Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 22:02, 18 lis 2016

Ewa to prawda, jest pole do działania - tylko ja to taka bojąca jestem, jeśli chodzi o jakieś niestandardowe planowanie - chętnie bym zrobia jakies rabaty poza liniami wzdłuż ogrodzenia, ale też wchodzące w trawnik jakoś. Ale nie mam pomysłu jak podzielić ogródek na jakieś strefy, bo moze fajnie by moglo to wyglądac.
Kasia_CS 22:07, 18 lis 2016

Natalia no widzisz, ja powinnam podzielić ją jeszcze w tym sezonie, ale nie pomyslalam o tym na czas. Krok po kroku docieram dopiero do różnych przydatnych info na forum - zwykle gdy jest już za pozno

Danusiu zapraszam mało się u mnie póki co dzieje, ale mam nadzieję, że od wiosny zacznę nadrabiać

Kasia_CS 22:09, 18 lis 2016

Elu, dałam znać u Ciebie, co to jest za tkanina - spokojnie dostaniesz ją na all.. albo w roznych sklepach internetowych z tkaninami - duży plus dla niej, że jest wytrzymała i niedroga

A co do weekendowego wstawania, do dziś nie kumam, jak mogłam to zrobić
Kasia_CS 22:11, 18 lis 2016

A ze spraw bieżących - dosadziłam parę cebulek Mystic van eijk, pozbyłam się zmarzniętych dalii. Może uda się poobrywać liscie z roz i popryskać miedzianem.. no ale to się okaże dopiero
gierczusia 09:34, 20 lis 2016

Kasia_CS napisał(a)
Elu, dałam znać u Ciebie, co to jest za tkanina - spokojnie dostaniesz ją na all.. albo w roznych sklepach internetowych z tkaninami - duży plus dla niej, że jest wytrzymała i niedroga

A co do weekendowego wstawania, do dziś nie kumam, jak mogłam to zrobić

Dzięki Kasiu wielkie może w zimę uda mi się wywlec maszynę i cośtam ..wykombinować
Buuuziole
A co do weekendowego wstawanie to się nie martw po postu..zmęczenie..mentalne ...chciażby i wyobraź sobie ,że kiedyś moja koleżanka " podpinkoliła" innej koleżance torebkę łaziła z dwoma torebkami na ramieniu , nie mając o tym bladego pojęcia a tamta umierała z niepokoju .. a więc takie weekendowe wstawanie...fieszzzz..jesteś w normie
gierczusia 20:54, 25 lis 2016

Kasia_CS napisał(a)
Może uda się poobrywać liscie z roz i popryskać miedzianem.. no ale to się okaże dopiero
kuleeeeee czemu ja zawsze myślałam ,że miedzianem na wiosnę ?????? Nie mam pojęcia
Buziole Kasiek
Kasia_CS 11:35, 26 lis 2016

Bo to na wiosne!! ale mozna tez jesienia
anna_t 22:13, 09 sty 2017

cześć Kasia przeczytałam caly watek, podoba mi się że masz różankę bo ja też chora na różyczkę do twojej dosadziłabym trawy i widzialam gdzieś tuje na pniu taka od czapy w trawniku posadzoną to może tam ją daj?
po prawo od tarasu, prostopadle do grabów pasowały by jeszcze z 2 drzewa tylko ta ilość ziemii..moze klony?zakryłabys widok na siebie z bloków
i tak nasunęło mi się jeszcze gdyby poszczególne rabaty; rodkowa, hortensjowa i różanke oddzielic od siebie stożkami buksa?
a miedzy pergolami tam gdzie chcesz werbeny, ostrożki i jeżówki to może 2 lub 3 trzmieliny na pniu? nawiążą do donic
jak bredzę to mnie przegoń
paaa
Kasia_CS 00:19, 13 sty 2017

Aniu!! Dzięki wielkie za wizytę Bardzo mi miło

Nie bredzisz, przyjmuję wszelkie pomysły Tylko muszę je sobie przemaglować dobrze w glowie Jakoś w sen zimowy zapadłam i nic nie planuje już od dłuższego czasu - już mnie to zaczyna wkurzać

Tujka w na pniu jasne, że od czapy haha - byla wsadzona jak jeszcze prawie nic nie mieliśmy w ogrodku, a widzimy ją z okna i na początek cieszyla oko ale zostala caly sezon tak, jak to zwykle z prowizorkami bywa

A klony mają taki płytki system korzeniowy? Do tej pory poza magnolią nie brałam niczego pod uwagę, bo uznałam, że po prostu się nie da przy 30cm podłoża...

Stożki i kule buksowe mi się podobaja i na pewno je gdzieś wprowadzę. Trzmieliny na pniu chyba chciałabym wsadzić po tej stronie prostopadłej do rabaty hortensjowej, bo jakoś mi się tam miejsce zrobilo i automatycznie jakoś zobaczyłam tam jakieś pienne trzmieliny.

Muszę wprowadzić jakieś zimozielone, bo trochę łyso się zrobiło... czas zacząć myślec!! Pozdrawiam Aniu!
dominika_ 21:21, 19 lut 2017

Hej Kasiu cosik nie wiać Cię na forum, sen zimowy tak jak u mnie?
Pozdrawiam