Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

nicol21 13:56, 16 mar 2020

Widać, że ogródek odgrodzony od wiatrów to i wiosna jakoś bardziej zaawansowana.
Ciemierniki cudniaste
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Kasya 16:53, 16 mar 2020

W szoku jestem jakie u ciebie juz wszystko wielkie
Po roślinkach widać jak to jednak w mieście cieplej
Piekne ciemierniki i piekna wiosna
Kasia_CS 08:26, 19 mar 2020

Johanka77 napisał(a)
O Bosz! Toż u Ciebie już full wiosna!!!
Taaaakie hortki...? Moje jeszcze pąków nie pokazały...
No i Twoje cebulowe dużo większe od moich. Pięknie!

Ogrodówki ( bo to one na fote) w różnych miejscach są w różnym stadium - ta najbardziej wystrzeliła do przodu, bo i najwięcej słońca zawsze ma Bukietowe oczywiście narazie mają tylko mniej lub bardziej nabrzmiałe oczka.

Cebulowe w tym roku będą dla mnie zagadką, jeśli chodzi o to, co zakwitnie, a co nie, tym bardziej jaki miks stworzyłam, bo niektóre wykopywałam, zapomniałam, co i gdzie
Kasia_CS 08:45, 19 mar 2020

inka74 napisał(a)
Kasia, piękna wiosna u ciebie. Co do reszty- tak czasami w życiu bywa, że nie można robić tego co się chce. Forum nie ucieknie. Ogród też nie. Piaskownica czy taki mini plac zabaw, nawet w formie domku i małej zjeżdżalni t fajny pomysł na posiadanie dzieci pod ręką na ogródku.

Wiem, że żadna z tych rzeczy nie ucieknie - ale z ogrodem to jest tak, że dla każdej z nas to jakaś odskocznia, miejsce ujścia emocji, mikro siłownia (zawsze te parę skłonów się więcej zrobi )No i to daje szczęście - a jak mówi "stare porzekadło" - szczęśliwa, spełniona mama to szczęśliwe dzieci. Więc jakby nie było, ogród jest mi mocno przydatny, żeby w pełni radości spędzać czas z dziećmi w domu

Zawsze uważałam, że mając tyle placów zabaw dookoła mogę sobie odpuścić robienie piaskownicy u siebie, bo i miejsca mało i zawsze to mniej piachu w domu Ale jeśli to będzie znaczyło, że dzieci przestaną robić te rzeczy, które doprowadzają mnie do spazmów i drobnych rozpaczy, to chyba czas się złamać
Kasia_CS 08:48, 19 mar 2020

nicol21 napisał(a)
Widać, że ogródek odgrodzony od wiatrów to i wiosna jakoś bardziej zaawansowana.
Ciemierniki cudniaste

Faktycznie wszystko co pod płotem, który osłania od wiatru jest dużo dorodniejsze, a już na końcu ogródka "na wylocie" - tu już rośliny o wiele wolniej startują.

Ciemnierników chcę więcej - tych białych zwyklaków
tulucy 08:56, 19 mar 2020

Kasia rób piaskownicę szybko przeleci i nie będziesz się mogła doprosić, żeby na ogród chciały wyjść się przewietrzyć
Kasia_CS 18:21, 19 mar 2020

Kasya napisał(a)
W szoku jestem jakie u ciebie juz wszystko wielkie
Po roślinkach widać jak to jednak w mieście cieplej
Piekne ciemierniki i piekna wiosna

Kilka dni temu przechodziłam przy wysokich blokach, gdZie rosły forsycje - te najbliżej ściany bloku osłonięte od wiatru prawie były porozwijane Te kilkanaście metrów dalej miały dopiero spore pąki z ledwo widocznym kolorem

Dzięki Kasiu Wiosna z każdym dniem coraz bardziej widoczna i cieszy każdy nowy listek
Anda 18:24, 19 mar 2020

Kasiu, ale masz cudne ciemierniki Wiosnę masz w pełnym galopie

Rób piaskownicę. Będziesz miała latem, być może, chwilkę dla siebie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasia_CS 18:25, 19 mar 2020

tulucy napisał(a)
Kasia rób piaskownicę szybko przeleci i nie będziesz się mogła doprosić, żeby na ogród chciały wyjść się przewietrzyć

Zrobimy zrobimy - i tak taras, chociaż w planach było stawianie na nim stołu itd.. to od 4 lat jak istnieje, to nie bylo prawdziwej "imprezy" na tarasie i większy stół zewnętrzny niepotrzebny Więc przydomowy plac zabaw zbliża się wielkimi krokami. Jedynie obawiam się, że piaskownica nie zda egzaminu i ten piach będzie mi się walał po całym ogródku i "rozluźniał" moją słabą glebę na rabatach

Anda napisał(a)
Kasiu, ale masz cudne ciemierniki Wiosnę masz w pełnym galopie

Rób piaskownicę. Będziesz miała latem, być może, chwilkę dla siebie

Na to liczę... o właśnie, przypomniało mi się, że miałam się coś Ciebie zapytać i co prawda już po ptokach, ale może się okaże, że zrobiłam ok
Kasia_CS 19:43, 19 mar 2020

Dziś nie podziałałam, ale wczoraj ciachęłam wszystkie hortki bukietowe, kilka miskantów. Zauważyłam kiełki molinii KF, ED chyba jeszcze nie dostrzegłam.

Czekam na cięcie róż i aż z żalem patrzę jak pięknie popuszczały już z oczek - a to wszystko pójdzie do wycięcia...niepotrzebny wysiłek róże popełniają