Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Anda 22:02, 01 maj 2017

Kolorki sie pokazały w ogródku
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
gierczusia 08:18, 02 maj 2017

Jejkuuuu ale u Ciebie kolorowo Kasiu ubawiłam się czytając " sama już zapomniałam co gdzie mam ".. też to przerabiam i zamiast sobie w jednym miejscu te wszystkie kartki z nazwami przechowywać...to..echhhhh....
Rączce kibicuję coby ściėgno się szybki zagoiło
Buuziole
Zana 07:58, 03 maj 2017

Tawułce to się chyba coś pomieszało z miesiącami, że ona teraz chce kwitnąć. Szwedzka królewna pięknie Ci się zaliściła, moje róże prawie jeszcze łyse. Muszę popatrzeć jak u innych dziewczyn wyglądają. Śliczne masz tulipany, szczególnie te ciemnoróżowe przy pergoli, że spiczastymi płatkami.
Kasia_CS 07:42, 04 maj 2017

Ewa, kolorki bardzo cieszą z jednej strony olbrzymi plus tych chłodnych dni, że tak długo mamy tulipanki -dla mnie tym większa radość, że po raz pierwszy sadziłam jrsienią cebulowe.. co ja mówię! CebuLOVE!
Kasia_CS 07:48, 04 maj 2017

gierczusia napisał(a)
Jejkuuuu ale u Ciebie kolorowo Kasiu ubawiłam się czytając " sama już zapomniałam co gdzie mam ".. też to przerabiam i zamiast sobie w jednym miejscu te wszystkie kartki z nazwami przechowywać...to..echhhhh....
Rączce kibicuję coby ściėgno się szybki zagoiło
Buuziole

Znalazlam fotkę moich zakupów cebulowych, ale szczerze mówiąc niewiele mi powiedziała w kilku przypadkach mam mega wysokie rozowe tulipany... a to chyba powinny byc queen od the night, które sa przecież bardzo ciemne.. więc jakis zonk się wydarzył..

Mówią, ze do wesela się zagoi, ale kurcze żadne wesele sie nie szykuje... Elu, jak żyć sie pytam?! buźka!
Kasia_CS 07:52, 04 maj 2017

Zana napisał(a)
Tawułce to się chyba coś pomieszało z miesiącami, że ona teraz chce kwitnąć. Szwedzka królewna pięknie Ci się zaliściła, moje róże prawie jeszcze łyse. Muszę popatrzeć jak u innych dziewczyn wyglądają. Śliczne masz tulipany, szczególnie te ciemnoróżowe przy pergoli, że spiczastymi płatkami.

No cos z tą tawułką nieteges poczekamy, zobaczymy, moze to jakaś sprytna zmyłka

W sumie to wszystkie róże-zarowno golaski jak i sadzone z donic wiosną sa ładnie juz oblepiobe listkami, a Louis Odier to nawet mszycami wydaje mi się, ze New Dawn w tym roku mi ładny spektakl zafunduje, ale tfu tfu

A tulipanki to odmiana Claudia faktycznie urokliwe są
jolanka 08:50, 04 maj 2017

Kasia, śliczne kolory w ogrodzie
Ja tez nigdy nie wiem co i gdzie posadzilam Zawsze mi się wydaje, że na pewno zapamiętał
mirkaka 10:15, 04 maj 2017

Ale wykonałaś robotę, podziwiam za siłę
Pamiętaj że werbena kwitnie pod koniec lata a lawenda wcześniej, chyba nie zgrają się razem. Ostróżka też wcześniej, najwyżej będzie miała drugie kwitnienie.
U mnie werbena kwitła z już przebarwiającą się trzmieliną oskrzydloną i hortensjami ogrodowymi przebarwionymi na jesienne kolory.
Kasia_CS 13:56, 04 maj 2017

jolanka napisał(a)
Ja tez nigdy nie wiem co i gdzie posadzilam Zawsze mi się wydaje, że na pewno zapamiętał

Ototo - właśnie z tego założenia wyszłam - nie ma tego dużo to na pewno poznam co jest co I masz babo placek
Kasia_CS 13:58, 04 maj 2017

mirkaka napisał(a)
Ale wykonałaś robotę, podziwiam za siłę
Pamiętaj że werbena kwitnie pod koniec lata a lawenda wcześniej, chyba nie zgrają się razem. Ostróżka też wcześniej, najwyżej będzie miała drugie kwitnienie.
U mnie werbena kwitła z już przebarwiającą się trzmieliną oskrzydloną i hortensjami ogrodowymi przebarwionymi na jesienne kolory.

No właśnie- to jest to co ciągle myślę, żeby sprawdzić i zapominam... kiedy co mi zakwitnie.. Ostróżki mi rok temu powtórzyły Na pewno jeszcze coś wymyślę, żeby się zazębiało kwitnieniem Jeszcze kombinuję, że jakichś róż tam nie wetknąć za lawendą