Za późno dziś wyszłam do ogródka wieczorkiem, ale sen okazał się silniejszy i u Kuby odpłynęłam przy usypianiu... Foty nieostre wyszły, ale chciałam tylko pookazać rabatę do przeróbki. Zostaje tuja z kulkami i danika, jałowiec płożący i buksy. No i teraz co zrobić... dosadzić buksy, żeby stworzyć jakieś grupy? Trawy chyba bym wymieniła, a mam beni kaze do podziału, mam pod dostatkiem silver sceptre. No i Aureola, ale nie wiem, czy za żółto jskoś nie wyugląda
Jakie masz gabaryty tej rabaty?Ja szczerze trochę z lenistwa i trochę z obaw o buksowe niebezpieczeństwa-zakończyłam nasadzenia buksów u siebie. Pewnie poszłabym w trawy.
Samych traw nie chcę-buksy ze względu na zimozielonosc, bo to tuz przy oknie i byłoby dobrze mieć te kulki. Bardziej myślę o tym jak je ustawić i którą trawę do nich dodać. Chyba, że podpowiecie coś innego, co mnie zauroczy.
No o jezowkach też myślałam, tylko w miarę niskich. I raczej w białe bym tu poszła może Virgin, tylko nie wiem jak wysokie rosną,moje dopiero się zbierają do kwitnienia. Rabata jest słoneczna od wschodu słońca do ok. 16tej
Też się Kasiu nad tym zastanawiałam. Bo po co mi obornik z torfem jak mogę mieć sam obornik.
Sprawdzałam też skład próchnicy kwaśnej. Była w niej dodatkowo mielona kora. Więc też mam wątpliwości czy warto coś takiego kupować.