Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 21:36, 02 mar 2017

A ja ostatnio wertuje forum i szkolki rozane w poszukiwaniu pnacej róży do kąta działki, żeby puścić na ogrodzenie (trochę dla konkurencje do rdestu auberta, który posadzili sasiedzi zza plotu). Tam mam polcień, a tuz obok jest tez pergola na róże, wiec muszę je tak dobrać, żeby się zgraly na pergoli juz będzie więcej słońca.

Z roz, które sobie wypisywalam to,: Nahema, Eden rose, clair renesance, compassion, james galway, excelsa, coral dawn, alchymist...

Wypisalam różne odmiany, ale wolalabym, żeby kwiaty trzymały się długo i powtarzaly cały sezon.. najchętniej tonacje rozowe, no i znosząca półcień.
asiak 21:40, 02 mar 2017

Kasiu, ja też na etapie wybierania róż W sumie już wybrałam, ale nie pnące
Zana 21:43, 02 mar 2017

Hej Kasiu, macham do Ciebie pozimowo i wiosennie. O różach to Ci nie podpowiem, ale poczytam
Anda 21:45, 02 mar 2017

Kasiu, Madame Isaac Pereire też jest ładna i znosi cień. Możesz też clematis posadzić
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasia_CS 21:50, 02 mar 2017

Wiem Asiu, śledzę wątek juz niedługo jak się pogoda ustabilizuje wiosennie będziesz mogła sadzić

Hej Aniu! Dzięki za wizytę! Ostatnio natchnelas mnie do pomyslenia o jakimś wyjezdzie... Madera zachwyca ..

Ewo, zaraz zobaczę co to za rozyczka

A w ogóle to próbuje z tel zdjęcie tego miejsca wstawić, ale coś mi nie działa
Zana 21:51, 02 mar 2017

Czyli forum działa wielokierunkowo
Kasia_CS 21:54, 02 mar 2017

Ewo, ładna ta Madame a masz ją u siebie? Co powiesz z doświadczenia? Fajnie, ze pachnie Ja jeszcze mam jeden pomysł na pnąca róże po pergoli tarasowej i tu najbardziej zależałoby mi na zapachu

Aniu,no O jest bardzo wszechstronne
Anda 11:33, 03 mar 2017

Kasia_CS napisał(a)
Ewo, ładna ta Madame a masz ją u siebie? Co powiesz z doświadczenia? Fajnie, ze pachnie Ja jeszcze mam jeden pomysł na pnąca róże po pergoli tarasowej i tu najbardziej zależałoby mi na zapachu

Aniu,no O jest bardzo wszechstronne

Kasiu, niestey nie mam jej, a bardzo bym chciała. Widziałam w jednej szkółce w ogrodzie pokazowym duży, ładny pnący egzemplarz. Bardzo ładnie pachniała Nie jestem pewna, ale chyba Rozark Renia ją ma.
Ja mam tylko Louise Odier, też pnąca i ślicznie pachnąca. Tą znasz?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasia_CS 14:31, 03 mar 2017

Tak, nawet ją mam a u Reni rozark juz wylukalam madame piękna! Tylko czy tego zawiasy nie szkoda w kąt, moze blisko domu warto by bylo
Anda 15:56, 03 mar 2017

Kasiu, możesz posadzić dwie, jedną gdziś bliżej i jedną dalej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies