Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

AnnaCh 10:11, 01 cze 2017

Dziewczyny cieszcie się małymi dziećmi, póki są małe Niestety bardzo szybko rosną i z tęsknotą będziecie wspominać te chwile. Ostatnio wkurzałam się na mojego Jaśka, bo pracując z nim w ogródku robię o 1/2 mniej niż bym zrobiła sama, a do tego czasem coś podepcze, itd... Ale z drugiej strony zaraz pomyślałam, że za parę lat będzie mi brakowało tego wspólnego jeżdżenia taczka i pracy razem Marysia moja, panna już nie chce z nami już tak często wysiadywać i się przytulać

Martusiu piękne zdjęcie macie

A co do rabatki, ja bym dodała kolorku, ale wiesz ja to ja Kokocha trochę
Makusia 10:42, 01 cze 2017

Inka, może w weekend uda mi się jakoś ogarnąć tą rabatę do reszty- póki co przerzuciłam swoją uwagę na rabaty, na których chwasty są zdecydowanie bardziej widoczne niż rośliny Chcąc nie chcąc dłużej odwlekać tego się nie dało, bo niedługo musiałbym chyba z kosą wejść....
Dziękuję za miłe słowa o zdjęciach

Aniu Różana
- no zdecydowanie- jest to raczej podobieństwo bliźniacze

Kamila, Kasiu, dziękuję- to jedyne, jakie mogłam wstawić nie naruszając niczyjego prawa do wizerunku

Angelika- owieczki były pomysłem i realizacją Wychowawcy- siedziały sobie na trawie na ołtarzu bocznym, a trawa była celowo z rolki przywieziona- wyglądało to rzeczywiście uroczo
Mam nadzieję, że swoich zdjęć też troszkę pokażesz?

Co do darni- trafiłaś: nie chce mi się Więc szukam wymówek Nic nie mówię- albo muszę poczekać, aż mi się zachce, albo (i to czynię obecnie) zająć się czymś innym

Asiu Johanko: dziękuję w imieniu swoim, Dziecięcia i eMa, który urośnie z 10 cm, jak przeczyta
Skrzynie- dzięki!
Rabatka- jak już pisałam do Angeliki- muszę nabrać weny na pracę i decyzje na tej rabacie. W zeszłym sezonie zanim coś wymyśliłam, czy- bardziej precyzyjnie- coś zostało ustalone- już robiłam, potem przesadzałam, przerabiałam, zwracałam...już nie chcę tak- wolę poczekać, zająć się pieleniem i może samo przyjdzie

Asiu, dziękuję- kibicowanie się przyda, bo sama nie wiem, czego chcę

HAniu Pacholę moje cieszyło się tak tym wydarzeniem, że aż mnie tą radością zaskoczyła, bo nie była to radość prezentowa, a wydarzeniowa
Może masz rację- żurawki, to nie drzewa- przecież w wysadzaniu i przesadzaniu mam wprawę Podziałam coś przez weekend

Kasiu, Patrycjo wrażliwe Kobietki z Was Ale absolutnie macie rację- Dzieciaki rosną chyba w nocy, bo ja nie ogarniam kiedy z mojego Maluszka zrobił się Mały Kawaler, który ma już obiekcje, czy podać mi rękę, czy to nie obciach
Ma jednak w sobie jeszcze mnóstwo z dziecka i ciesze się tym codziennie

Asiu dziękuję i Białego współczuję- ja zaliczyłam naprawdę resztką cierpliwości...

Gosiu, dziękuję za miłe słowa o Rodzince
No ma to sens, co piszesz- pewnie tak jednak zrobię, a ewentualnie później będę myśleć nad poszerzeniem rabaty

AniuCh, Ty masz ten plus, że jedno już "dorosłe" (przynajmniej w mniemaniu owego Dziecka ), a drugie wciąż w wieku, gdy najważniejszą osobą na świecie, jest Mama
Ja muszę pielęgnować każdą chwilę PS. Ani słowa na temat powiększania rodziny!!

AnnaCh 11:05, 01 cze 2017

Dobra, dobra, bo znowu brutusem zostanę
BasiaLT 11:07, 01 cze 2017

Zdjęcie rewelacyjne! Owieczki cudniaste po prostu... pozwolisz ze może zgapię pomysł.
Kasia_CS 11:49, 01 cze 2017

Marta, no właśnie ja tak ostatnio patrzę na tego mojego Bąbla i myślę jaki juz się z niego chlopczyk robi... ze juz nigdy nie wróci ten czas, gdy jest mały i trzeba cieszyc
Gruszka_na_w... 13:51, 01 cze 2017

Makusiu, to kosy. Samiec jest czarnawy z żółtopomarańczowym dziobem. Samiczka bardziej szarawa z dzióbkiem też szarawym. Pewnie mają w Twojej okolicy gniazdko.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
AngelikaX 16:16, 01 cze 2017

Makusia napisał(a)

Angelika- owieczki były pomysłem i realizacją Wychowawcy- siedziały sobie na trawie na ołtarzu bocznym, a trawa była celowo z rolki przywieziona- wyglądało to rzeczywiście uroczo
Mam nadzieję, że swoich zdjęć też troszkę pokażesz?

A wrzucilam przed chwilką kilka u siebie
mrokasia 17:00, 01 cze 2017

Wpadłam się przywitać . Już kiedyś cichcem sobie u Ciebie byłam i czytałam o Twoich perypetiach z przywiezioną ziemią . Musze nadrobić, więc zaznaczam i będę wpadać.
Makusia 21:53, 01 cze 2017

Brutusie już za późno

Basiu zgapiaj Rzeczywiście ładne były te owieczki (tzn jedną mam w domu )

Kasiu ja już mam tak, że swojego w wieku niemowlęcym niemal na zdjęciach nie poznaje

HAniu cieszę się normalnie, że się kosów dorobiłam
Makusia 21:54, 01 cze 2017

Angelika- przybyłam, zobaczyłam, pochwaliłam

Kasiu- już u Ciebie byłam