Dodany 14:48, 06 wrz 2019
Gosiu, choina jedna padła -śmierć pnia mózgu widoczna gołym okiem, ze tak powiem- już ją eksmitowałam. Dwie jakoś przędą, trzecia w zupełnie innym miejscu stoi jak zaklęta. Mam plan przesadzić je na tę nową, niedokończona rabatę wzdłuż garażu- będą miały tyle cienia, ile dusza zapragnie.
Mirko, mnie moje zaskoczyły- niepozorne były, wysadziłam je do gruntu, bo już nie mogły dłużej na parapecie rosnąc. W przyszłym roku planuje je tez wysiać. Może jednak na Twoje było za późno?
Mrokasia, Agatko- bardzo fajne z Was Koleżanki! :* Dziękuję!
Dodany 11:37, 10 wrz 2019
Początkowo łapał te szpeciele, czy coś tam, ale odkąd pryska go wiosna Promanalem jest znacznie lepiej. Widzę pojedyncze ale nawet za specjalnie nie reaguje. Radzi sobie sam, raz w sezonie, góra dwa razy opryskam (jeśli nie zapomnę). Mam o nim do re zdanie, choć wiem, że różnie ludzie mówią
Dodany 11:53, 10 wrz 2019
Nie, ale z wyboru. Bardziej przemawia do mnie taki naturalny. Natomiast przy Sądzie w Gliwicach chyba widziałam cięte, olbrzymie okazy, wyglądały przepięknie!
Dodany 12:04, 10 wrz 2019
No coś Ty! Chętnie odpowiem, jak tylko wiem
U mnie rośnie od wschodu. Raczej cień niż słońce tam ma, bo od południa zasloniety domem trochę naszym, trochę od sąsiada. Zachodnie słońce nawet go "nie liźnie". To u mnie. A jak jest standardowo, czy lubi słońce, czy cień, to nie wiem
Słońce lubią jarząby poluje na kolumnowa, tzn. rozważam z przewaga na tak