Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Makusia 08:33, 14 cze 2017

Asia to szaleństwo werbenowo-hortensjowe u Ciebie I co?! Do czegoś trzeba mieć słabość Lepiej do hortensji, niż do czekolady

Kasiu ja się nie znam, o uszczykiwaniu też nic nie wiem, ale jak potwierdzisz, że trzeba, to daj znać łącznie z instrukcją jak i kiedy

Gosiu- płacz, płacz- jak kobieta płacze, to nie wstyd

Agato no zobaczymy, czy u mnie się wysieje- u mnie wysiewają się tylko chwasty Plus brązowa trawa W sumie nie miałabym nic przeciwko, żeby ją w przyszłym roku pielić zamiast chwastów

Kamilo- na właśnie nie wiem Kasia da znać mam nadzieję

Iwonko donice są od wschodu, troszkę łapie je południowe słońce, ale tylko troszkę, bo od południa jest dom sąsiadów. Też jestem ciekawa ipomei- mam też dwie od zachodu, ruszyły wreszcie, bo letni przymrozek mi je ściął zaraz po posadzeniu

Aniu- też mi się zdawało, że dolało tak, że w ogród nie wejdę. Złudne. Więcej wiatru było, niż deszczu, albo wyparował. Sadziłam pod brzozami i po zgarnięciu skoszonej trawy, którą ściółkowałam....popiół- ziemia nawet koloru nie zmieniła po deszczu- nawet mokra wierzchem nie była. Więc do rzeczy- na okularowej nic nie ruszyłam z sadzeniem, a jedynie z wysadzaniem- wysadziłam wszystkie hosty (nawet nie miałam świadomości, że tyle ich miałam) plus kopytnika i zrobiłam im przeprowadzkę pod brzozy. Jak już ruszyłam pod brzozami, to przesadziłam tam z przechowalnika żółtą żurawkę, dzieląc ją przy okazji (oklapła strasznie, ale zaczynała kwitnąć, więc czas na dzielenie mało sprzyjający). Tuje i choiny czekają w donicach, muszą doczytać w końcu co ile je sadzić. Tulipanowiec też nie ruszony...

Angelika, no więc obserwuję u siebie syndrom zapominania o robieniu zdjęć "przed" Pod brzozami nie zrobiłam zdjęcia "przed", więc nikt oprócz mnie i mojego eMa nie zauważy różnicy pomimo dosadzenia tam ze 20 host pokaźnych rozmiarów Poprawię się! (jeśli nie zapomnę)

Elu tutaj chyba fotki jednak zrobię, bo różnica powinna być duża- zwłaszcza teraz, jak nawet host tam nie ma- jest pusto i znowu robi się chwastowisko, mimo, że tydzień temu wypieliłam. Wyleciał też świerk, więc powiało "niczym" Chcę też po wsadzeniu tuj pod siatką, żurawki przesadzić bliżej tuj, bo są najwyższe z nasadzeń "dywanowych" i wrzosy i ptasie łapki giną wizualnie zupełnie rosnąc za nimi. Dodatkowo rodki jakie mam i w jakiej kondycji- każdy wie, więc ta rabata potrzebuje uwagi
natka098 09:08, 14 cze 2017

Już plan masz co gdzie to jest połowa sukcesu. Najdłużej schodzi z dumaniem co gdzie posadzić. Ja mam teraz taką zaćmę a chwasty oszalał po deszczu.

Edit. Uprasza się o zdjęcia. Pamiętam brązową z etapu zmywania darmo i rysowania kółek.
Lulilaj 09:37, 14 cze 2017

Dziewczyny mam prośbę Potrzebuję porady Wprawdzie bardziej budowlanej niż ogrodowej ale wpłynie ona na wygląd przyszłego ogrodu...

Martuś przepraszam, że tak u Ciebie ale masz tu tylu zdolnych gości, nie wspominając o autorce .
Kasia_CS 21:40, 14 cze 2017

Makusia napisał(a)

Kasiu ja się nie znam, o uszczykiwaniu też nic nie wiem, ale jak potwierdzisz, że trzeba, to daj znać łącznie z instrukcją jak i kiedy

NA razie niczego się nie dowiedziałam, ale sobie kilka siewek skróciłam o czubeczek - zobaczymy co się stanie

A jakbyś Ty w międzyczasie dotarła do informacji co i jak, to daj znaka
Makusia 22:20, 14 cze 2017

natka098 napisał(a)
Już plan masz co gdzie to jest połowa sukcesu. Najdłużej schodzi z dumaniem co gdzie posadzić. Ja mam teraz taką zaćmę a chwasty oszalał po deszczu.

Edit. Uprasza się o zdjęcia. Pamiętam brązową z etapu zmywania darmo i rysowania kółek.

Mój plan zaczyna się i kończy na hostach pod brzozami Limonkowe żurawki musiały dołączyć, bo je przypalało na słońcu, a i kopytnik cieniolubny. Brzozowa nic sie nie zminiła od jesieni-przybyło tylko host i posadziłam cisy w stanie agonii-póki co stanowią kiepski element dekoracji
Makusia 22:21, 14 cze 2017

Lulilaj napisał(a)
Dziewczyny mam prośbę Potrzebuję porady Wprawdzie bardziej budowlanej niż ogrodowej ale wpłynie ona na wygląd przyszłego ogrodu...

Martuś przepraszam, że tak u Ciebie ale masz tu tylu zdolnych gości, nie wspominając o autorce .

Słodzisz, Słodzisz; )
Byłam, zapoznałam się i wyraziłam opinię
Johanka77 22:26, 14 cze 2017

A gdzie ta brzozowa? Bo ja jej nie namierzyłam...
Makusia 22:33, 14 cze 2017

Kasia_CS napisał(a)

NA razie niczego się nie dowiedziałam, ale sobie kilka siewek skróciłam o czubeczek - zobaczymy co się stanie

A jakbyś Ty w międzyczasie dotarła do informacji co i jak, to daj znaka

Dam znaka dam
Daje znaka-uszczykiwać można, jak wypuści dwie pary listków-będzie gęściejsza
Makusia 22:43, 14 cze 2017

Johanka77 napisał(a)
A gdzie ta brzozowa? Bo ja jej nie namierzyłam...

W sumie słusznie, bo w zasadzie jej nie ma Jest tylko jakis początek rabaty z tyłu domu pod brzozami
Johanka77 22:58, 14 cze 2017

Makusia napisał(a)

W sumie słusznie, bo w zasadzie jej nie ma Jest tylko jakis początek rabaty z tyłu domu pod brzozami