Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

AnnaCh 12:21, 28 mar 2019

Moje buksy te od dziadka, po każdej zimie takie całe są
Gdzie kupiłaś ten topbuxus? U nas? Stacjonarnie?
Pisałaś u mnie coś o czwartku? Widzisz jaka jestem czasowa Czwartek mnie zastał, nie dam rady dzisiaj i jutro, mam przegląd samochodu, itd. Sobota?

Edit: przypomniało mi się, że jak sobota, to będę musiała z Jasiem podjechać, chyba, że Ty zajrzysz?
asiak 12:34, 28 mar 2019

Dziewczyny gdzie kupiłyście ten topbuxus? Stacjonarnie czy przez internet?
I który lepszy, ten na wzrost, czy na zdrowie?
Makusia 12:44, 28 mar 2019

Aniu, Asiu
Topbuxus dostępny chyba tylko przez neta. Jak wrzucicie nazwę w google, to jest tylko jeden sklep, który to sprzedaje- podobno wyłączny dystrybutor. Kupiłam ten na zdrowie, nie ten na wzrost

o tutaj dokładnie: https://sklep.centrumzieleni.eu/pl/p/Topbuxus-Health-Mix-1-tabletka/96

Kupiłam 3 tabletki- szkoda Aniu, że wcześniej się nie dogadałyśmy, bo można było zaoszczędzić na wysyłce.

W sobotę to u mnie może być krucho z czasem strasznie- może przyszły tydzień jednak?
asiak 12:52, 28 mar 2019

Muszę sprawdzić, co mi zostało z zeszłego roku. Jak nic nie mam do bukszpanów, to też zamówię te tabletki
AnnaCh 13:11, 28 mar 2019

brrr.... trzeba było krzyczeć. Następnym razem pamiętaj o mnie.
Dobra, może być przyszły tydzień, tylko wtedy zapraszam raczej do mnie, bo ja popołudniami sama z dziećmi jestem
Brzozowadzie... 15:50, 28 mar 2019

Dziewczyny, ja wzorując się Hanią, podsypałam buksy superfosfatem. Po garści. Bo one podobno rudzieją z braku fosforu. Moje co prawda zielone były ale i tak podsypałam
Kulki cisowe super. Jak byś miała chwilkę, to podrzuć mi również namiary, pliss. Z ceną oczywiście
Gruszka_na_w... 20:52, 28 mar 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Dziewczyny, ja wzorując się Hanią, podsypałam buksy superfosfatem. Po garści. Bo one podobno rudzieją z braku fosforu. Moje co prawda zielone były ale i tak podsypałam
Kulki cisowe super. Jak byś miała chwilkę, to podrzuć mi również namiary, pliss. Z ceną oczywiście

Swoje od zeszłego roku podsypuję superfosfatem. Po zeszłej zimie mi zrudziały, ale teraz od parunastu miesięcy są intensywnie zielone. W tych florovitach to głównie azot jest. Od fosforu przybywa drobnych korzonków odpowiedzialnych za dostarczanie składników pokarmowych. Tym cisom też bym zapodała superfosfat.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magleska 21:01, 28 mar 2019

Marta kulki śliczne zakupiłaś ….co do planowania ,to jestem marna -ale jak mogę to 3 grosze wtrącę ,a zrobisz po swojemu ….bo to Tobie ma się podobać

tego lizaka bym stamtąd wysadziła -to rabata ,która pewnie często widzisz wracając do domu ….a on jakiś taki mało reprezentacyjny ….może kiedyś będzie ,ale teraz nie zdobi
i kulki bym bardziej rozsunęła od siebie …..a ta trawka z tyłu -wymieniłabym na jakąś niższą i przynajmniej ze 3 sztuki -ML ? albo rozplenice ,albo jeszcze coś innego ….
sorki ,za taką opinię …….…..o taki rysunek mi wyszedł ….

żeby nawiązać do czerwonego klona -jakiś czerwony akcent ( może berberys -tylko nie wiem ,czy masz tam słonecznie ,czy raczej cieniście ….

ech ….marny ze mnie pomagier ….jutro tą fotke usunę ,żeby Ci nie zaśmiecać

Makusia 09:17, 29 mar 2019

Magdo- nie waż się usuwać. Cenię każdą opinię i materiał porównawczy

Asiu- ja ich nie reklamuję, żeby była jasność. Jeszcze nie stosowałam, więc nie mogę się wypowiedzieć.

Aniu- chcesz, to mogę się jedną podzielić- wypróbujesz- jak będzie Ci odpowiadała, to kolejne zamówimy na połowę

Agato, HAniu- takie coś kupowałam w zeszłym roku, z zamysłem sypania tego pod nowo posadzone rośliny. Granulowane to było, gdzieś mi jeszcze zostało, ale nie podpisałam standardowe, więc nie wiem znowu, czy to nie nawóz do trawników
malgol 09:51, 29 mar 2019

Hasło " nawóz do trawników" bardzo mi się spodobało" Chetnie zastosowałabym do cebulek , które zdarza mi się wykopać a potem nie wiem co to w ogóle jest??