Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

AnnaCh 08:44, 18 maj 2017

polinka napisał(a)
Aniu, siałaś własnoręcznie rozplenice?
Poli, siałam, dostałam nasionka od Karola z forum i się udało
Margerytka40 08:50, 18 maj 2017

U mnie rozplenice już ładnie się zielenią. Nigdy nie myślałam żeby zbierać z nich nasiona. Zawsze łopatologicznie je rozmnażam .
Makusia 09:26, 18 maj 2017

Aniu ja im muszę miejsce docelowe wymyślić, bo od zeszłego roku wsadzone byle do gruntu. Z góry wiedziałam, że tam zostać nie mogą ale nie wiedziałam gdzie.
Melduję też, że dzisiaj koniec elewacji, jutro już tylko godzinka "kosmetyki" Hip hip hurra!!!

PS. Nie na mnie czekała Twoja koleżanka...w ogóle...hmm...koleżanka będzie rozczarowana

Kamciu bardzo na to liczę. Doszlachtuję (lub uratuję) dwa pozostałe w tym tygodniu. Więcej dla nich zrobić nie mogę. Na tych wczorajszych niestety znalaząłm kilka "zaschniętych" pąków- chyba listnych, ale jednak zaschnięte...

Kasiu instrukcję obrazkową widziałam gdzieś na forum w zeszłym roku, ale gdzie? nie jestem w stanie sobie przypomnieć

HAniu, dobrze, że na pieniądze nie obstawiasz, bo wiesz....
Prace budowlane idą bardzo sprawnie- np. dzisiaj od 4.50 rano Panowie wczoraj pytali dwukrotnie, czy dzisiaj mogą zacząć przed 5....ja nie rozumiałam ich pytania, oni mojego bezproblemowego podejścia...o 4.50 zrozumiałam dlaczego pytali dwukrotnie

Polinka AniaCh to zdolna Bestyjka

Iwonko, no ja muszę dzielić marmelade (czy jakoś tak). Purple w większości mi wygniły zupełnie od stania pod wodą- nie ma mowy o dzieleniu- muszę uzupełnić wręcz.
Makusia 09:27, 18 maj 2017

Margerytka40 napisał(a)
U mnie rozplenice już ładnie się zielenią. Nigdy nie myślałam żeby zbierać z nich nasiona. Zawsze łopatologicznie je rozmnażam .

Ja w ogóle zaczynam mieć wyrzuty sumienia, bo ja w żaden sposób nie rozmnażam....czekam, aż AniaCh rozmnoży Podłam....
Makusia 09:30, 18 maj 2017

Mam prośbę o opinię i rady:

Mam donicę drewnianą wymiary: 80cm x 70cm wysokość 55 cm.
Będzie posadowiona w miejscu zacienionym raczej. Planuję ją jako całoroczną, jest wyłożona styropianem 10 cm na dnie i po bokach. Chcę w nią wsadzić trzmielinę na pniu i hosty. Co myślicie o tym? Trzmielina doświadczona głównie przez spadający z dachu śneg, ale dość wysoko szczepiona. Czy powinnam coś "pośrodkowego" dosadzić?
Margerytka40 09:36, 18 maj 2017

Makusia napisał(a)

Ja w ogóle zaczynam mieć wyrzuty sumienia, bo ja w żaden sposób nie rozmnażam....czekam, aż AniaCh rozmnoży Podłam....

Jak zaczniesz to nie będziesz mogła przestać-to jak choroba . Poza tym pozwala trochę kaski zaoszczędzić. Ja to już jak kupuję jakąś nową bylinkę czy trawę to patrzę żeby nadawała się do dzielenia
AnnaCh 09:46, 18 maj 2017

No już wiem, ze nie na Ciebie
Do niej ma przyjść jakoś w czerwcu chyba, ale jej to rybka.
P.S. Fajnie się śpi jak tynk zacierają, nie?
P.S. 2. Część z moich cisów ma przyrosty Toszka pisała, żeby cały czas podlewać, podlewaj. Moje dziś substrala dostaną
Makusia 09:48, 18 maj 2017

Asiu...jeszcze troszkę musisz mnie przekonać

Aniu śpi się świetnie: mówię do eMa- chodź do innego pokoju, bo na tamtej ścianie nie pracują- wiele nie pomogło, natomiast mojego Syna to i atom by nie obudził
Byłam u Ciebie i przyrosty widziałam i wpisy Toszki również. Tez je dzisiaj tym specyfikiem potraktuję
ogrodomaniaczka 10:06, 18 maj 2017

Mówisz ,że rodkom terapię wstrząsową zastosowałaś , ja chyba jeszcze poczekam bo w sumie mam 15 szt to strasznie dużo roboty żeby to wszystko rozgrzebać na nowo

Ps. to że nam nie kwitną w tym roku to też może być zasługa srogiej zimy . Moje miały dużo suchych, przemarznietych pączków.
Kawa 10:11, 18 maj 2017

Martuś fajnie że robota ku końcowi
macham ci ja