Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

asiak 12:09, 31 paź 2016

Jesiennie, ale pięknie
Pluszakowa 14:24, 31 paź 2016

Piękne te ostatnie promienie słońca w twoim ogrodzie
Kasya 15:07, 31 paź 2016

Kasia_CS napisał(a)
Juz się wściekłam, bo sie okazalo, ze jak mam czas na sadzenie, to taki grad zaczal padac, ze momentalnie zrobiło się biało. No ale się zawzielam i jak przeszło, to się zabralam za cebulki. Posadzilam do donic i zadolowalam w kilku miejscach. Już nie wiem jak to wyjdzie, okaże się wiosną

Mam takie odmiany:
Queen of the night
Flaming flag
Purple pion
Casablanca
Happy family
Claudia
Van Eijk
Angelique (Ale tylko 4 sztuki ) i cos do tego bylo w zestawie
Doll's minuet
i nie pamiętam co tam jeszcze

Do tego krokusiki i hiacynty

No i juz wrzucone nijak glowkowate, może wyjdą-juz nie miałam na nie sily, zeby tak ladnie powsadzac

I 3 gladiatory do róż wsadzone

Uffff

ja mam z tego
dolls minuet - bardzo pozne ale ladne
angelique, ale stare wiec nie wiem czy cos jeszcze zakwitnie, tak samo queen of the night
i purple pion pierwszy raz
Kasia_CS 18:00, 31 paź 2016

Dzięki Asiu teraz się nie mogę wiosny doczekać

Madziu, dziękuję muszę zajrzeć jak tam u Ciebie zmiany

Kasiu, a to dobrze, ze pozny, będzie jakaś rotacja kwitnienia. Gorzej, ze posadzilam je z innymu i myślałam, ze razem będzie ładnie a może jedne z drugimi się nawet nie zobaczą

Mnie się Angelique bardzo podobają! Bardzo na nie liczę, choc mam tylko 4 cebulki blisko okna posadzilam. Ale tez nastawiam się, ze Casablanca może być urzekająca
Mary 19:31, 03 lis 2016

Kasia_CS napisał(a)
No i będzie z czego dzielić na wiosnę kapuchę Lime Marmelade

Jaka piękna u Ciebie ta Lime Marmalade. Jak kulka.

P.S. Uśmiałam się z historii o wstawaniu w niedzielę.
Kasia_CS 23:32, 03 lis 2016

Hihi, Marysiu no jakąś niezłą miałam jazdę

A kapucha fajna faktycznie, lubię takie soczyste kolorki. W nowym sezonie mam w planach nowe zurawki, przed którymi bardzo się wzbranialam, bo jakoś do mnie te liscie poza limonkowymi nie przemawiały. Ale zauroczona jestem teraz fioletem Georgia plum
Anda 15:48, 04 lis 2016

Kasia_CS napisał(a)

Mam do zrobienia cała rabatę, która się zwolnila po przesadzeniu rododendrona.

Tak naprawdę to zmieniam wszystko zostają na swoim miejscu hortki i róże.

Fajnie Ci Całą zimę masz na snucie planów a potem piękna rabata i wszystko powstanie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
natka098 13:58, 06 lis 2016

Ja kupiłam jakiś czas temu swoją pierwszą żurawkę, taka zwykła zielona. Podzieliłam ją na 15 małych, ostatnio wsadziłam już z doniczek ładnie ukorzenione, ciekawa jestem jak rozrosną się.
bdan 06:17, 07 lis 2016

Kasiu dziękuję za wizytę u mnie. Nie dziwię się, że wygrał parter w komplecie z ogródkiem

Zaznaczam, i pozwolę sobie wpadać
gierczusia 17:30, 14 lis 2016

Kaśku ušmiałam się z opisu porannego wstawania w niedzielę .. jakby nie uszy..to bym się śmiała dookoła mnie co prawda też zdarzył się taki falstart, ale zorientowałam się chwilkę po pobudce..natomiast..taki..pełny falstart ..z budzeniem Ema i makijażem...ałaaaaaa...masz Mistrza i za tą moją radochę- bardzo dziękuję w te smutne ciemne dni jest jak znalazł
Poduchy są cudne , bo cofnęłam się aż do nich i o ile przepis na poduchy nie brzmi dla mnie jak język kosmity to chciałam zapytać o tkaninę... Moje poduchy są z czegoś co grzeje i gryzie , a to latem jest..hmmm.....jakoś mało mole widziane stąd szukam zamiennika najlepiej szarego właśnie
Jak to nie tajemnica to rzuć jaki namiar buziole