Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Makusia 09:13, 18 lip 2016

Basiula napisał(a)
Ajajaj nadrobiłam.
jak pomagałam robić sąsiadce rabatę z limonkowymi zurawkami to jej córka też zapytała co to za sałata.

Uff! Mój eM nie czułby się osamotniony

elka_ napisał(a)

Marto, powtórzę za wieloma, ale pędzisz, parę dni przegapiłam, a tu tyle postów do nadrobienia
"Dywan chiński", to już na pewno Tobie nie grozi

Elu tak naprawdę, to teraz mam wrażenie totalnej stagnacji...i ta stagnacja już zaczyna się odbijać na moim zdrowiu psychicznym
A co dywanu chińskiego- uwierz mi- nie czuję się na siłach żeby cokolwiek zrobić/zaplanować sama. Nadal mam ciągoty do chińszczyzny niestety, aczkolwiek próbuje je opanować

Gosiu, HAniu- na hortensje w życiu bym nie wpadła
Gosiek33 09:21, 18 lip 2016

Autor miał chyb na myśli jakieś anabelki o kulistych kwiatostanach

AniMa 09:30, 18 lip 2016

Faktycznie, lecisz.... mój kręgosłup nie wytrzymałby takiego tępa.
Ja na ten rok chce ogarnąć przód, cały do zmiany. Tył...może do listopada też ogarnę... plan długoterminowy
Makusia 09:31, 18 lip 2016

Gosiu- i tak bym nie załapała

Aniu, czyli jednak nie odstajesz ode mnie, a w zasadzie wygrywasz w przedbiegach
AniMa 09:55, 18 lip 2016

A coś ty! Ja mam teraz plac bojowy na trawniku, wykopki i zapory z kostki brukowej. Jak brukarze pójdą to zobaczymy co przetrwało...Ale obiecałam sobie że założę pas ortopedyczny, a zrobię porządek na froncie
Musze u siebie wrzucić jakieś aktualne zdjęcie jednak...co by ludzi nie okłamywać
Makusia 09:59, 18 lip 2016

Aniu po ułożeniu kostki, pewnie będzie masakra- początkowo
Jak już się uporasz z porządkami, będzie warto. Zero błota wnoszonego do domu, i dom tez zyska wizualnie duuużo Najlepsze przed Tobą
Makusia 10:05, 18 lip 2016

???????

MirellaB 10:44, 18 lip 2016

Najbardziej podoba mi się z brzozami zestawienie bukszpanów i berberysów Rocket Orange. Takie połączenie ma na rabacie brzozowej lindsey80.
Makusia 11:00, 18 lip 2016

Mirello rabata brzozowa u Lindsay80 zachwycająca, ale zupełnie inna wystawa i możliwości "aranżacyjne". Na coś podobnego potrzeba słońca i miejsca. U mnie to wystawa zachodnie, brzozy już zdecydowanie większe, a miejsca sporo mniej.
Toszka 11:26, 18 lip 2016

Najpierw moja uwaga odnośnie świerków - ponieważ najwyraźniej sadził je jakis pijany zając i rosną jak rosnąto teraz spodnią rabatą trzeba wprowadzić porządek. Wypielić wszystko, delikatnie przekopać z kompostem i korą i pasami sadzić dywan

Brzozy:
ostatnio z myslą o tobie wyłapałam kilka inspiracji
jedziemy
propozycja do podpatrzena nr.1
numer 2, tylko wg. mnie jak dla ciebie za małe "skarpetki"
numer 3
numer 4
numer 5 z dosadzonymi dla koloru koleusami sezonowymi
numer 6
podpowiedź zestawienia w zbliżeniu - nr1
zestawienie nr2
zestawienie nr.3
To są moje propozycje możliwe do zrobienia na teraz, z mysla o przyszłorocznej imprezie.

O stałych rabatach pod brzozami, z zimozielonymi akcentami będziemy dyskutować zimą