Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 15:27, 30 paź 2018

No to wszystkie różyczki z gołym korzeniem posadzone, 4 paczki tulipanów też już w ziemi. Jeszcze została partia EE i kilka papuzich, ale już wiem gdzie zawędrują, więc już sukces, że jakaś decyzja zapadła, bo tak stoje i się gapię jak sroka w gnat gdzie to wetknąć, żeby było widać z domku i gdzie pasuje

Rozmyślam też nad rabatą przedtarasową, czy może dobrze wyglądałyby jednak moje 2 trzmieliny na pniu jako "strażnicy" zamiast 3 sztuk. Chyba lepiej by im było w ziemi niż w tych donicach, a do donicy coś innego.. tylko co
Kasia_CS 15:31, 30 paź 2018

Tak się pobawiłem. Jako trawa wypełniająca może Montana raureif?

Po środku chyba dam płytę do przechodzenia przez rabatę. Powiem szczerze, że wkurza mnie że nie ma zejścia z tarasu na wprost, bo to zawsze był mój skrót. A za szeroka jest, żeby swobodnie przejść, tylko przeskakiwać trzeba.
Kasia_CS 15:45, 30 paź 2018

MalgosiaW napisał(a)
Czyli Minerva będzie rosnąć z Novalis? Fajny duecik. Moje idą obok Lavender Ice. Bo już na LI nie mam pomysłu i Minerva też za często spaceruje po moim ogrodzie. Mimo pogody nic nie działam w ogrodzie , niestety chorujemy...

nie, takie zestawienie zaplanowała u siebie Anitka. Ja nie mam Novalis - dla mnie ten kolor taki niezbyt kuszący. Za siny chyba. Przynajmniej tak ją ze zdjęć odbieram.

U mnie Minerva na rabacie będzie miała do towarzystwa kocimiętkę Miała być z Old port, ale zostałam skutecznie zniechęcona

Lavender Ice u mnie będzie w pobliżu, ale rośnie na rabacie za szpalerem lawendy, przed pergolą podsadzoną Laguną i Jasminą.

Zdrówka życzę! Ja miałam mały kryzys w sobotę, ale wczoraj już całkiem mi przeszło
Kasya 15:47, 30 paź 2018

No zejścia musza być wygodnie
Chodzenie dookoła będzie wkurzać
zoja 15:51, 30 paź 2018

płyta do przechodzenia fajny pomysł i wygodny
inka74 16:17, 30 paź 2018

Płyta dobry pomysł. Dziecku tablicę zabrałaś?
Dziękuję za wczorajszy poczęstunek i za różyczki. Moczą się. Muszą poczekać do czwartku w wiaderku...
Kasia_CS 19:31, 31 paź 2018

Kasya napisał(a)
No zejścia musza być wygodnie
Chodzenie dookoła będzie wkurzać

No już zdążyłam ostatnio zauważyć, że będzie uciążliwie nie miała baba kłopotu, więc zrobiła rabatę ale pomyślałam o płycie i jakoś od czasu razu nastrój się poprawił
Kasia_CS 19:34, 31 paź 2018

zoja napisał(a)
płyta do przechodzenia fajny pomysł i wygodny

Może trochę pozarasta jakimiś trawkami, żeby nie była tak na maksa widoczna. Muszę przemyśleć nasadzenia. Na razie dziś trochę tulipanów na tę rabatę wsadziłam
MalgosiaW 19:42, 31 paź 2018

Minerva + kocimiętka (lubię bardzo) fajnie

Ciekawy rysunek. Mi się podoba
Anitka 19:53, 31 paź 2018

Kasia_CS napisał(a)

Dzięki Anitko, będę pamiętać o bodziszku!

Gdyby nie to, że nie do końca mi odpowiada kolor Novalis, to pewnie bym z nią się bliżej zapoznała, bo u Ciebie cudnie kwitnie Nie wiem czy widziałaś, ale w podobnym kolorze pojawiła się na rynku nowość o nazwie Nautica i z ADRem.

I Novalis ciężko skomponować z innymi różami.
Nie wiedziałam o tej nowości. Nie zaglądam na strony szkółek różanych - pokusy omijam. Wpisałam słowo Minerva w wyszukiwarce, weszłam na stronę, wrzuciłam do koszyka, zamówiłam i laptopa zamknęłam
Teraz to mnie kusisz tą nowością, nie wiem czy sobie tą nazwę zapisać czy zapomnieć