Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 21:08, 13 sie 2019

effka napisał(a)
Kasiu, zielona oaza w betonowym mieście.... Kolekcja róż jak zawsze powala

Trzcinniki jak się rozrosną będzie mistrzowsko. To KF prawda? Mam kilka i jestem w nich zakochana, koniecznie muszę znaleźć im jeszcze jakieś miejsce w ogrodzie, bo są warte grzechu!

KF fajne są, to prawda! Ja mam w sumie w tym szpalerze, utknęłam 3 jeszcze na innej rabacie, choć są tam niewidoczne i uszczknęłam jeszcze sobie do donic

Dzięki za uznanie! ;*
Kasia_CS 21:10, 13 sie 2019

makadamia napisał(a)
Piękne te poranne zdjęcia!
Do anafalisa się coraz bardziej przekonuję

Dzięki Asiu no to myśl, gdzie wsadzić, w razie czego mogę się podzielić
Kasia_CS 21:12, 13 sie 2019

inka74 napisał(a)
Zamówiłam sobie książkę o kolorach w ogrodzie. Próbowałam złagodzić niebieskością (perovskia) i bielą ale nie wychodzi przejście jednej rabaty w drugą. Za małe powierzchnie są i ten żółty akurat tam normalnie bije po oczach. Ostatnio biele polubiłam i odcienie cytrynkowe i amaranty

Biele to uwielbiam, żółcie nadal mnie nie kręcą, ale tylko u mnie w ogrodzie - u innych mogą mnie zachwycić A amarant to mój kolor!
Kasia_CS 21:14, 13 sie 2019

Agania napisał(a)
Wspaniały azyl stworzyłaś
KF ładnie wygląda, a co to będzie jak się bardziej rozrośnie

Ładne tworzysz zestawienia lubię te delikatne i zwiewne kadry u Ciebie

Dzięki Aganiu!

KF mnie zastanawia, dlaczego w cieniu taki bujny w porównaniu do bardziej nasłonecznionej części trzcinników tego się nie spodziewałam

CIeszę się, że podobają Ci się moje pomysły - trawy jednak mocno wspomagają w tym temacie, wreszcie wprowadziłam ich więcej i słusznie
mrokasia 21:16, 13 sie 2019

Zieleń, biel, limonka i amarant - ulubione .
Kasia_CS 21:18, 13 sie 2019

ewsyg napisał(a)
Witaj Kasiu

Pierwszy raz widzę anafalisa, nie znałam tej rośliny Zastanawiałam się co za ładna trawa wyrosłą u mnie na działce w części totalnie zaniedbanej. To chyba trzcinnik. Mam go bardzo dużo. i zapewne znajdzie miejsce w bardziej reprezentacyjnym miejscu

Ogród dzięki trawom wydaje się bardzo zwiewny

Pozdrawiam

Anafalis całkiem bezproblemowa roślinka i całkiem szybko przyrasta ten mały łanik fajnie się rozrósł z sadzonek, które już na wstępie wiosną podzieliłam

Trzcinniki baaardzo polubiłam i z niecierpliwością czekam na kwiatostany brachytrychia (dziś juz są całkiem niezle widoczne ), bo bardzo mi się podobają na zdjęciach.
Kasia_CS 21:20, 13 sie 2019

Zakrecona napisał(a)
Kasiu od Mrokasi poszłam z ciekawości na Twoją pierwszą stronę i normalnie wygląda to jak abstrakcja

Nieprawdopodobne jak wszystko przyrosło, piękne miejsce stworzyłaś i to w dość trudnych warunkach

Hihi, no jest pewna zmiana ale to mały pikuś przy tym, co niektóre nasze dziewczyny robią w 2 sezony to dopiero obłęd.

Dziękuję za uznanie :*
Kasia_CS 21:22, 13 sie 2019

BKosimkArt napisał(a)

będziesz je wykopywać?? czy co roku nowe?

Będę wykopywać, chyba że dalia mi się nie sposoba wolę posadzić sprawdzone kolory iż znów dostać pomyłkę...
Kasia_CS 21:25, 13 sie 2019

TAR napisał(a)
no powiem Ci moja droga, ze jest pieknie, ogromny progres w stosunku do ogrodka z pierwszych fotek. Kawałek raju w betonie. Ci sasiedzi nad Wami to trafili jak pączki w masle. Taaaakie widoki.

ojejej, ale mi miło Sprawia mi olbrzymią frajdę ten ogródeczek sąsiedzi, a jakże - chwalą, no ale po cichutku trochę zazdroszczą chyba, że to nie ich teren.
Kasia_CS 21:37, 13 sie 2019

mrokasia napisał(a)
Zieleń, biel, limonka i amarant - ulubione .

dorzucam fiolet

Wsadziłam dziś wreszcie tego miskanta Variegatusa - kojarzę, że on daje sobie radę w półcieniu, więc testuję i u siebie oczywiście musiałam zmienić miejsce hoście babkolistnej, więc tetrisik był - bo żeby hostę wsadzić musiałam zmienić miejsce pomidorom koktajlowym