Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 10:51, 02 lip 2018

inka74 napisał(a)
Kimono rzeczywiście ciekawa... ale że Lucy jej nie ma ... myślę, że trzeba będzie nadrabiać braki. A szpaki póki w trawniju buszują to są bardzo pożądanymi gośćmi. Opuchlaki lub pędraki żuków majowych wyszukują i zjadają.

Prawda? Dziwne Ale nadrooobi No ja wczoraj zgrabiłam trawnik, będzie łatwiej dłubać, tylko jak je zaprosić ponownie...
Kasia_CS 10:52, 02 lip 2018

mrokasia napisał(a)
Ja wczoraj podzieliłam Ice Dance . I następne kępy czekają na podział. W ogóle w Ice Dance to pół ogrodu będę miała, bardzo lubię te trawkę.
Liatra u mnie też kwitnie .

Kasiu, a Ty jeszcze będziesz potrzebowała liatrę? Bo jak nie, to te siewki dorodniejsze sobie gdzieś wstępnie rozparceluję może... trzymamy kciuki za nasze dzielenie...
mrokasia 11:03, 02 lip 2018

Kasia_CS napisał(a)

Kasiu, a Ty jeszcze będziesz potrzebowała liatrę? Bo jak nie, to te siewki dorodniejsze sobie gdzieś wstępnie rozparceluję może... trzymamy kciuki za nasze dzielenie...

Kochana, rozparceluj sobie tę liatrę spokojnie . Dziękuję bardzo, że o mnie pamiętałaś , liatry miały być na frontowej ale w końcu wygrały białe jeżówki .
Ja myślę, że dzielenie trawom teraz nie zaszkodzi, chłodno i deszczowo, do jesieni zdążą się ukorzenić, nawet Toszka kilka dni temu pisała, że będzie trawki dzielić . Na wszelki wypadek podlałam "magiczną siłą na start" wspomagającą ukorzenianie.
Catalinasdiary 12:08, 02 lip 2018

Kasiu, ja wczoraj id przesadzałam i bronze form z wiosennego podziału, bo mi nie wyszedł kawałek rabaty, i ładnie była już ukorzeniona. Myślę, że da radę, teraz pogoda iście wiosenna.
Makao_J 13:49, 02 lip 2018

Ładne te jeżówki są. W takiej dużej ilość świetnie wyglądają.
Kasia_CS 14:38, 02 lip 2018

mrokasia napisał(a)

Kochana, rozparceluj sobie tę liatrę spokojnie . Dziękuję bardzo, że o mnie pamiętałaś , liatry miały być na frontowej ale w końcu wygrały białe jeżówki .
Ja myślę, że dzielenie trawom teraz nie zaszkodzi, chłodno i deszczowo, do jesieni zdążą się ukorzenić, nawet Toszka kilka dni temu pisała, że będzie trawki dzielić . Na wszelki wypadek podlałam "magiczną siłą na start" wspomagającą ukorzenianie.

Ok, to gdzieś ją jeszcze powtykam

O ukorzenienie do jesieni to się nie martwię,tylko od jutra pogoda wraca-czy upały mi ich nie zabiją, bo cały weekend nie dostaną ode mnie wody. Żałuję, ze wcześniej się za to nie mogłam wziąć ale masz rację, może jeszcze korzonkiem podleję.

Moje ID muszę wykopać, bo stoją jak zaklęte, coś im nie pasuje ewidentnie.
mrokasia 14:40, 02 lip 2018

Kasia_CS napisał(a)

Ok, to gdzieś ją jeszcze powtykam

O ukorzenienie do jesieni to się nie martwię,tylko od jutra pogoda wraca-czy upały mi ich nie zabiją, bo cały weekend nie dostaną ode mnie wody. Żałuję, ze wcześniej się za to nie mogłam wziąć ale masz rację, może jeszcze korzonkiem podleję.

Moje ID muszę wykopać, bo stoją jak zaklęte, coś im nie pasuje ewidentnie.

Kasiu, to zacieniuj te seslerie czymś - ja tak cieniowałam dzielone szałwie parawanem z białej włókniny.

ID Ci nie rośnie? U mnie ładnie puszczają rozłogi.

Aaaa i jeszcze miałam Cię dopytać o to niebieskie coś (przetacznik/przetacznikowiec???) na rabacie z różowymi, pełnymi jeżówkami.
Kasia_CS 14:41, 02 lip 2018

Catalinasdiary napisał(a)
Kasiu, ja wczoraj id przesadzałam i bronze form z wiosennego podziału, bo mi nie wyszedł kawałek rabaty, i ładnie była już ukorzeniona. Myślę, że da radę, teraz pogoda iście wiosenna.

No jutro juz ciepelko wraca ale dobrze, ze chociaż dzis nie przypieka, to im sprzyja. Szkoda, że hakonek nie ruszylam
Kasia_CS 14:56, 02 lip 2018

Makao_J napisał(a)
Ładne te jeżówki są. W takiej dużej ilość świetnie wyglądają.

Noo, wreszcie się doczekałem, ze wyglądają porządnie. To są 4 kępy z podziału 1 sadzonki, kupionej w 2016 roku. Podzielilam wiosną 2017 i juz nie ruszałam. W tym roku dają czadu. Secret affair tez mialam 1sztukę, podzielilam na 2, ale nie są dorodne jak te cztery.
Makao_J 15:34, 02 lip 2018

No to ładnie się zagęszczają. Moje wsadzone rok temu jeszcze marne. Może w przyszłym się zagęszczą.