Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 18:50, 07 maj 2017

Mala_Mi napisał(a)
Hortkę już chyba zastaw, zetniesz wiosną do wysokosci właściwej

A rodek może jest z tych co tak liście ma???? Idź do Bogdzi..

Kurcze, ale jak rodka dostałam, to wydawało mi się, że miał ładne płaskie listki oo może znajdę zdjęcia jak został posadzony Bo najpierw rósł ponad rok w dołku w kwaśnym torfie albo nawet i nie (eM go mi z doniczki wysadzał) bez rozluźniania korzeni i wydłubywania torfu. Dopiero po tym czasie się dowiedziałam jak powinien mieć zrobione stanowisko, a poza tym w zbyt dużej patelni rósł, stąd decyzja o przesadzeniu i zrobieniu tego jak należy. Dopiero wtedy odpowiednio zajęłam się korzeniem.

Szczerze mowiąc, to nawet nie wiedziałam, że rodki tak mogą mieć z natury szkoda, że nie wiem jaka to odmiana

Kasia_CS 18:53, 07 maj 2017

Aniu, ale różyczki, to te balkonowe masz? jakie kupiłaś tak w ogóle i cóż za nowy pomysł Ci zaświtał ?

A widoczek uwielbiam, choć wielemu brakuje do doskonałości Jeszcze puste nowe rabaty do obsadzenia
Kasia_CS 19:00, 07 maj 2017

NKO bardzo mi miło gościć Cię u siebie, tym bardziej, że widzę, że to Twój pierwszy post na forum

Ewo, dziękuję!! oj umilają mi cebulowe tą deszczową chłodną wiosnę...

i widoczek z okna w kuchni
Zana 20:21, 07 maj 2017

Kasiu, pomysł nie nowy. Już w ubiegłym roku zapragnęłam mieć więcej róż, a najlepiej przy tarasie i pachnące. No i ten pomysł teraz realizuję. Róże zamówiłam jeszcze zimą, przyszły golasy na początku kwietnia, a miejsce jeszcze nie przygotowane. Plan jak je rozmieścić też zimą zrobiłam, no ale...
A zamówiłam: Dieter Mueller, Lemon Rokoko, Eisvogel, Heidi Klum, Pashmina, Schoene Maid, Old Port, Lavender Flower Circus i to chyba wszystkie. A jeszcze Ventilo, z którym teraz mam właściwie problem, no ale gdzieś go upchnę.

Uroczy widoczek z kuchni. Też uważam, że Twój RH wygląda bardzo zdrowo.
anbu 08:28, 08 maj 2017

Kasieńko pytałaś u mnie o żywotniki
Powiem Ci, że miałam dwa i musiałam dokupić jedną sztukę, wysoką tak na około 1 metra. Na szczęście się udało Żywotnik kosztował 45 złotych. Czy to dużo? Nie wiem, zależy jakie wielkie chcesz sadzić.
Ja te dwie, które już miałam kupowałam trzy lata temu, jako maluszki i widać jak urosły (czyli one wcale tak wolno nie rosną)
Ja swoje chcę strzyc na idealne jaja ale jeszcze nie w tym roku. W tym roku daję im czas na ukorzenienie.
Powiem Ci, że fajny kolor robią na rabacie a z czerwonym to już to super wygląda Za nimi posadziłam Trzcinniki Karl Foerster i sama jestem ciekawa tego eksperymentu bardzo Miały być miskanty ale jakoś boję się tego dzielenia. Jak eksperyment nie wyjdzie (tzn. będzie brzydko) to się zmieni hi hi
Gdzieś czytałam, że można te żywotniki zastąpić żółtym wąskim cisem. Ale szczerze ja mam dość cisów a i one chyba wyższe rosną niż te tujki

Polecam bardzo
Kasia_CS 08:39, 08 maj 2017

No właśnie mi się to bardzo podoba, ze one dają takie światło, przyciągają oko mówisz, ze szybko rosną? To superancko czy duzo cenowo właśnie jeszcze nie wiem, bo będę dopiero się za nimi rozgladac, a dobrze być przygotowanym jak juz w pierwszym miejscu się do mnie uśmiechną Twoje egzemplarze bardzo ładne dzięki Aniu za info
anbu 08:45, 08 maj 2017

Aaaa bym zapomniała te trzy kulki obok buka to faktycznie Danica Też mi zostały i też musiałam gdzieś posadzić a w sumie podobają mi się. Dostaną trawki do towarzystwa i będzie ok
Kasia_CS 08:49, 08 maj 2017

Aniu, hihi właśnie byłam w Twoim wątku sprawdzić, czy coś o tych Danicach pisałaś a Ty tu buziol!
Kasia_CS 19:46, 08 maj 2017

Coś się zaczyna Azalia wielkokwiatowa Jack A.Sand
zawitka 13:22, 09 maj 2017

Azalia już Ci kwitnie a moje w pąkach dopiero.??????Widok z okna och! ! !