Drogie Panie (ewentualnie również Panowie
Śmiejcie się ile wlezie, albowiem sporządziłam własnoręczny szkic- sztuk jeden, karton koloru białego- blok rysunkowy.
Wytyczne przy analizie: proporcje raczej lipne, żeby nie powiedzieć, że chyba raczej niekoniecznie odzwierciedlają rzeczywistość

.
Rabatę słynną już "okularową" odpuściłam sobie, bo chyba wiecie gdzie jest...."choinkę", która tam rośnie- również. Własnie też patrzę, że ścieżki przy ogrodzeniu, na której stoją kosze nie ujęłam (widać wyraźnie na zdjęciach).
Płomienie w kółku, czyli miejsce na ognisko wyszły mi tak realistycznie, że nikt chyba nie ma wątpliwości???

No dobra - to tam obok kojca z budą- to piękne kółko
Na pomarańczowo- ogrodzenie+ słynna rabata na podwyższeniu+ miejsce na ognisko właśnie
Gruba zielona linia od północy wzdłuż granicy (na całej długości)- żywopłot po stronie sąsiada. Pozostałe "nie grube" linie- zwykła siatka ogrodzeniowa z tyłu działki (zachód) oraz od południa.
B= brzozy
ś- świerki
J- jodły.
Dwa punkty zielone od strony tarasu (po dwóch stronach)- od południa wiśnia z czerwonymi liśćmi, od północy Surmia.
Wszystkie inne zielone kropki lub kółka- drzewka głównie iglaste
Lekko zielone, jakże kształtne "coś" między furtką, a rabatą na podwyższeniu (oraz po drugiej stronie furtki i obok wejścia frontowego) to istniejące rabaty. Na tej przed oknami kuchennymi, czyli obok wejścia rośnie ów Tulipanowiec.
Czterolinia przed warzywnikiem to sznury na pranie.
Przedstawiam w napięciu zdjęcie tego oto szkicu......(skan jutro)
uwaga.....
uwaga.....
uwaga......
....napięcie rośnie......

Ciesze się, że poprawiłam wszystkim nastrój swoim wyjątkowym beztalenciem rysunkowym
PS. Dwa pytania w opcji dodatkowej: 1) jak mam wykopać cebulki tulipanów przy zrywaniu darni, żeby ich nie uszkodzić? 2) Zrywam tą darń na rabacie okularowej, zrywam, zrywam...i skręciłam nogę

Jutro jednak- nawet bez nogi- wram do zrywania, więc moje pytanie- jak dużo mam zerwać- bo wiecie- łatwiej dorwać, niż dosadzać....Jaki kształt?