Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 18:11, 24 paź 2018

Pastelka

Lavender Ice bardzo się ociąga z otwarciem pąków

Kasia_CS 18:14, 24 paź 2018

Annak 20:51, 24 paź 2018

Kasia_CS napisał(a)

no właśnie mi się nie chce Zostało mi raptem ok 40 tulipanów EE i ze 30 strzępiastych, ale zostawię je sobie przy okazji sadzenia ostatnich róż - czekam na znak od Ani, że przyszła dostawa. Jak już będę je sadzić, to i cebule ogarnę Choć nie wiem jaką miejscówkę im wybrać...

Muszę jeszcze przeszukać skrzynię ogrodową, bo powinnam gdzieś mieć jakieś hiacynty z zeszłego roku wykopane, żeby się nie zmarnowały, jak tam zostaną...

No i wciąż rozważam przesadzenie trzmielin na pniu z donic do ziemi, ale w razie czego na wiosnę to zrobię.

To jest właśnie ten znak, Kasiu, jutro powinny być u mnie. Trochę się stresuję ze względu na te różne zdania o szkółce, ale co tam. Jutro będzie wszystko jasne. Odezwę się jutro. Też zostawiłam ostatnie cebulki do posadzenia przy okazji róż
BKosimkArt 08:39, 25 paź 2018

Kasia_CS napisał(a)

Wygląda na to, że zasili jednak różankę u mamy

Będziesz z niej bardzo zadowolona

Kimono nie ima się ani słońce ani deszcz ale też i rośnie w zacisznym miejscu przy płocie, to i te wichry nie targają nią tak okrutnie.

Przywrotnika nie mam, to i łubin cieszy

Jak masz miejsce to się podzielę przywrotnikiem...
zoja 12:36, 25 paź 2018

Hmm... kwiaty kwitną i zieloniutko tak jakby jesieni u Ciebie nie było
żartuję bo widzę jesienne liście - pięknie się prezentuje Twój ogród
Anda 12:38, 25 paź 2018

Widoki jesienne u Ciebie bardzo ladne Lisci pelno, mozesz zbierac na kompost LI sliczny ma kolor.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasia_CS 13:31, 25 paź 2018

Annak napisał(a)

To jest właśnie ten znak, Kasiu, jutro powinny być u mnie. Trochę się stresuję ze względu na te różne zdania o szkółce, ale co tam. Jutro będzie wszystko jasne. Odezwę się jutro. Też zostawiłam ostatnie cebulki do posadzenia przy okazji róż

Teraz taka pogoda, że się nie chce nawet sadzić. A powiem Ci, że u Hani bardzo ładne sadzonki z F przyszły - milion razy lepsze niż w zesżłym roku dostałam dobrze to wróży
Kasia_CS 13:32, 25 paź 2018

BKosimkArt napisał(a)

Jak masz miejsce to się podzielę przywrotnikiem...

A wiesz, że chętnie? Nawet dla samego spróbowania - kiedyś byłam jakoś nastawiona na nie, ale mnie kusi trochę, bo to taka ładna soczysta zieleń
BKosimkArt 14:31, 25 paź 2018

Kasia_CS napisał(a)

A wiesz, że chętnie? Nawet dla samego spróbowania - kiedyś byłam jakoś nastawiona na nie, ale mnie kusi trochę, bo to taka ładna soczysta zieleń

No to super... a mogę Ci wysłać?? bo jakoś ciągle mi nie po drodze...
Kasia_CS 16:05, 25 paź 2018

zoja napisał(a)
Hmm... kwiaty kwitną i zieloniutko tak jakby jesieni u Ciebie nie było
żartuję bo widzę jesienne liście - pięknie się prezentuje Twój ogród

Dzięki Zojka (Kuba ma w przedszkolu dziewczynkę w grupie o tym imieniu ) Jesień już jak się patrzy, choć jeszcze nie jestem fanką tej pory roku może jak mi sie trawki rozrosną?