Kasiu, a Ty jeszcze będziesz potrzebowała liatrę? Bo jak nie, to te siewki dorodniejsze sobie gdzieś wstępnie rozparceluję może... trzymamy kciuki za nasze dzielenie...
Kochana, rozparceluj sobie tę liatrę spokojnie . Dziękuję bardzo, że o mnie pamiętałaś , liatry miały być na frontowej ale w końcu wygrały białe jeżówki .
Ja myślę, że dzielenie trawom teraz nie zaszkodzi, chłodno i deszczowo, do jesieni zdążą się ukorzenić, nawet Toszka kilka dni temu pisała, że będzie trawki dzielić . Na wszelki wypadek podlałam "magiczną siłą na start" wspomagającą ukorzenianie.
Kasiu, ja wczoraj id przesadzałam i bronze form z wiosennego podziału, bo mi nie wyszedł kawałek rabaty, i ładnie była już ukorzeniona. Myślę, że da radę, teraz pogoda iście wiosenna.
O ukorzenienie do jesieni to się nie martwię,tylko od jutra pogoda wraca-czy upały mi ich nie zabiją, bo cały weekend nie dostaną ode mnie wody. Żałuję, ze wcześniej się za to nie mogłam wziąć ale masz rację, może jeszcze korzonkiem podleję.
Moje ID muszę wykopać, bo stoją jak zaklęte, coś im nie pasuje ewidentnie.
Noo, wreszcie się doczekałem, ze wyglądają porządnie. To są 4 kępy z podziału 1 sadzonki, kupionej w 2016 roku. Podzielilam wiosną 2017 i juz nie ruszałam. W tym roku dają czadu. Secret affair tez mialam 1sztukę, podzielilam na 2, ale nie są dorodne jak te cztery.