Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 08:10, 20 lip 2021

Kasia_CS 08:10, 20 lip 2021

Kasia_CS 08:13, 20 lip 2021

Rutewka Elin ma spokojnie 3m

Kasia_CS 08:20, 20 lip 2021

Rondo otoczone jest kulami fiooletowych astrów W środku rosną łany jeżówek, kilka róż, hibiskus, miskanty, hortensje bukietowe, łubiny, peonia też jakaś tam się zaplątała o ile dobrze pamiętam

Ta odmiana ciekawa - utrzymuje się już kilka lat w tym kolorze, choć zbytnio nie rozrasta
Kasia_CS 08:23, 20 lip 2021

MartaCho 08:26, 20 lip 2021

Śliczne Kasiu zdjęcia robisz!

Patrząc na moją Mamę, to myślę, taka ilość ruchu w ogrodzie, jest wspaniała i zbawienna w każdym wieku. Oby jak najdłużej dała radę działać ogrodowo i mieć tam zajęcie.
Moja Mama po śmierci taty (w lutym br), ma bardzo mało ruchu i widzę, że mimo iż mieszka z nami i wystarczy wyjść z domu, to już ma coraz większy z tym problem i czuje jakiś opór. Nie chcę oczywiście, żeby plewiła, czy jakkolwiek ciężko pracowała, ale chciałabym, żeby widziała w tym dla siebie przyjemne zajęcie, na przykład przyciąć róże po przekwitnięciu. Bo ruch to zdrowie i już

A to co za ślicznota?

Kasia_CS 08:35, 20 lip 2021

Rabata przygotowana pod nasadzenia - mama zasłania agro większe kawałki przeznaczone docelowo na rabatę, wcześniej np daje tam obornik pod spód i zostawia np na rok, żeby sobie przepracowało i mniej roboty było ze zdzieraniem darni

No i tym razem naprawdę koniec

WIecie jak to jest - teraz jak przeglądam fotki, to inaczej patrzę - tak Waszymi oczami i chyba też bardziej ogarniam całość a nie urywki rabat, które gdzieś mnie tam drażnią niepotrzebnie

I cieszę się, że dzięki Mamie miałam wzór, że po prostu można!
Kasia_CS 08:40, 20 lip 2021

MartaCho napisał(a)
Śliczne Kasiu zdjęcia robisz!

Patrząc na moją Mamę, to myślę, taka ilość ruchu w ogrodzie, jest wspaniała i zbawienna w każdym wieku. Oby jak najdłużej dała radę działać ogrodowo i mieć tam zajęcie.
Moja Mama po śmierci taty (w lutym br), ma bardzo mało ruchu i widzę, że mimo iż mieszka z nami i wystarczy wyjść z domu, to już ma coraz większy z tym problem i czuje jakiś opór. Nie chcę oczywiście, żeby plewiła, czy jakkolwiek ciężko pracowała, ale chciałabym, żeby widziała w tym dla siebie przyjemne zajęcie, na przykład przyciąć róże po przekwitnięciu. Bo ruch to zdrowie i już

A to co za ślicznota?

Warto Mamę stale zachęcać, może i ona poczuje zew do ogrodu i aktywności w nim - może wciąż po stracie nie ma na nic ochoty i po prostu z czystego żalu ta niemoc się bierze.... nie ustawaj w wysiłkach! :*

A ślicznota... ot jakiś powojnik, ale zabij, a nie powiem, moja mam raczej też nie pamięta - jak przy kolejnej okazji będę pamiętać, żeby sprawdzić, czy jest tam jeszcze wisząca metka, to napiszę Ci

Tyle, że ciemny fioleto-burgund i 4 płatkowe kwiaty widać na fotce

Makao_J 09:13, 20 lip 2021

O kurcze. Duży ogród i bardzo ładny ma Twoja mama. Teraz wiadomo od kogo się uczyłaś wyczucia. Miałaś kogo obserwować.

Teraz to tak jakbyś miała dwa ogrody.
Martka 09:55, 20 lip 2021

Naprawdę piękny ogród... Mama daje czadu! A tu jeszcze kolejne rabaty w przygotowaniu To się nazywa ogrodowy wigor
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies