Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 10:11, 19 lip 2021

Kasia_CS 10:15, 19 lip 2021

Kasia_CS 10:16, 19 lip 2021

Ogólnie dopiero po zgraniu zdjęć się zbystrzyłam, że nie sfotografowałam przedogródka, w tym 3 metrowych limek
Kasia_CS 10:23, 19 lip 2021

Wczoraj wieczorkiem robiłam obchód u siebie i miałam zdziwko, że połowa liści na rozwarze zjedzonych i ślimory oczywiście - małe bez skorup... Nosz kurde, myślałam, że ze złości sama je zeżrę!

Zastanawiam się co dziś porobić, skoro dzień się nieco chłodniejszy zapowiada Proszę nie sugerować odpoczynku, bo mi się nie chce
Martka 10:36, 19 lip 2021

Kasia_CS napisał(a)

Zastanawiam się co dziś porobić, skoro dzień się nieco chłodniejszy zapowiada Proszę nie sugerować odpoczynku, bo mi się nie chce

Moja siostrzenica przed rozwiązaniem tak wszystko ogarnęła, że nawet już stare zegarki trafiły do zegarmistrza na wymianę baterii. Jak ja marzę o takim stanie ogarnięcia materii wokół mnie
inka74 10:53, 19 lip 2021

Kasia, mam ćmę. Chyba wykrakałyśmy dziś oprysk. Ma być kilka dni bez deszczu.
Kasia_CS 10:54, 19 lip 2021

Martka napisał(a)

Moja siostrzenica przed rozwiązaniem tak wszystko ogarnęła, że nawet już stare zegarki trafiły do zegarmistrza na wymianę baterii. Jak ja marzę o takim stanie ogarnięcia materii wokół mnie

No patrz, ja mam do oddania łańcuszki, bo 2 w magiczny sposób mi się zerwały.. ale są inne te zaczekają, zaraz idę w ogród
Kasia_CS 10:59, 19 lip 2021

inka74 napisał(a)
Kasia, mam ćmę. Chyba wykrakałyśmy dziś oprysk. Ma być kilka dni bez deszczu.

oo no widzisz - to samo pisałam u siebie następnego dnia po wizycie u Ciebie, że byłam taka happy a tu zonk. Zresztą przedwczoraj byłam u mamy na działce i też tam żrą na potęgę.. szczerze, to się cieszę w takich momentach z małego ogrodu, który jestem w stanie jako tako ogarnąć zarówno wzrokiem i działaniem... Bo u mamy załamka normalnie, bo tych buksów też trochę ma - może nie jakieś wymyślne egzemplarze, ale ma obwódki porobione kilkudziesięciometrowe z kulek w dwóch miejscach.

Ja zaraz chyba pójdę je ciąć, to przy okazji może się jakichś gąsienic pozbędę i dopiero oprysk jutro machnę na spokojnie.
Kasia_CS 13:20, 19 lip 2021

Większość obwódek pocięłam, co kawałek obrabiałam kawałek chwastnicy z trawnika - tu skok tam skok i sukcesywnie znika.. Jeszcze jedna linia obwódek buksowych została, ale trawnik jeszcze woła o pomstę do nieba. Za dużo tego się rozpanoszyło... teraz przerwa, idę do biblioteki
Gosiek33 13:24, 19 lip 2021

Jeśli u mamy chaos, to u mnie bigos...

I spory areał do ogarnięcia

Codziennie łażę i zbieram ślimory, inaczej nie miałabym ani wiesiołka ani floksów ani astrów. Mówisz, że rozwary wcinają? idę sprawdzić