Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 23:47, 05 lip 2018

Efffa napisał(a)
Ja też bardzo lubię Id,ciągle dziele i ciągle mam mało,nie wytrzymam do nowego roku by znów dzielić, więc będę je znów zamawiać

hihi zawzięta jesteś na te ID
Kasia_CS 23:57, 05 lip 2018

Za późno dziś wyszłam do ogródka wieczorkiem, ale sen okazał się silniejszy i u Kuby odpłynęłam przy usypianiu... Foty nieostre wyszły, ale chciałam tylko pookazać rabatę do przeróbki. Zostaje tuja z kulkami i danika, jałowiec płożący i buksy. No i teraz co zrobić... dosadzić buksy, żeby stworzyć jakieś grupy? Trawy chyba bym wymieniła, a mam beni kaze do podziału, mam pod dostatkiem silver sceptre. No i Aureola, ale nie wiem, czy za żółto jskoś nie wyugląda

kasja83 07:53, 06 lip 2018

Kasia_CS napisał(a)
Za późno dziś wyszłam do ogródka wieczorkiem, ale sen okazał się silniejszy i u Kuby odpłynęłam przy usypianiu... Foty nieostre wyszły, ale chciałam tylko pookazać rabatę do przeróbki. Zostaje tuja z kulkami i danika, jałowiec płożący i buksy. No i teraz co zrobić... dosadzić buksy, żeby stworzyć jakieś grupy? Trawy chyba bym wymieniła, a mam beni kaze do podziału, mam pod dostatkiem silver sceptre. No i Aureola, ale nie wiem, czy za żółto jskoś nie wyugląda

Jakie masz gabaryty tej rabaty?Ja szczerze trochę z lenistwa i trochę z obaw o buksowe niebezpieczeństwa-zakończyłam nasadzenia buksów u siebie. Pewnie poszłabym w trawy.
mrokasia 09:09, 06 lip 2018

Ja bym proponowała trawy i jeżówki .
Albo bodziszki bo nie wiem jakie to stanowisko.
Kasia_CS 09:52, 06 lip 2018

kasja83 napisał(a)

Jakie masz gabaryty tej rabaty?Ja szczerze trochę z lenistwa i trochę z obaw o buksowe niebezpieczeństwa-zakończyłam nasadzenia buksów u siebie. Pewnie poszłabym w trawy.

1,75x1,75m i być może przedłużę nieco.

Samych traw nie chcę-buksy ze względu na zimozielonosc, bo to tuz przy oknie i byłoby dobrze mieć te kulki. Bardziej myślę o tym jak je ustawić i którą trawę do nich dodać. Chyba, że podpowiecie coś innego, co mnie zauroczy.
Kasia_CS 09:57, 06 lip 2018

mrokasia napisał(a)
Ja bym proponowała trawy i jeżówki .
Albo bodziszki bo nie wiem jakie to stanowisko.

No o jezowkach też myślałam, tylko w miarę niskich. I raczej w białe bym tu poszła może Virgin, tylko nie wiem jak wysokie rosną,moje dopiero się zbierają do kwitnienia. Rabata jest słoneczna od wschodu słońca do ok. 16tej

Kasia_CS 09:59, 06 lip 2018

Hmmm uświadomiłam sobie,że wypadły mi chyba jeżówki Meringue, ech
Kasia_CS 07:03, 08 lip 2018

U mnie w ogrodniczym jest taka próchnica-zrobiłam zdjęcie opisu-czy warto ją kupić do przekopania z glebą?
paulina_ns 07:58, 08 lip 2018

Dokopałam się do zdjęć jeżówki i róże masz śliczne. No i hortensje anabelka jaka już wielka. Ślicznie Kasiu u Ciebie jak zawsze
Mary 16:19, 09 lip 2018

Też się Kasiu nad tym zastanawiałam. Bo po co mi obornik z torfem jak mogę mieć sam obornik.
Sprawdzałam też skład próchnicy kwaśnej. Była w niej dodatkowo mielona kora. Więc też mam wątpliwości czy warto coś takiego kupować.