Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 23:23, 09 lip 2018

mrokasia napisał(a)
Meringue Ci zanikły??? Ja właśnie kupiłam i byłabym niepocieszona...

nie zanikły na szczęście! myślałam, że to Virgin, bo na początku nie widać tego pełnego środka, ale dziś się upewniłam, że to jednak Meringue a Virgin mam w zupełnie innym zaskakującym mnie miejscu
Efffa 23:32, 09 lip 2018

Pisałam na temat Twojej nowej rabatki, zniknęło,albo napisałam a nie wysłałam
inka74 06:41, 10 lip 2018

Podoba mi się Basi projekt tej rabatki pod oknem. Ja bym na jesieni jeszcze tam wetknęła tulipany lub czosnki coby na wiosnę łyso nie było. Ostatnio zakochałam się w połączeniu jeżówek ze stipą.

U twojej mamy to mormalnie busz.
paulina_ns 07:34, 10 lip 2018

Kasia_CS napisał(a)

No chwilę fotek nie było, ale zaraz nadrobię - co prawda z ogrodu mojej Mamy, ale jutro pewnie u siebie pocykam

a może Ty masz pomysł na rabatę z ostatniego zdjęcia z tujką kulkową i buksami?

Piękny ogród ma Twoja mama, ale ja i tak z niecierpliwością czekam na zdjęcia z Twojego ogrodu

Kasiu a co do rabaty, ja bym ją troszkę poszerzyła w lewą stronę, chyba,że to nie możliwe to wtedy przesadziłabym żeby ten bonsai był centralnie na środku, po bokach troszkę bliżej dałabym 4 kulki, dołożyłabym w nóżki jakieś zwiewne trawki i tyle. Na tej rabacie pierwsze skrzypce ma grać bonsai piękny jest i wydaje mi się,że im mniej tym będzie ładniej, ewentualnie możesz posadzić tam jeszcze białe jeżówki, żeby za zielono nie było i tyle
Johanka77 07:40, 10 lip 2018

BKosimkArt napisał(a)
Kasiu pobazgrałam trochę gdybyś powiększyła ciut to układ chyba taki ale bez płożaka...

Virgin jest wysoka, przynajmniej u mnie, chyba że mi się coś pomyliło i mam white swan... hmm nie wiem a może białą ale pełną jakąś??
Kulki do chyba bym szła w danicę... jakoś na buksy zła jestem

Ta koncepcja fajna.
Dla mnie buksy też ok.
Tylko wywal Ty kochana stąd ten jałowiec.
Przecież on duży będzie, a do bukszpanow jak pies do jeża
Nie masz jakiegoś pustego kąta, żeby to przesadzić?

BTW ja to bym tradycyjnie carexy i szałwię tu do tych kulek dała takie mam zwichnięcie na to zestawienie
nicol21 07:47, 10 lip 2018

Oj to masz taki dobry sklep roslin u mamy
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Catalinasdiary 09:32, 10 lip 2018

Piękny ogród ma Twoja mama, a zestawienie liatry, jeżówek i perovski mnie zainspirowało do takiego połączenia.
eVka 10:49, 10 lip 2018

Kasia_CS napisał(a)
Jakiś świerczek - na drzewkach to ja się nie znam

Niepopularne raczej połączenie kiedyś omawiane u Makusi - lawenda i kosodrzewina

I z popularną ostatnio krwawnicą

Dzięki Ci za te cudne zdjęcia, przed momentem dosłownie pisałam, że kombinuję połączenie lawendy z kosodrzewiną a tu fotki u Ciebie. /mi się to połączenie podoba, wiem, że pumilo to kwaśna gleba a lawenda zasadowa, ale u mnie sa w sporej odległości i mam nadzieję, że jakoś dam rade oddzielić te dwie strefy pomiędzy róże, które lubią glębę obojętną

Mama ma piękny i zadbany ogród, tyle roślin, kolorów!
eVka 10:51, 10 lip 2018

Kasia_CS napisał(a)
Jakieś śmieszne kwiatuszki, ale nie mam pojęcia co zacz

....

Czy możesz spytac mamy co to za kfiatek, dostałam go wczoraj w bukiecie i baardzo mi się podoba
mrokasia 10:52, 10 lip 2018

Ooo, widzę, że Ewa własnie znalazła u Ciebie to połączenie lawendy i kosodrzewiny. Mnie osobiscie to połączenie bardzo sie podoba .