Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Flower1 17:57, 13 maj 2017

Kasia_CS napisał(a)
NKO bardzo mi miło gościć Cię u siebie, tym bardziej, że widzę, że to Twój pierwszy post na forum

Ewo, dziękuję!! oj umilają mi cebulowe tą deszczową chłodną wiosnę...

i widoczek z okna w kuchni

Widoczek super! dorzuciłabym jeszcze tulipanków. Może trochę czosnków po lewej?
Pozdrawiam!
Kasia_CS 18:24, 13 maj 2017

Madziu, na pewno bedzie więcej ja mam po raz pierwszy w ogóle w życiu tulipany i tez nie wiedziałam ile, co jak z czasem wszystkiego będzie więcej
mirkaka 13:47, 17 maj 2017

biel i róż ładnie ze sobą grają
Kasia_CS 16:20, 17 maj 2017

Mirko, Lubię te kolory w ogródku bardzo
A ja ostatnio przypuszczam atak na mszyce, które mi obsiadly róże.. nie wszystkie, ale plaga mała jest. Mam nadzieję, że w końcu się uda, deszcz już mi.nie splukal HT z liści a dawka była podwójna.. trzeba obserwować

Wczoraj kupiłam kilka roślinek, ale to drobiazgi

Czy stipę od razu mogę podzielić przy wsadzaniu?
anna_t 19:22, 17 maj 2017

u mnie też mszyce pomimo oprysków eko od miesiąca... ja dałam maksymalną dawkę dzisiaj czyli 5ml/l
Kasia_CS 22:32, 19 maj 2017

No nic, wczoraj w ruch poszedł mospilan, dziś gałązki z resztkami mszyc - widać zadziałało.

Co prawda co do jednej róży mam takie mieszane uczucia. Tam gdzie zakończenia pędów z pąkami, to są obklejone takim jakby puchem i się zastanawiam, czy to topola wszechobecna, czy jednak jakieś inne przyczyny mniej przyjazne, tym bardziej, że kolor jakiś taki bardziej "siny" tych pędów, nie jest to taka sama zieleń jak w reszcie krzaka mam wrażenie. Jutro muszę cyknąć fotkę. A szkoda by było, gdyby to jakieś paskudztwo, bo różyczka ładnie mi się zapączkowała i niedługo otworzy pierwsze kwiaty.

Kasia_CS 22:33, 19 maj 2017

W końcu jakieś fotki będę mogla zapodać, bo czekają w aparacie, a brak czasu, żeby wrzucić.

Wczoraj jeszcze byłam na zakupkach małych i kupiłam sobie orlika takie nieplanowane, ale był mega wdzięczny
Kasya 22:35, 19 maj 2017

Kasia_CS napisał(a)
No nic, wczoraj w ruch poszedł mospilan, dziś gałązki z resztkami mszyc - widać zadziałało.

Co prawda co do jednej róży mam takie mieszane uczucia. Tam gdzie zakończenia pędów z pąkami, to są obklejone takim jakby puchem i się zastanawiam, czy to topola wszechobecna, czy jednak jakieś inne przyczyny mniej przyjazne, tym bardziej, że kolor jakiś taki bardziej "siny" tych pędów, nie jest to taka sama zieleń jak w reszcie krzaka mam wrażenie. Jutro muszę cyknąć fotkę. A szkoda by było, gdyby to jakieś paskudztwo, bo różyczka ładnie mi się zapączkowała i niedługo otworzy pierwsze kwiaty.

Obstawiam topolę
Toszka 22:41, 19 maj 2017

Kasiu, trafiłam dziś na niedrogie, 45zł fajne cisy na stożek lub kule... spore jak na tą cenę. Jeśliś zainteresowana to na pw
jazzy 22:46, 19 maj 2017

Kasia_CS napisał(a)

i widoczek z okna w kuchni
Bardzo przyjemny ten widoczek A będzie jeszcze ładniej. Idź w łany