Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Makusia 22:55, 08 wrz 2016

Asiu, Aniu, Toszko, Olgo, Romo i JoHanko- dziękuje bardzo
Strasznie mi miło, że Wy wszystkie, a czasem jakiś On mi tu od 200 stron towarzyszycie, doradzacie, ganicie i oczy otwieracie- dziękuję Wam bardzo!!!
Makusia 23:02, 08 wrz 2016

anka_ napisał(a)

Uwielbiam dziewczyny wasze dyskusje....Lekturę co niektórych wątków powinni jako terapię antydepresyjną zapisywać.... choć z drugiej strony może być mocno szkodliwa... można pęknąć ze śmiechu....

Aniu zgadzam się z Tobą w pełni! Ogrodowisko czyta się jednym tchem, a niektóre wątki, styl pisanie ich Właścicieli i poczucie humoru rzeczywiście najlepszym antydepresantem

Gosiek33 napisał(a)
Nie ma to jak dobre gadanie gratulacje

a grabić nie musisz, kosiarka to za ciebie załatwi, na dodatek liście lepsze będą na kompost

Dzięki Gosiu za gratulacje i dzięki za podpowiedź Wykorzystam, bo u mnie liści sporo- brzozy

AnnaCh napisał(a)
Marta, to Ty uważaj na siebie, bo na 17 musisz być na chodzie
Buziaki i pozdrowienia zostawiam.

Aniu, z Tobą za kierownicą, to nawet gdybym jedną nogą w grobie była, to jadę!

Makusia 23:12, 08 wrz 2016

A teraz kącik "Pań domu"

HAniu, ja niestety mam dress code, i bez prasowania nie da rady
Choć myśl Twa kusząca- i rozsądnie prawisz- i tak się pogniecie
Nie mogę tylko mojemu Dziecku tej złotej myśli zapodać, bo szybko doszedłby do wniosku, że myć się też nie ma sensu- przecież i tak się ubrudzi

Toszka, mi się tak jakoś ułożyło, że nie sprzątam. Na bieżąco sprząta/podsprzątuje eM. To jakiś pedant mi się trafił do tego stopnia, że nawet ubrań nie składam po prasowaniu, bo i tak je rozkłada i składa po swojemu. Do zmywarki nie dochodzę, bo on ma swój system układania rzeczy, i jest to system najlepszy pod słońcem

Juzia, w sumie to tę zasadę wyznaje Tyle, że nawet po gościach nie bardzo sprzątam

PS. Dajcie już temu łokciu spokój, bo Tenisista w końcu zacznie wzdychać do niego, modły odprawiać, celebrować i ołtarzyk wystawi- tak się nim przejmie
Monka 06:31, 09 wrz 2016

Makusia napisał(a)
A teraz kącik "Pań domu"

HAniu, ja niestety mam dress code, i bez prasowania nie da rady
Choć myśl Twa kusząca- i rozsądnie prawisz- i tak się pogniecie
Nie mogę tylko mojemu Dziecku tej złotej myśli zapodać, bo szybko doszedłby do wniosku, że myć się też nie ma sensu- przecież i tak się ubrudzi

Toszka, mi się tak jakoś ułożyło, że nie sprzątam. Na bieżąco sprząta/podsprzątuje eM. To jakiś pedant mi się trafił do tego stopnia, że nawet ubrań nie składam po prasowaniu, bo i tak je rozkłada i składa po swojemu. Do zmywarki nie dochodzę, bo on ma swój system układania rzeczy, i jest to system najlepszy pod słońcem

Juzia, w sumie to tę zasadę wyznaje Tyle, że nawet po gościach nie bardzo sprzątam

PS. Dajcie już temu łokciu spokój, bo Tenisista w końcu zacznie wzdychać do niego, modły odprawiać, celebrować i ołtarzyk wystawi- tak się nim przejmie

Marta odnośnie zmywarki to mój em ma dużo wspólnego z Twoim byli na jednym szkoleniu ? jego system układania w zmywarce też najlepszy, mus porównać :
Margerytka40 07:08, 09 wrz 2016

Nie chcesz się zamienić na M ? . Albo chociaż zrobić kogel-mogel z moim ? Mnie ręce opadają jak muszę po nim sprzątać .
Toszka 08:03, 09 wrz 2016

Margerytka40 napisał(a)
Nie chcesz się zamienić na M ? . Albo chociaż zrobić kogel-mogel z moim ? Mnie ręce opadają jak muszę po nim sprzątać .

tu w bólu się łączę i dodam jeszcze, że mój nawet czasami ma zryw sprzątania...a potem sam nie może czegoś znaleźć, bo zapomniał w jakim systemie układał.
A ze zmywarką mamy domową anegdotę, która łączy się z powiedzeniem, że "zmywarka i pralka sama pierze". Wyjechałam, nie ma mnie w domu i eM dzwoni, że zmywarka skończyła gwarancję i siem zepsuła, bo nic nie jest umyte tylko rozmazane. Po nitce do kłębka, poprzez odpytanie eMa o filtr i takie tam, doszliśmy do sedna problemu - nie dał kostki myjącej Pominę milczeniem długie próby wytłumaczenia gdzie ją się wkłada, włącznie z opcją awaryjną "koszyczek"
Pikanterii całej anegdocie dodaje fakt, że eMuś zakupy robi i jest mistrzem szukania promocji na których to kupuje m.in hurtem kostki do zmywarki
AnnaCh 08:30, 09 wrz 2016

Boże Marta Ty to masz skarb w domu
Mój kosi trawnik Czasem ziemniaki obierze, a ostatnio wysiłek był straszny, bo ... uwaga: ugotował makaron do spaghetti
Odkurza czasem, ale fakt, że jak już się weźmie za sprzątanie, to tak porządnie, że normalnie wszystko błyszczy Szkoda tylko, że taki atak Perfekcyjnej Pani Domu ma raz na pół roku
Wendy79 12:00, 09 wrz 2016

Monka napisał(a)

Marta odnośnie zmywarki to mój em ma dużo wspólnego z Twoim byli na jednym szkoleniu ? jego system układania w zmywarce też najlepszy, mus porównać :

Ha, to już w trzech na tym szkoleniu byli, bo mój eM to samo Ciekawe czy tylko jednej techniki ich uczyli?
makadamia 12:05, 09 wrz 2016

Toszka napisał(a)

tu w bólu się łączę i dodam jeszcze, że mój nawet czasami ma zryw sprzątania...a potem sam nie może czegoś znaleźć, bo zapomniał w jakim systemie układał.

A to akurat moja specjalność.
I potem mój mi wygaduje, że on się lepiej odnajduje w swoim bałaganie, niż ja w swoim porządku

No i nie mam argumentu, żeby go zagonić do sprzątania
ren133 12:22, 09 wrz 2016

Toszka napisał(a)

A ze zmywarką mamy domową anegdotę, która łączy się z powiedzeniem, że "zmywarka i pralka sama pierze". Wyjechałam, nie ma mnie w domu i eM dzwoni, że zmywarka skończyła gwarancję i siem zepsuła, bo nic nie jest umyte tylko rozmazane. Po nitce do kłębka, poprzez odpytanie eMa o filtr i takie tam, doszliśmy do sedna problemu - nie dał kostki myjącej Pominę milczeniem długie próby wytłumaczenia gdzie ją się wkłada, włącznie z opcją awaryjną "koszyczek"
Pikanterii całej anegdocie dodaje fakt, że eMuś zakupy robi i jest mistrzem szukania promocji na których to kupuje m.in hurtem kostki do zmywarki

Zdolniacha