Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 19:06, 09 maj 2017

Zawitka - ano zaczyna pąki już popękały, ale dopiero jeden jedyny otworzył tego kwiatuszka - ale do pokazania się całej kuleczki brakuje jakiegos ciepłego dnia

Ja dziś zadowolona zrobilam oprysk HT, bo mam mszyce na różach to po 2 godzinach deszcz i grad.. no nie da się kurcze...
anna_t 20:16, 09 maj 2017

Ja roztwór tymolowy stosuje już m-c i narazie tfu tfu róże czyste
Kasia_CS 20:28, 09 maj 2017

Ania, ja wczesną wiosną zrobiłam ze 2 razy HT i 3 razy OW (nie mam tymolu kupionego póki co i jadę na razie na jesiennym koncentracie HT aż go nie zużyję) i teraz jak złapię trochę słońca to też.. ale ciągle deszcz mi zmywa po kilku godzinach... choć na Louise Odier mam wrażenie, ze jest mniej mszyc już

Za to coś mi agrest opitala, wrrr - młode listki mi się zawijają tak i dużo takich małych muszek jest. Kurcze, że też fotki nie cyknęłam. Też popsikałam HT w każdym razie.

anna_t 20:37, 09 maj 2017

Z krochmalem robisz?
U mnie też ostatnio deszcz w nocy mi pewnie zmył ale co zrobić..
Kasia_CS 22:42, 09 maj 2017

Nie robiłam z krochmalem, zapomniałam o tym.. choc przez chwilę przyszedł mi do głowy płyn do naczyń.. ale nie chciało mi się do mieszkania wracać
gierczusia 23:12, 09 maj 2017

Kasia_CS napisał(a)

Znalazlam fotkę moich zakupów cebulowych, ale szczerze mówiąc niewiele mi powiedziała w kilku przypadkach mam mega wysokie rozowe tulipany... a to chyba powinny byc queen od the night, które sa przecież bardzo ciemne.. więc jakis zonk się wydarzył..

Mówią, ze do wesela się zagoi, ale kurcze żadne wesele sie nie szykuje... Elu, jak żyć sie pytam?! buźka!

Nooo jak to ???? Jak żyć ?? Wesele trza zorganizować

AlllOOOOOOOO jest tu jaka/ jaki chętny ????
makadamia 10:11, 10 maj 2017

Tiaa, ja to chyba niedługo srebrne zorganizuję, bo nam 14 rocznica w tym roku mija
Kasia_CS 12:42, 10 maj 2017

Oo no to dajesz, bo mi żal, ze nie mogę porzadnie popracować dobra impreza nie jest zła
gierczusia 12:00, 11 maj 2017

Kasia_CS napisał(a)

Kurcze, ale jak rodka dostałam, to wydawało mi się, że miał ładne płaskie listki oo może znajdę zdjęcia jak został posadzony Bo najpierw rósł ponad rok w dołku w kwaśnym torfie albo nawet i nie (eM go mi z doniczki wysadzał) bez rozluźniania korzeni i wydłubywania torfu. Dopiero po tym czasie się dowiedziałam jak powinien mieć zrobione stanowisko, a poza tym w zbyt dużej patelni rósł, stąd decyzja o przesadzeniu i zrobieniu tego jak należy. Dopiero wtedy odpowiednio zajęłam się korzeniem.

Szczerze mowiąc, to nawet nie wiedziałam, że rodki tak mogą mieć z natury szkoda, że nie wiem jaka to odmiana

Bo z tymi rodkami to prawdziwa zabawa
Obserwuj..jak te liście będą się nadal zwijać bez wzglėdu na dopływ wilgoci to może być początek fytoftorozy..może nie dokładnie , ale czegoś podobnego...też mi kiedyś rodka napadło..ja lałam previcurem i potem sprawa się ustabilizowała

A identyfikacją się nie martw jak pokażą się kwiaty to są duże szanse,że uda się nazwać gada
Buziol
Ps. Widok desczowy z okna cudny
Kasia_CS 12:20, 11 maj 2017

Elu, no chyba już wiem jaką mam odmianę, bo u rozark widziałam chyba kopie kwiatów z mojego, a odmiana to Lorelei

Widok z okna dziekuje