Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Dragonka 20:58, 19 lip 2021

Kasia_CS napisał(a)

Zastanawiam się co dziś porobić, skoro dzień się nieco chłodniejszy zapowiada Proszę nie sugerować odpoczynku, bo mi się nie chce

Kaśka normalnie mnie rozwaliłaś, rechoczę do ekranu, Ty jesteś niemożliwa Co Ty masz za witaminki?? Bo ja tez bym chyba takie chciała Kobieta-Wulkan, a normalnie dzień po terminie porodu hehe. Świetna babka jesteś, lubię Cie tu odwiedzać, bo emanuje z Ciebie taka pogoda ducha, że zarażasz usmiechem każdego!

Mamie przekaż ukłony za ten ogród- już wiem po kim masz ten power Ślicznie i jak pięknie utrzymany, widać ze z czułością o niego dba.
Kasia_CS 22:29, 19 lip 2021

Martka napisał(a)
Wzruszyłam się tym, co napisałaś, Kasiu. Mama bardzo kochana... dba o Was jak potrafi, uprawia warzywa, a ogród jest piękny i zasługuje na ogromne uznanie, pogratuluj jej! Nie chodzi jej zapewne o kompozycje idealne, raczej o radość z tego miejsca, dbanie o nie dla Rodziny, a czy dla siebie...? niektóre osoby spełniają się najbardziej w tym, że dbają o innych, nie potrafią inaczej, to się zapewne nie zmieni. Dlatego tak ważne jest wsparcie i wdzięczność bliskich za to, co robią, docenianie. To nie jest oczywiste, że ogród jest, że jest taki jaki jest. W moim sąsiedztwie mam model "ona dba o ogród, wisi na drabinach przycinając drzewa, zasuwa z kosiarką, dzieci i mąż tylko korzystają, wymagają", traktując moją sąsiadkę jak na służbie, wdzięczność omija to miejsce.
Ja sama też muszę przyznać, że za późno doceniłam ogrodowe wysiłki mojej Mamy... warzywa i owoce po prostu były... cieszę się, że moją troską o nią w latach choroby mogłam jej to chodź trochę wynagrodzić. Rozpędziłam się z wyznaniami, ale ogród to takie bardzo rodzinne miejsce...

Martuś, moja mama robi co może by jak najwięcej czasu spędzać w ogrodzie, na działce - odkąd ma to swoje miejsce na ziemi każda wizyta w domu skracana jest do minimum, bo w mieście teraz źle się czuje, dusi wręcz, boli ją głowa. Zimą w ogóle wariuje i nie wie co ze sobą zrobić. I oczywiście ogrod nie służy jej nigdy do odpoczynku, tylko do pracy Nie umie za bardzo odpoczywać - raczej czasem organizm ją zmusza zmęczeniem, niż robi to z wyboru.. Taki zawzięty typ A jak chcę coś zrobić, to mi nie daje, tylko na mnie krzyczy, żebym zostawiła te chwasty chyba mam podobnie. Zosia samosia

Najgorsze, że natura jej nie pomaga - co chwilę są tam pozimowe podtopienia, rośliny czasem nie wytrzymują tak długo stojącej wody i wypadają... albo wszędzie pada, tylko nie tam. Skrajności...

No i podsumowując już jakim typem jest moja Mama - zawsze mówi, że jedyne, czego zazdrości innym osobom, to ogrody
Kasia_CS 22:40, 19 lip 2021

Dragonka napisał(a)

Kaśka normalnie mnie rozwaliłaś, rechoczę do ekranu, Ty jesteś niemożliwa Co Ty masz za witaminki?? Bo ja tez bym chyba takie chciała Kobieta-Wulkan, a normalnie dzień po terminie porodu hehe. Świetna babka jesteś, lubię Cie tu odwiedzać, bo emanuje z Ciebie taka pogoda ducha, że zarażasz usmiechem każdego!

Mamie przekaż ukłony za ten ogród- już wiem po kim masz ten power Ślicznie i jak pięknie utrzymany, widać ze z czułością o niego dba.

Może to te ciążowe witaminy tak robią? nie wiem... to chyba raczej potrzeba zrobienia jak najwięcej, zanim się córa pojawi na świecie - teraz jest tak dobrze niezobowiązująco A termin w czwartek! Oby chciała wyjść mimo wszystko...

Cieszę się, że tak mnie odbierasz - raczej pozytywny ze mnie człowiek No i faktycznie, pewien upór chyba mam po mamie - bo jednak to jest jej taka podstawowa cecha - zawziętość
MiluniaB 22:56, 19 lip 2021

Kasieńko Ty jesteś bardzo uzdolniona - podziwiam

Ogród Mamy ładny i ładnie go zaprezentowałaś. Wiadomo po kim odziedziczyłaś ogrodnictwo
ajka 23:18, 19 lip 2021

TAR napisał(a)

podobnie jak po ułudkach mam wrazenie, ze urodzisz "w kapuscie" dziecko zawiniesz w tobołek i na plecy i dalej bedziesz robic w ogrodzie

Haha, prawie się popłakałam. Najprawdziwsza prawda.

Piękne kadry z ogrodu mamy Fajnie, że masz tak cudowną mamę dbającą o wszystkich. Moja niestety zmarła jak miałam 16 lat. Zastanawiam się często jak wyglądałoby moje życie, gdyby żyła. Paskudne jest życie bez niej.
Kasia_CS 23:19, 19 lip 2021

Pokażę Wam mój trawnik, który w wieeeelu miejscach tak niestety tak wygląda, wrrrr

Ale z innej strony mam nową lilijkę Ładnie pachnie i fajnie pasuje kolorkiem do sąsiadującej z nią hortensji ogrodowej

lilarose 23:43, 19 lip 2021

Kasia, dziękuję że pojechałaś do ogrodów dziewczyn i tak pięknie je pokazałaś- sprawiłaś mi tym dużo radości.
Helen 06:30, 20 lip 2021

Kasia_CS napisał(a)

Martuś, moja mama robi co może by jak najwięcej czasu spędzać w ogrodzie, na działce - odkąd ma to swoje miejsce na ziemi każda wizyta w domu skracana jest do minimum, bo w mieście teraz źle się czuje, dusi wręcz, boli ją głowa. Zimą w ogóle wariuje i nie wie co ze sobą zrobić. I oczywiście ogrod nie służy jej nigdy do odpoczynku, tylko do pracy Nie umie za bardzo odpoczywać - raczej czasem organizm ją zmusza zmęczeniem, niż robi to z wyboru.. Taki zawzięty typ A jak chcę coś zrobić, to mi nie daje, tylko na mnie krzyczy, żebym zostawiła te chwasty chyba mam podobnie. Zosia samosia

Najgorsze, że natura jej nie pomaga - co chwilę są tam pozimowe podtopienia, rośliny czasem nie wytrzymują tak długo stojącej wody i wypadają... albo wszędzie pada, tylko nie tam. Skrajności...

No i podsumowując już jakim typem jest moja Mama - zawsze mówi, że jedyne, czego zazdrości innym osobom, to ogrody

Wiesz, trochę jakbym czytała o mojej Mamie. I o mnie, hihihi.
Helen 06:32, 20 lip 2021

Trawnik mam taki jak Ty, też bym na niego warczała tylko, wrrrr.
Kasia_CS 08:03, 20 lip 2021

a ja wczoraj się zbystrzyłam, że nie zgrałam wszystkich zdjęć od mamy... Jakoś mało mi się wydawało wcześniej