Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

nicol21 16:51, 09 lip 2018

Fajnie, ze dziecie pozwala na hobby. Moja mala jest na etapie nauki chodzenia i chce zeby ja prowadzac za reke, albo zrywac kwiaty. czosnki glowkowe poszly sie pasc juz chwile temu, teraz ogolaca roze.

jezowki masz piekne i dorodne! nazwy z etykiety nie doczytalam, ale luz - na razie i tak nei mam gdzie wsadzic wiec kupno mi nie grozi.

i co wykabinowalas z rabata przy domu? bo chwilowo "odstaje" od reszty..
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Kasia_CS 22:56, 09 lip 2018

paulina_ns napisał(a)
Dokopałam się do zdjęć jeżówki i róże masz śliczne. No i hortensje anabelka jaka już wielka. Ślicznie Kasiu u Ciebie jak zawsze

No chwilę fotek nie było, ale zaraz nadrobię - co prawda z ogrodu mojej Mamy, ale jutro pewnie u siebie pocykam

a może Ty masz pomysł na rabatę z ostatniego zdjęcia z tujką kulkową i buksami?
Kasia_CS 22:58, 09 lip 2018

Mary napisał(a)
Też się Kasiu nad tym zastanawiałam. Bo po co mi obornik z torfem jak mogę mieć sam obornik.
Sprawdzałam też skład próchnicy kwaśnej. Była w niej dodatkowo mielona kora. Więc też mam wątpliwości czy warto coś takiego kupować.

no niby tak.. z drugiej strony nazwane próchnicą, a próchnica zanim się wytworzy to też trochę mija, więc taki gotowiec brzmi nieźle... i jest zagwozdka. Może Toszka gdzieś krąży i nam podpowie ?
Kasia_CS 23:04, 09 lip 2018

nicol21 napisał(a)
Fajnie, ze dziecie pozwala na hobby. Moja mala jest na etapie nauki chodzenia i chce zeby ja prowadzac za reke, albo zrywac kwiaty. czosnki glowkowe poszly sie pasc juz chwile temu, teraz ogolaca roze.

jezowki masz piekne i dorodne! nazwy z etykiety nie doczytalam, ale luz - na razie i tak nei mam gdzie wsadzic wiec kupno mi nie grozi.

i co wykabinowalas z rabata przy domu? bo chwilowo "odstaje" od reszty..

Hihi, to masz teraz ciekawy czas z malutką Pamiętam jak Kuba zaczynal chodzić i poznawać ogrodek to nie dość, że wszystkie kamienie mieszczące się w buzi były jego, to tez co chwilę coś traciłam - z reguły tak samo jak u CIebie czosnki główkowate a wtedy to były moje pierwsze wsadzone, więc dla mnie cenne - nawet nie zdążyły zakwitnąć

Ta jeżówka, której sadzonkę z 2016 wstawiłam to Pink double delight Na razie z rabatą nic nie wykombinowałam, ale już różności mi do głowy przychodzą Muszę na spokojnie do tematu podejść - na szybko nie umiem
mrokasia 23:10, 09 lip 2018

Meringue Ci zanikły??? Ja właśnie kupiłam i byłabym niepocieszona...
BKosimkArt 23:11, 09 lip 2018

Kasiu pobazgrałam trochę gdybyś powiększyła ciut to układ chyba taki ale bez płożaka...

Virgin jest wysoka, przynajmniej u mnie, chyba że mi się coś pomyliło i mam white swan... hmm nie wiem a może białą ale pełną jakąś??
Kulki do chyba bym szła w danicę... jakoś na buksy zła jestem
Kasia_CS 23:13, 09 lip 2018

A teraz wspomniane fotoski co teraz dzieje się u mojej Mamitki

Oczywiście pierwsze skrzypce grają jeżówki, które teraz rosną u mamy wszędzie jako rośliny bezproblemowe

Co prawda ie mogłam tego uchwycić na zdjęciu, ale fajnie wygląda połączenie liatry i perowskii

Kasia_CS 23:16, 09 lip 2018

Jakiś świerczek - na drzewkach to ja się nie znam

Niepopularne raczej połączenie kiedyś omawiane u Makusi - lawenda i kosodrzewina

I z popularną ostatnio krwawnicą
Kasia_CS 23:19, 09 lip 2018

Jakieś śmieszne kwiatuszki, ale nie mam pojęcia co zacz

Piluu

jeszcze raz balkonik z kwitnącym milinem

Kasia_CS 23:21, 09 lip 2018

Śliczna różyczka NN z wyprzedaży, koper wszechobecny

A to połączenie, które mnie urzekło - budleja w tamaryszku

koniec !