018

Toszka napisał(a)

A gdyby na tej czerpni postawić np. zegar słoneczny...?

W sumie pomysł fajny, ale chyba do naszego ogrodka trochę na wyrost w w kiedyś jeszcze myślałam o obsadzeniu jak donicę, czyli rojniki byłyby grane, może karmnik..
Magleska 21:00, 31 maj 2018

Może na tej czerpni poustawiaj laterenki i jakieś inne drobiazgi ,domki owadzie ,świeczki ,jakieś kosze np z bluszczem ....
wiesz ,że masz ślicznie? ....i jeszcze podziwiam ,że pamiętasz wszystkie nazwy swoich roślinek .....
jak malutka .......chyba grzeczna ,bo fotki są i bywasz na wątkach -fajnie
a starszy brat pomaga ,czy troszkę zazdrosny ?
Kasia_CS 22:35, 31 maj 2018

_Martini_ napisał(a)
Kasiu, pięknie masz w ogrodzie. wszystko ładnie skomponowane. Róże grają pierwsze skrzypce, tak lubię Jak długo masz Williama i czy jest juz sztywny? Heidi u mnie tez już pokazała kwiata, jestem zauroczona. Czekam jeszcze na LI. Ładnie zestawiłaś szałwię i tą jasna trawką, co to za jedna? Błękitny Anioł pięknie wygląda na ogrodzeniu i dużo ma tego kwiata, jak długo jest u Ciebie? Do Ascot wzdycham ostatnio. Na jakim stanowisku rośnie u Ciebie i czy ma dużo tej czerwieni? No, to Cię zasypałam pytaniami, sorki
ps. Toszka ma super pomysł

Mam Williama drugi rok (goły korzeń sadziłam jesienią 2016), jeszcze do sztywności mu brakuje, ale jest duuuzo lepiej niż rok temu, to trzeba przyznać
Heidi ma piękny układ płatków, tylko moglaby je dłużej trzymać. U mnie ma bardzo dużo słońca i blaknie z czasem.

Jasna trawa przy szalwii to sesleria jesienna. fajnie się od niej odcina

Błękitny Anioł u mnie jest marny, jak na czas (od 2015r.) jaki u mnie rośnie, ale nie przygotowane miał stanowisko, rosnie przy samej podmurówce ogrodzenia, nóżki nieocienione. Trudne warunki jednym słowem. I do tego źle go cielam od nowości.

Ascot u mnie większość dnia jest na słońcu, kolorek taki, ktory trudno opisac, ale nie jest to kolor czerwony. Raczej ładna wiśnia
Kasia_CS 23:45, 31 maj 2018

Magleska napisał(a)
Może na tej czerpni poustawiaj laterenki i jakieś inne drobiazgi ,domki owadzie ,świeczki ,jakieś kosze np z bluszczem ....
wiesz ,że masz ślicznie? ....i jeszcze podziwiam ,że pamiętasz wszystkie nazwy swoich roślinek .....
jak malutka .......chyba grzeczna ,bo fotki są i bywasz na wątkach -fajnie
a starszy brat pomaga ,czy troszkę zazdrosny ?

Minus czerpni jest taki, że jest dość wysoka i jakoś nie mogę sobie na niej zwizualizować - w dodatku daszek jest spadzisty na 4 strony, więc nic "tak po prostu" nie postawię, tylko musiałabym najpierw jakąś wypłaszczającą konstrukcję zrobić (tzn. mój szanowny Małż). A szczerze mówiąc, to jeszcze mi się nie chce z tym nic robić

Ślicznie? przesaaadzasz to tylko na zdjęciach tak jakoś wygląda Mnie tam duużo brakuje, ale już trochę spasowałam i nie mam takiego ciśnienia jak jeszcze rok temu - może to i dobrze, bo nie mogę nawet teraz za bardzo sobie na to pozwolić, więc może to i lepiej Chociaż znajomi sąsiedzi to się ze mnie śmieją, że powinnam się wylegiwać, a ja tu tulipany wykopuję (spokojnie - na raty robię ). ALe co poradzić jak ciągnie do ogródka...

Wątki odwiedzam mocno na raty, nie da rady być już na bieżąco. A fotki jak już zrobię, to wstawię - to zajmuje mniej czasu na szczęście

Starszy brat póki co, odpukać, nie jest zazdrosny. Na razie miło tak - pogłaszcze, zapyta "co Kaja mówi" gdy płacze
Kasia_CS 23:47, 31 maj 2018

Na deser fotka róży niezbyt popularnej na forum, a wczoraj zapomniałam dodać
Marchenzauber

i kwiat z bliska

Kasia_CS 23:56, 31 maj 2018

A w ogóle to się wkurzylam, bo chciałam zamówić Boscobel w donicy.. i się wyprzedala w porodowy weekend... nauczka na przyszłość-jest, to brać..
inka74 07:55, 01 cze 2018

Boscobel była w donicy w ZK - i mogę u siebie zobaczyć tylko stacjonarnie drogie są
DorKa 07:59, 01 cze 2018

Kasia_CS napisał(a)
A w ogóle to się wkurzylam, bo chciałam zamówić Boscobel w donicy.. i się wyprzedala w porodowy weekend... nauczka na przyszłość-jest, to brać..

wiesz z dowojga złego Boscobel czy Kaja ? Chyba lepiej się trafiło
paulina_ns 08:30, 01 cze 2018

Kasiu powtórzę się ale co mogę więcej napisać jak to, że pięknie u Ciebie . Miłego weekendu, odpoczywaj
BKosimkArt 08:47, 01 cze 2018

Kasiu piękne róże i jakie zdrowe!
Moja tegoroczna pastella też będzie kwitła