Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

ryska 23:09, 18 maj 2017

Też nie zamierzać kupować krowy
Właścicielka takiego zwierza dostarcza mi raz w tygodniu 1,5l mleka.
Przerabiam to najczęściej na zsiadłe mleko, no ale teraz róże najważniejsze.
Za to z kartonu nie biorę odpowiedzialności
inka74 07:28, 19 maj 2017

Hehe... ale pojechałaś mi po ambicji. Opcji jest wiele na taką donicę ale to ty musisz się z tym czuć dobrze i tobie ma się podobać. Powtarzam się. Co z tego, że 10 osób napisze ci pięknie, jak ty będziesz patrzeć na nią i nie będziesz zadowolona. Opcji ci podałam kilka dodatkowych bo z lekka się obawiam, że trzmielina nie da efektu przesłonienia. To nóżka cienka i kulka. Dodanie bluszczu z tyłu dałoby tło. Ale od czegoś musisz po prostu zacząć. Drewutnia jest ładna ale wraz z drzewem jest po prostu pojemnikiem gospodarczym. Dlatego pytałam cię o funkcję roślin w pojemniku - czy mają przesłaniać czy zdobić. Trzmielina w otoczce host będzie zdobić i razem mogą stworzyć super efekt ale nie zasłoni drewutni.
Kawa 09:48, 19 maj 2017

nooo koleżanko śliczny domek

ja zawsze mam problem z obsadzaniem donic ale hacone zwisająca z donicy ładnie wygląda w zeszłym roku miałam
kamcia 21:13, 19 maj 2017

Piękna elewacja, uwielbiam szarości .
polinka 21:19, 19 maj 2017

Marta a może Gracka sobie posadzisz do tej donicy? A w "nóżki" dasz hosty
Johanka77 22:30, 19 maj 2017

Ładny domek!
kaz742011 22:49, 19 maj 2017

Jak ja lubię szarości. Też bym taki domek mogła mieć .
inka74 07:44, 20 maj 2017

Martek - jedna sugestia. Trzmielina jest pstrokata. Jak chcesz do niej hosty to wybierz takie jednokolorowe - nie pasiaste. Trzmielina dobrze wygląda na jednorodnym tle i z takimi też dodatkami. Inaczej chiński dywan stworzysz.

Jeżeli masz hosty dwukolorowe - dodaj do nich coś jednolitego właśnie np. Gracka jak proponuje Polinka lub Morning Light (niższy niż Gracek).
Kasia_CS 07:58, 20 maj 2017

Makusia, mijamy się w różnych wątkach, ale chyba jeszcze nie byłam na dłużej. Muszę się zapoznać z Twoim ogrodem. Na razie widzę śliczny domek, kolor bardzo fajny! Lubię takie klimaty. Zaznaczam, to będę na bieżąco
Makusia 21:01, 20 maj 2017

Renato zanim zdążyłam kupić szare mydło musiałam niestety pójść w ciężki sprzęt i spryskać Mospilanem. Na owocowych zrobiło się już niestety wręcz czarno

Iwi za późno donica już obsadzona. Jest pstrokata trzmielina, są trzy hosty, pnąca trzmielina i żółta żurawka, która nie do końca mi tam pasuje, ale jako, że ja przed posadzeniem podzieliłam, to zostanie aż się nie ukorzeni. Mi się podoba, ale biorę pod uwagę, że cokolwiek by tam nie stało, to podobało by mi się, przez wzgląd na donice, do której wzdycham